Leestijd 2 minuten

De 5 grote voordelen van adverteren in Google

Een hypothese: je wilt jouw website in de gesponsorde links op de resultatenpagina van Google krijgen. Hoe je dat doet? Met search engine advertising (SEA) via Google Ads, het vroegere Google Adwords. Met een Google Ads-campagne verschijnt een advertentie in zoekresultaten van Google voor de door jou gekozen zoektermen. Dat gebeurt bovenaan de pagina of rechts van de organische zoekresultaten.

Voordelen adverteren Google Ads

De voordelen van Google Ads

Zullen we de hypothese verderzetten? Ik geef je sluitende redenen om te adverteren in Google Ads.

 

voordelen adverteren in Google

1. Een Ads-campagne is snel en flexibel

Een SEA-campagne kan je snel opzetten. Je kiest je trefwoorden, schrijft de advertentieteksten, bepaalt je budget en nagenoeg onmiddellijk verschijnen je advertenties. Je kan je campagne ook stoppen of pauzeren op elk moment.

 

gerichte advertenties in Google

2. Je kunt heel gericht adverteren

  • Je kiest de keywords;
  • Je duidt een locatie aan waar je je advertenties wil weergeven;
  • Je kiest de tijdstippen waarop jouw advertenties getoond worden;
  • Je kan zoekwoorden uitsluiten;
  • Je bepaalt de taal en het apparaat waarmee mensen zoeken.

Kortom, je gaat heel efficiënt te werk.

 

voordelen adverteren in Google

3. Je hebt controle over je budget

Je betaalt enkel als iemand effectief op je advertentie klikt. Bovendien kan je per keyword vastleggen hoeveel je maximaal biedt. Je dagbudget zorgt er dan weer voor dat je kosten per dag niet hoger zijn dan je zelf instelt.

 

Google ads zorgen voor visibiliteit

4. Je bereikt mensen met koopintentie

Over het algemeen klikken mensen meer op de organische resultaten. Vooral als ze op zoek zijn naar informatie. Maar het blijkt dat mensen die op de Google Ads-advertenties klikken, vaak al verder in het aankoopproces zitten. Zij hebben al een koopintentie. Het is dus zeer interessant om deze mensen naar jouw website en producten of diensten te leiden.

 

voordelen Google ads

5. Testen, meten en aanpassen is mogelijk

In Google Ads, gekoppeld aan je Google Analytics-account, kan je de performantie van je campagne nauw opvolgen. En je kan op elke moment veranderingen aanbrengen in je campagnes. Stel je vast dat bepaalde keywords of advertentieteksten niet werken, dan kan je ze aanpassen, pauzeren, je bod verhogen, of een andere wijziging doen. Of misschien brengen klikken op advertenties rechts je meer op dan advertenties helemaal bovenaan in Google. Dan kan je beginnen experimenteren met de advertentiepositie.

 

Ga voor een Google Partner

Motionmill is Google Partner

Motionmill is Google Partner. Dat wil zeggen dat onze campagnes voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die Google stelt en dat ze beheerd worden door Ads-gecertificeerde mensen. Zo verzekeren we je doeltreffende advertenties die relevante bezoekers naar jouw website brengen. Dit laat ons ook toe om deze campagnes te toetsen aan resultaten binnen verschillende sectoren en steeds verder te optimaliseren.

Doeltreffende Google AdWords campagne

 

Wil jij ook klanten via Google Ads?

Zet de hypothese om in een concrete actie. Adverteer in Google. Laat ons weten hoe onze experts in Antwerpen kunnen helpen.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill