Leestijd 9 minuten

5 grote struikelblokken bij mensen die een nieuwe website willen maken

Met iets nieuws beginnen is altijd spannend. Bij onze klanten die een nieuwe website willen maken is dat niet anders.

Dat je met een aantal vragen en twijfels zit voor je begint aan je nieuwe project is niet meer dan normaal. Want er komt inderdaad wel wat bij kijken. Maar ik wil je geruststellen: als je met ons in zee gaat, dan loodsen wij je vaardig door het hele proces.

In dit artikel overloop ik de 5 meest voorkomende struikelblokken die ik zie terugkomen in de eerste klantgesprekken. Dit zijn de dingen die vaak als frustrerend, pijnlijk of moeilijk worden ervaren… terwijl dit helemaal niet nodig is.

5 grote struikelblokken bij mensen die een nieuwe website zoeken Motionmill webdesign Antwerpen

Dat iets nieuws opstarten spannend kan zijn, merk ik bij mezelf ook. Ook ik botste onlangs op struikelblokken bij mijn zoektocht naar een nieuwe website.

Zo ben ik onlangs begonnen aan een kunstzinnig zeefdruk-avontuur, waarvoor ik ook een eigen website wil lanceren die nog volop in ontwikkeling is. Het is iets waar je ongetwijfeld nog meer over zal kunnen lezen in onze nieuwsbrief.

En ja, toen ik daaraan begon, ging dat gepaard met heel wat herkenbare zorgen. Het waren twijfels die opvallend overeenkomen met wat ik zie bij klanten in onze eerste gesprekken. Voor mij was dit dus een goede herinnering aan wat er in het hoofd van onze klanten omgaat.

Na honderden klantgesprekken voel ik vrij goed aan wat er op de lever van onze nieuwe klanten ligt. Ik weet dus ook wanneer deze angsten terecht zijn, en wanneer niet. In onze eerste meetings probeer ik zoveel mogelijk van die zorgen weg te nemen, maar ik geloof dat het tijd is dat ik ook op onze website voor deze geruststelling zorg. Laten we beginnen.

 

De 5 grote struikelblokken bij een nieuwe website

Technische kennis

Struikelblokken nieuwe website - technische kennis

Voor mensen met minder technische kennis kan het bouwen en beheren van een website op een onmogelijke taak lijken. Voor wie niet vertrouwd is met webontwikkeling kan het een uitdaging zijn om te weten wat er bij de bouw van een website komt kijken. Je maakt je misschien zorgen over hoe je jouw visie kunt vertalen naar een effectieve online aanwezigheid en hoe je jouw website moet onderhouden nadat deze is gebouwd.

Of je nu een digital native bent of niet, als je bij ons een website laat bouwen maken we het jou zo gemakkelijk mogelijk.

Om te beginnen is het zo dat als we een website voor je bouwen, we standaard alles klaarzetten zoals het moet: we registreren je domeinnaam, configureren je hosting, bouwen je pagina’s en voorzien een goede beveiliging. We zijn er ons volkomen van bewust dat niet iedereen weet wat er bij de bouw van een website komt kijken. Daarom betrekken we je ook bij elke stap van dit proces.

Ook het beheer houden we eenvoudig. We maken altijd gebruik van WordPress, een intuïtief systeem waarmee je de inhoud van je site snel en eenvoudig kan bewerken. We voorzien hier ook een training en handleiding, zodat je snel overweg kan met je nieuwe WordPress-site. En als je jouw site bij ons laat hosten, dan zorgen we er ook voor dat die geüpdatet wordt en kan je bij ons terecht voor technische hulp bij problemen. Lekker zorgeloos, dus!

 

Kosten

Een nieuwe website kost geld. En dat is meteen een van de grootste struikelblokken. Het kan duur zijn om een professionele website te laten ontwerpen en ontwikkelen. Vooral als je op zoek bent naar unieke functies, aanpassingen of koppelingen met externe programma’s. En wat met al die maandelijkse hosting kosten? Is een website al dat geld wel waard? 

Dit is natuurlijk een terechte zorg. Niet elke onderneming heeft een uitgebreide website nodig. Voor sommigen volstaat een goede aanwezigheid op sociale media. Maar het is wel zo dat je iets van online aanwezigheid nodig hebt. Als mensen je bedrijf opzoeken op het internet en geen info terugvinden, dan ben je niet goed bezig. De klanten die je daarmee verliest kosten je ook geld!

Dus ja, een goede website is zijn geld waard. Meer nog, met een geoptimaliseerde website kom je hoger terecht in de zoekresultaten van Google, waardoor je meer kan verkopen. Maar er zijn natuurlijk ook limieten aan een budget. En daar moet je een balans zien te vinden tussen kosten en baten.

Laat ik met de deur in huis vallen: een website die volledig door ons gebouwd wordt, is niet meteen de meest goedkope optie. We bouwen dan ook voor zoekmachines geoptimaliseerde WordPress-websites, die gebruikmaken van moderne technologieën en helemaal toegespitst zijn op jouw onderneming. Er bestaan ook goedkopere opties, met standaard designs. Of je kunt zelf een site bouwen via een alternatief platform zoals Wix of Squarespace. Maar daar zijn natuurlijk ook nadelen aan verbonden, zoals minder unieke designs, een slechtere vindbaarheid of meer onderhoud.

Waarvan je in een kennismakingsgesprek met Motionmill zeker mag zijn, is dat we je geen website gaan aansmeren die je eigenlijk niet nodig hebt. We bekijken jouw unieke situatie en bepalen samen wat de beste opties zijn. En als een goedkoper alternatief beter bij jou past, dan zeg ik dat ook. Daar ga ik prat op.

 

Tijd en inzet

Struikelblokken nieuwe website - tijd

We kunnen allemaal wat meer tijd gebruiken. Het kan tijdrovend zijn om een ​​website te bouwen en te lanceren, vooral als je niet bekend bent met het proces. Onze klanten kunnen twijfels hebben over hoe lang het zal duren voordat hun website klaar is en hoeveel tijd ze moeten besteden aan het creëren van inhoud en het onderhouden van hun site. Maar een gebrek aan tijd hoeft niet voor struikelblokken te zorgen die je stoppen om een nieuwe website te maken.

Hoeveel tijd je wilt besteden aan de creatie van je nieuwe website, dat ligt eigenlijk voor een groot deel in jouw handen. Als je geen tijd hebt om teksten te schrijven, foto’s te nemen of het regelmatig onderhouden van je site, dan kunnen we dit voor je doen.

Hoe lang het duurt tot je website klaar is verschilt van project tot project. Is de lancering dringend? Als je we het slim aanpakken, dan kunnen we in een korte tijd een website live zetten. Eventueel doen we dit door het project te faseren. Het voordeel aan een WordPress-site is dat die nog eenvoudig uit te breiden is op een later moment, dus we kunnen het proces versnellen door kleiner te starten.

Heb je grootse plannen? Dan komt er natuurlijk meer bij kijken. Al toetsen we de timing van jouw project duidelijk af in onze eerste gesprekken en houden we de vinger aan de pols tijdens het volledige project. Laat me dus zeker weten hoeveel tijd je wilt besteden en dan vinden we samen de beste oplossing. Tijd en inzet hoeven geen grote struikelblokken te zijn voor een nieuwe website als je het slim aanpakt.

 

Contentcreatie

Struikelblokken nieuwe website - content creatieOok inhoud is belangrijk. Een website hou je best up-to-date door regelmatig nieuwe inhoud toe te voegen. Als jouw site nooit verandert, dan gaat ze mettertijd ook slechter scoren in Google. Het creëren van inhoud voor een website kan erg tijdrovend zijn. Ook vereist het de nodige vaardigheden, zoals schrijven, fotobewerking en videobewerking. Misschien worstel je met het vinden van de juiste toon en stijl voor jouw unieke website-inhoud…

Bij Motionmill zijn we een 360°-communicatiebureau, wat wil zeggen we ons niet alleen bezighouden met webdesign, maar ook met alles wat erbij hoort: strategie, online marketing, branding en storytelling.

Met andere woorden, ook op dat vlak kunnen we je de juiste ondersteuning geven. We kunnen dit zelfs volledig van je overnemen, want we beschikken over ervaren webdesigners, marketeers en copywriters. Bovendien kunnen we de branding van jouw bedrijf versterken of zelfs volledig van nul opbouwen, indien nodig. We ontwerpen regelmatig nieuwe logo’s voor onze klanten, verzinnen bedrijfsnamen, maken foto’s en video’s, schrijven blogposts of nieuwsbrieven en nog veel meer. Als je daar nood aan hebt, dan ben je bij een 360°-communicatiebureau zoals Motionmill aan het juiste adres.

 

Concurrentie

Struikelblokken nieuwe website - concurrentieVoor sommige mensen die een nieuwe website willen maken kan de concurrentie in hun branche of niche een bron van angst zijn. Misschien twijfel je over hoe je website zich zal onderscheiden van die van jouw concurrenten en hoe je bezoekers kunt aantrekken en vasthouden? Dat zijn potentiële struikelblokken, maar we weten hoe je ze kunt voorkomen.

Er komt inderdaad meer kijken bij het opzetten van een (succesvolle) website dan alleen dat bouwen zelf. Het is daarom dat we bij het maken van een nieuwe website ook een gezonde hoeveelheid onderzoek doen. Bovendien kunnen we er met onze online marketing voor zorgen dat de wereld (of het deel ervan dat jouw doelpubliek is toch) jouw website te zien krijgt.

We vertrekken vanuit een analyse van de concurrentie. Hoe scoren websites van gelijkaardige klanten op het internet? En met welke zoekwoorden zou jij kunnen scoren? Eens we dit bepaald hebben, ontwerpen we een site die geoptimaliseerd is om bezoekers aan te trekken en vast te houden. Dit doen we met gebruiksvriendelijk webdesign, teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines én bezoekers en een mooi webdesign waarmee je opvalt tussen je concurrentie.

En met gerichte online marketing houden we je site competitief. We zorgen ervoor dat mensen hun weg vinden naar jouw website en dat deze potentiële klanten ook goed hun weg vinden op jouw website. Daar kruipt extra moeite in, maar je site zal zo ook beter renderen en zich blijven onderscheiden.

 

Een website maken hoeft niet moeilijk te zijn

Zo, volgens mij zijn dit de meest voorkomende struikelblokken die ik zie bij mensen die een nieuwe website willen (laten) maken.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je met nog andere vragen zit, of dat niet alles even duidelijk is. Maar ook daar moet je je geen zorgen over maken, want je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

[mm_contact section_title=”Ben je op zoek naar een nieuwe website en zit je nog met vragen?” contact_box_title=”Maak nu een afspraak” contact_box_subtitle=”Onze bedrijfsstrategist helpt je verder” bg_color=”secondary” background_image=”” type=”calendly” content=”In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we al je vragen in meer detail. Samen bepalen we welke soort website de juiste is voor jouw bedrijf. Of je nu fysiek langskomt of een online meeting inplant, onze (digitale) deur staat open.” contact_id=”0″][/mm_contact]

 

Of je nu bij ons klant bent of niet, ik hoop in ieder geval dat ik wat van die angsten heb kunnen wegnemen! Ik wens je nog veel succes met je plannen voor een nieuwe website.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill