Leestijd 2 minuten

Vanaf 30 juni 2022 kan je geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken in Google Ads

Adverteert jouw bedrijf via Google Ads? Dan is dit voor mij een goed moment om je wakker te schudden. Want vanaf 30 juni 2022 kan je geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken in Google Ads.

Om te garanderen dat jouw advertentiecampagnes optimaal blijven presteren, is er actie vereist.

Google Ads uitgebreide tekstadvertenties

Het einde van uitgebreide tekstadvertenties nadert

In september 2021 ontvingen duizenden bedrijven en online marketeers in België en Nederland de volgende e-mail van Google:

Beste Google Ads-adverteerder,

Een of meer van de advertentiegroepen in uw Google Ads-account bevatte de afgelopen 90 dagen een actieve uitgebreide tekstadvertentie. Daarom krijgt u dit bericht.

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 30 juni 2022 kunt u geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken in Google Ads (of andere platforms die ondersteuning bieden voor uitgebreide tekstadvertenties, zoals Google Ads Editor, de mobiele Google Ads-app en de Google Ads API). Bestaande uitgebreide tekstadvertenties worden nog wel gewoon weergegeven naast responsieve zoekadvertenties en ook kunt u nog steeds rapporten over de prestaties ervan bekijken. Bovendien kunt u uw uitgebreide tekstadvertenties nog steeds onderbreken, hervatten of zo nodig verwijderen.

 

Googles advies: ‘Ga vóór 30 juni 2022 aan de slag met responsieve zoekadvertenties’

De e-mail gaat verder met een stukje wijze raad:

Als voorbereiding op deze wijziging raden we u aan om ervoor te zorgen dat elke advertentiegroep in uw campagnes in het zoeknetwerk vóór 30 juni 2022 ten minste 1 responsieve zoekadvertentie bevat. Het kan best wat tijd kosten om aansprekende advertentietekst te schrijven en te testen. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk aan de slag gaat.

 

Google geeft enkele hulpbronnen en praktische tips die jou op weg kunnen helpen:

  • Gebruik goed presterende content uit je uitgebreide tekstadvertenties opnieuw. Let hierbij vooral op de effectiviteit van je advertenties. Deze maatstaf geeft je feedback over de doeltreffendheid van je responsieve zoekadvertenties en actiepunten om deze te verbeteren.
  • Neem eens een kijkje op de pagina Aanbevelingen van je account. Hier vind je advies op maat zodat je snel responsieve zoekadvertenties kan toevoegen en verbeteren.
  • Zet koppen of beschrijvingen vast op bepaalde posities in je responsieve zoekadvertenties. Dit is handig als je bepaalde boodschappen hebt die je altijd wilt laten zien. Als je de vastzetfunctie gebruikt, probeer dan minstens 3 opties op een positie vast te zetten.
  • Gebruik advertentievarianten. Hiermee kan je verschillende versies van je items op grote schaal testen en zie je hoe ze het in verschillende campagnes doen.
  • Gebruik Google Ads Editor of de Google Ads API om je responsieve zoekadvertenties bulksgewijs te maken en te bewerken.

 

Begeleiding nodig bij de overstap?

Google publiceerde een gids met praktische tips voor meer informatie over hoe je effectieve responsieve zoekadvertenties maakt.

Voor vragen over deze geplande wijziging kan je terecht bij je accountteam van Google Ads of bij een externe Google Ads-specialist.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill