Leestijd 4 minuten

Zet jij de Instagram Guide al in voor jouw bedrijf?

Als je ons meest recente artikel over Instagram gelezen hebt, dan weet je dat er tijdens de laatste update van de app enkele veranderingen doorgevoerd zijn. Het bleef echter niet bij die veranderingen; er kwam ook een nieuwe feature bij: de Instagram Guides. Maar wat zijn deze guides nu juist? En wat kan je er allemaal mee doen? Lees verder, want ik leg het je graag uit.

Instagram Guides handleiding

Wat is een Instagram guide?

Neen, een Instagram Guide is geen mannetje met een paraplu die je doorheen het Instagram-landschap loodst en je alle toeristische hoogtepunten laat zien tijdens een wandeling. Het is een verzameling van producten, plaatsen of posts die je kan samenvoegen op één pagina. Je kan dus info van je eigen bedrijf én van andere creators bundelen op 1 plek. Het geeft ons een beetje Pinterest-vibes. Net zoals je op Pinterest ‘borden’ kunt maken met je favoriete foto’s, DIY’s of andere inspiratie, kan je nu op Instagram zelf een gids samenstellen met hetzelfde idee erachter: content bundelen en anderen inspireren.

Er bestaan drie soorten guides:

 • Product Guide: in een product guide kan je verschillende producten toevoegen. Je kan zowel producten uit je eigen catalogus toevoegen als producten uit catalogi van andere bedrijven.
 • Place Guide: in deze soort guide kan je jouw favoriete plaatsen toevoegen aan de hand van posts waaraan een locatie gekoppeld werd.
 • Post Guide: deze guide kan je vullen met eigen posts of post van andere creators.

De guides zijn een superhandige plek om informatie te bundelen en andere gebruikers te inspireren. In zo’n guide kan je meer informatie delen dan via een losse post of story. Je hebt de mogelijkheid om een heel verhaal te vertellen aan de hand van verschillende elementen. Aangezien storytelling een belangrijk element van marketing is, kan zo’n guide iets zeer handig zijn voor jouw bedrijfscommunicatie.

 

Vanwaar komen de Instagram Guides?

De Instagram Guides zijn ontstaan door de coronapandemie. Een aantal maanden geleden lanceerde Instagram deze features voor een aantal gezondheids- en welzijns-advocates. Ze wilden van Instagram een plek maken waar tijdens de pandemie gemakkelijk betrouwbare informatie gevonden kon worden. Een aantal creators zoals onder andere @afspnational, @heads_together, @vitaalere en @klicksafe kregen toegang tot deze feature en konden zo makkelijk tips delen over hoe je tijdens deze moeilijke periode voor je welzijn kunt zorgen, verbinding met anderen kunt onderhouden of angst of verdriet kunt managen. Half november maakte Instagram de Guides functie voor alle gebruikers beschikbaar.

Instagram Guides handleiding

 

Hoe zet ik de Instagram Guides in als bedrijf?

Als bedrijf kan je de Instagram Guides op verschillende manieren inzetten. Ik geef je graag enkele ideeën:

 • Deel je beste blogposts over een bepaald onderwerp in een guide.
 • Als winkel kan je bijvoorbeeld een gift guide maken met cadeautips uit jouw catalogus. Volgers kunnen de producten makkelijk aanklikken én direct bestellen.
 • Heb je een bedrijf in de reissector? Deel toffe hotspots en must-sees per bestemming.
 • Een kledingwinkel kan de guides gebruiken om lookbooks aan de maken met outfitinspiratie.
 • Stel je bedrijf voor aan de hand van een guide.
 • Als grafisch ontwerper kan je via guides eenvoudig een portfolio samenstellen.
 • Maak een Q&A guide met de meest gestelde vragen aan jouw bedrijf.
 • Zet klanten in het zonnetje via een happy clients-guide.
 • Maak tutorials via de guide waarin je stap voor stap uitlegt hoe je een bepaalde DIY kunt maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos! Haal de creatieve geest in jou naar boven en experimenteer er eens op los.

 

Hoe maak ik zo’n Instagram Guide?

Ga eerste naar jouw profiel.

 

Handleiding Instagram Guides
Stap 1: klik op het plusje

Handleiding Instagram Guides
Stap 2: kies voor ‘Gids’

Handleiding Instagram Guides
Stap 3: kies welke soort gids je wilt maken

 

Eens je gekozen hebt welke soort gids je wilt maken, kan je eenvoudig posts, plaatsen of producten zoeken en in je gids toevoegen. Binnen no time heb je een toffe gids gemaakt!

Wil jij ook graag de Instagram Guides inzetten maar weet je nog niet goed hoe? Geef ons een belletje en dan brainstormen we hier graag even over met jou!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill