Leestijd 2 minuten

Stay Keen! Ontdek het nieuwe inspiratieplatform van Google

Vlak voor de zomervakantie van 2020 lanceerde Google in alle stilte het nieuwe platform Keen. Als een ware infiltrant sloop dit kersverse social medium geluidloos tussen zijn grote concurrenten PinterestFacebook en Instagram. Het platform is gemaakt door Area 120. Dit is een afdeling voor experimentele projecten van Google. Om dit experiment te ontwikkelen werkte Area 120 nauw samen met een ander Google-team, PAIR  (People & AI Research).

Allemaal leuk en aardig, maar wat kan je als ondernemer of marketeer met Keen?

Keen social media

Het verhaal achter Keen

Sterke storytelling is cruciaal bij de lancering van een nieuw merk of platform. Ook rond het ontstaan van Keen heeft Google een mooi verhaaltje gebreid.

Het verhaal gaat over een koppel dat ‘s avonds samen in de zetel zit. Ze babbelen niet met elkaar maar scrollen elk fanatiek op hun telefoon. Na een tijdje vroegen ze zich af: ‘Wat zijn we hier eigenlijk aan het doen?’. Ze realiseerden zich hoe asociaal het was dat ze elk apart op hun telefoon urenlang foto’s, berichten en sociale media aan het doorbladeren waren. Ze spraken af om elk apart zaken te verzamelen die ze interessant vonden en hen vreugde brachten. Daarna gingen ze deze met elkaar delen. Ze stuurden elkaar links van interessante artikels, foto’s en filmpjes. Door dit met elkaar te delen, brachten ze meer tijd samen door en leerden ze over elkaars interesses. Dit bracht de man op het idee om hier echt een platform voor te gaan ontwerpen. En ja, je kan het al raden: zo werd Keen geboren.

Leuk verhaal, Google.

 

Wat is Keen nu juist?

Keen wordt vergeleken met Pinterest aangezien ook dat een soort inspiratieplatform is. Ik vind dat dit niet helemaal correct is. Waar het bij Pinterest draait om het visuele, draait het bij Keen vooral over kennis delen met elkaar. Het platform wil gebruikers met dezelfde interesses met elkaar verenigen.

De werking van het platform is interessant. Het leert ons om op een totaal andere manier na te denken over zoekmachines. Bij een zoekmachine moet je wachten tot mensen zelf zoeken naar jouw merk, bedrijf of het topic waarover jij schrijft zoeken. Bij Keen is dit niet het geval. Het platform zoekt zelf via machine learning naar relevante content en deelt deze dan met jou.

 

Keen social media

 

Hoe werkt Keen?

Keen is toegankelijk via de website of via de app die je kan vinden in de Play Store. Helaas is de app nog niet beschikbaar voor Apple-gebruikers.

Het aanmaken van een account is zo eenvoudig als je veters strikken. Je kan gewoon met je Google-account inloggen en voilà, you’re ready to go. Het enige nadeel is dat het platform automatisch jouw naam en profielfoto van je Google-account gebruikt. Je kan zelf geen gebruikersnaam kiezen tenzij je jouw naam in je Google-account verandert.

Eens je ingelogd bent, kan je een eigen Keen maken over een specifieke interesse. Wij als Motionmill hebben er bijvoorbeeld een aangemaakt over online marketing. Hier kan je ‘gems’ op toevoegen. Dit zijn berichten met interessante zaken over dat onderwerp. Je kan links, foto’s of teksten toevoegen. Ook zal het platform dagelijks zelf suggesties doen met relevante content voor jouw Keen. Daarnaast kan je Keens volgen die andere gebruikers aangemaakt hebben of kan je jouw vrienden uitnodigen om jouw Keens te volgen.

 

Keen social media

 

Keen inzetten voor jouw bedrijf

Aangezien Keen nog niet zo lang bestaat, kan het raadzaam zijn om nu als bedrijf mee op de kar te springen. Omdat er weinig concurrentie actief is, zullen jouw berichten buitengewoon zichtbaar zijn.

Keen is een ideaal kanaal om bijvoorbeeld jouw blogartikels op te delen. Het platform zal deze dan aan relevante personen voorstellen. Dit is natuurlijk goed voor het referralverkeer van jouw website.

Ik vind dit allemaal veelbelovend klinken. Ik heb daarom besloten om voor Motionmill een account op te zetten en zelf actief te posten en delen op Keen. Houd onze blog dus zeker in de gaten voor een opvolgartikel waarin we onze eerlijke mening over het platform geven nadat we het enkele weken getest hebben.

 

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill