Leestijd minuten

Sitebranding: doe het met een stijlgids!

Jouw website wordt ontworpen door bureau X, de brochure wordt samengesteld door je nichtje, de posters in de winkel maak je zelf in InDesign en de belettering op jouw ruit is door een bestickeringsbedrijf gedaan. Allemaal geven ze hun eigen twist aan jouw huisstijl, waarvan chaos het gevolg is.

Hoe had dit voorkomen kunnen worden? Met een stijlgids!

Branding agency Antwerpen

Een website is het online visitekaartje dat jij aan jouw (potentiële) klant overhandigt. De website moet daarom grafisch goed in elkaar steken, technisch in orde zijn en inhoudelijk up-to-date zijn. De website moet echter ook qua huisstijl overeenstemmen met alle andere uitingen van jouw bedrijf: de brochures, de posters in de winkel, de belettering op jouw winkelruit.

En dat is waar het nogal eens misgaat. Een stijlgids biedt houvast voor alle betrokken partijen.

Style guide branding Antwerpen

De inhoud van een stijlgids

Een stijlgids is een boekwerkje (fysiek en/of digitaal) dat garandeert dat jouw merk een uniforme, herkenbare en professionele uitstraling behoudt. Om dat te garanderen omvat een stijlgids de volgende elementen:

  • De essentie van het merk of product van de klant wordt kort samengevat in een aantal sleuteltermen.
  • Verder bevat de stijlgids het logo en de iconen van het bedrijf in verschillende variaties en formaten.

Style guide laten maken Antwerpen

  • Ook wordt aangegeven hoe het logo en de iconen gebruikt moeten worden. Mag het beeldmerk bijvoorbeeld los van de letters gebruikt worden?
  • Ook omvat de stijlgids de nodige aanwijzingen op vlak van spacing, kleurgebruik en fonts.

Style guide laten maken Antwerpen

  • Tenslotte geeft de styleguide een indicatie van de toon of ‘tone of voice’ van de website, zowel op vlak van content als beeldmateriaal.

 

De stijlgids als leidraad voor je toekomst

In een ideale wereld laat je een stijlgids maken voordat iemand anders met jouw huisstijl aan de slag gaat (jijzelf inclusief!). Het moet dus gemaakt worden door degene die jouw branding verzorgd heeft, ongeacht of jouw branding is gedaan door een brandingbureau, een webdesigner of door jouw nichtje.

Stijlgids laten maken

Het is tenslotte de maker van jouw branding die het beste zicht heeft op datgene wat het moet uitstralen. Ziet degene die jouw branding gemaakt heeft het niet zitten om een stijlgids te maken? Dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen bij jou. Dat betekent waarschijnlijk dat de branding niet volgens een strategie is vervaardigd, maar eerder willekeurig. En dat is, zoals je al vermoedt, niet goed voor jouw merk.

Een merk dat willekeurig is samengesteld zorgt voor onverschilligheid bij de doelgroep!

Stijlgids Antwerpen branding agency

Lees ook: Zo kies je de juiste kleuren voor jouw merk

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill