Een conversie is het moment waarop een bezoeker van jouw website overgaat tot het plaatsen van een bestelling, het downloaden van een brochure of whitepaper, zich inschrijft voor een nieuwsbrief of iets anders doet dat voor jou commercieel interessant is.

Het is een actiemoment dat ervoor zorgt dat je geld kan verdienen aan een prospect. Om dat te bereiken, moet je je communicatiemiddelen (website, webshop, nieuwsbrieven, socialmediaberichten) dusdanig inrichten, dat ze conversies stimuleren.

De conversie van een bepaalde actie kan op twee manieren worden uitgedrukt:

  • In een absoluut aantal. Bijvoorbeeld: de conversie van het socialmediabericht in week 20 was 67. In dat geval hebben er 67 conversies plaatsgevonden die direct te herleiden zijn naar een bepaald socialmediabericht. Het absolute aantal kan ook een geldbedrag zijn;
  • In een percentage. Bijvoorbeeld: de conversie van de laatste nieuwsbrief was 2%. Dat betekent dat 2% van de ontvangers van de nieuwsbrief een conversie hebben gedaan.

We duiken iets dieper in de materie.

Succes meten dankzij de conversie

De conversie is één van de indicatoren van hoe succesvol een marketingactie is. Omdat we bij Motionmill betaald worden door onze klanten om marketingacties uit te voeren, willen we weten hoe succesvol ons werk is. Op die manier kunnen we richting klanten verantwoorden wat we gedaan hebben. Het begrip ‘conversie’ speelt dus een belangrijke rol in ons dagelijkse werk.

Wij zien het als marketingbureau echter ook als onze taak om ondernemers (en niet uitsluitend onze eigen klanten!) op de hoogte te brengen van het belang van de conversie. Pas wanneer ondernemers weten wat een conversie is, kunnen ze streven naar hogere conversiepercentages.

Er zijn oftewel meerdere redenen waarom wij vaak over conversie schrijven:

  • Omdat het een grote rol speelt in ons eigen werk;
  • Omdat we willen dat onze eigen klanten begrijpen hoe wij onze werkzaamheden meten;
  • Omdat we willen dat België als ondernemersland nog verder professionaliseert, zodat we de concurrentie aankunnen met buitenlandse ondernemingen.

Meten is weten, luidt het aloude adagium. Schrijf het op een wandtegeltje en denk vooral aan Motionmill wanneer je doelgerichte acties wilt inzetten om jouw bedrijf te laten groeien.

Het is tijd voor ons conversiemoment

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

* Verplichte velden

Geschreven door
Mark Tollenaere
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill