Leads genereren met online formulieren

Een professionele website is een zakelijk middel. Met goed ontworpen, handige formulieren zet je bezoekers om tot klanten. Van eenvoudige formulieren tot volledige surveys of gedetailleerde offerte aanvragen: we integreren ze vlotjes in je website. Een formulier zichtbaar voor iedereen of enkel voor ingelogde bezoekers? Kies maar. En we zorgen ervoor dat het formulier helemaal in de stijl van jouw website en jouw huisstijl is opgemaakt.

Contactformulieren laten maken

Met eenvoudige online formulieren kunnen bezoekers:

  • Meer info vragen;
  • Intekenen op een mailinglijst of een actie;
  • Vragen om gecontacteerd te worden.

De data die je zo verzamelt wordt bijgehouden in een database en/of meteen naar je CRM-toepassing gestuurd.

Een formulier tijdelijk online zetten

Je wilt een formulier voor een actie die bepaalde dagen loopt of een actie die enkel geldig is voor de eerste 100 die intekenen? Dat is gemakkelijk in te stellen zodat jij niet om middernacht een formulier offline moet halen of zelf het aantal inzendingen moet bijhouden.

Gedetailleerde offerte-aanvragen

In een eerste contact vraag je best niet te veel info of inspanning van een bezoeker. Dan is de kans dat ze afhaken groter. Zorg dus eerst dat je de basisgegevens hebt. Dan kan je daarna gericht te werk gaan in het overhalen van je klant.

Wanneer de tijd rijp is, en je vermoedt dat de betrokkenheid groot is, kan je ook heel gedetailleerde formulieren tonen. Zo maakt je bezoeker meteen een offerte op maat, die rechtstreeks naar zijn en jouw mailbox wordt gestuurd.

We programmeren het formulier zodanig dat alleen relevante vragen of opties worden getoond op basis van eerdere keuzes of antwoorden. Door de vragen mooi en handig op te splitsen over verschillende pagina’s, maken we het zeer gebruiksvriendelijk.

Zo maakten we voor SmartBox bijvoorbeeld een tool waarmee hun verkopers online, samen met de klant, een volledige configuratie van een laadbak konden maken. Met als resultaat een complete, gedetailleerde offerte op maat.

Efficiënte conversie-optimalisatie

Als een gebruiker een voor jou interessante actie doet op je website, een formulier invullen bijvoorbeeld, noemen we dat een conversie. Wil je meer ingevulde formulieren, meer leads genereren? Dan gaan we kijken hoe we de formulieren kunnen verbeteren. Conversie-optimalisatie heet dat.

Zelf een nieuw formulier aanmaken of één dat zijn nut bewezen heeft gebruiken in aangepaste vorm? Je maakt zoveel formulieren als je wil. Je kan dan testen welk type formulieren de beste resultaten oplevert.

Het komt er wel op aan je formulieren zo aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Hou de gebruiker in oog. Laat het allemaal eens testen door een buitenstaander, ontdek waar mensen afhaken en maak ze helemaal dummy proof.

Online formulieren

Maar hoe begin ik eraan?

Reken op ons om dat helemaal samen met je uit te denken. Ofwel zetten we je al een eind of weg ofwel maken we het voor jou helemaal op maat. Kom eens op de koffie. Vul het onderstaand formulier in (zie je wel hoe handig zo’n formulier is?):

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill