Leestijd minuten

#KeepYourDistance: social distancing nu ook merkbaar in logo’s

Is het je al opgevallen dat meer en meer merken hun logo hebben aangepast de afgelopen weken? Onder de hashtag #KeepYourDistance hebben talloze bedrijven het mes gezet in hun vertrouwde beeldmerken. Met deze actie willen ze het belang van social distancing tijdens de coronacrisis benadrukken.

Logo Starbucks corona mondmasker

Natuurlijk is het bovenstaande logo van Starbucks slechts een grap, en dus niet een initiatief van de Amerikaanse koffiereus zelf. De Sloveense grafisch ontwerper Jure Tovrljan maakte voor zijn Behance-pagina een reeks luchtige alternatieven voor bekende logo’s. De Starbucks-dame met mondkapje is er slechts één van.

Buiten de creaties van Tovrljan zijn er echter ook veel merken die écht hun logo hebben aangepast om solidariteit te verspreiden ten tijde van COVID-19.

De Latijns-Amerikaanse e-commerce-site Mercado Libre toverde hun logo waarin men handen schudt om tot een versie waarin een deal beklonken wordt door de ellebogen tegen elkaar te stoten. Dat is volgens de Belgische normen weliswaar nog steeds te veel intermenselijk contact, maar het is alvast een creatieve manier om nieuwe omgangsnormen te visualiseren.

 

Mercado-Libre-social-distancing-logos

 

Laten we eens kijken naar de meest opvallende manieren waarop andere merken social distancing onder de aandacht brengen.

 

Voo bouwt een beetje ruimte in

Een Brussels reclamebureau ging aan de slag met het logo van de Waalse telecommunicatieprovider Voo. Door extra ruimte aan te brengen tussen de letters willen Voo en het bureau het belang van social distancing benadrukken. De afstand tussen de letters symboliseert perfect de afstand die we als mens momenteel tot elkaar moeten bewaren. De manier waarop Voo de boodschap brengt is subtiel maar efficiënt.

 

Voorheen stonden de letters van Voo dicht opeen:

 

Sinds kort hebben de letters v e e l ruimte!

 

Gerelateerde leestip: ✅ Crisiscommunicatie voor organisaties: zo ga je om met het coronavirus

 

Time Out wordt Time In

Het uitgaansmagazine Time Out heeft tijdelijk de naam Time In aangenomen. In hun oorspronkelijke logo werd het woord ‘Out’ rigoureus doorgekrast en overschreven met het woord ‘In’.

 

Het oorspronkelijke logo: Time Out

 

Het oorspronkelijke logo: Time In

 

De boodschap die deze naamwijziging uitstraalt is duidelijk: dit zijn niet de juiste tijden om uit te gaan. Ik bewonder een bedrijf dat zijn eigen bestaansrecht opzij durft te schuiven in het belang van de volksgezondheid.

 

Adidas: #hometeam

Sportkledingmerk Adidas laat zijn logo ongemoeid. Wél roepen ze hun klanten op om thuis te blijven. Ze geven aan dat thuisblijven een positieve twist door de volgende tekst op hun site te communiceren:

Samen komen we hier doorheen, dus sluit je aan bij het #hometeam en doe mee met een reeks virtuele events om je te voorzien van een dosis creativiteit, fitness en positiviteit.

Ik kan deze boodschap waarderen. Het is een boodschap die past in zowel de sportieve spirit van het merk als de voorzichtigheid die momenteel geboden is vanwege corona.

Concurrent Nike pakt het een stuk saaier aan. Wanneer ik hun Belgische site bezoek is de enige melding die verband houdt met het coronavirus van bijzonder zakelijke aard: “Update van Nike inzake COVID-19: Voor de veiligheid van onze teamleden en klanten blijven de Stores van Nike tijdelijk gesloten in meerdere landen wereldwijd.”

Ik weet niet wat jij ervan denkt, maar de aanpak van de Duitsers inspireert mij meer dan die van hun Amerikaanse tegenhanger.

 

M  o  t  i  o  n  m  i  l  l  ?

Ons eigen team is even hard getroffen als de meeste andere mensen die we kennen – familie, vrienden, klanten. Ook wij zijn doordrongen van de essentie van social distancing: door het voorkomen van fysieke contacten tussen mensen de verspreiding van COVID-19 afremmen.

Wij zijn echter geen artsen, verpleegkundigen, politie-agenten of ambulanciers. De impact die wij kunnen hebben op het tegengaan van het virus is minimaal. Het enige wat wij kunnen doen is jou aansporen of vooral de hygiëneregels van de overheid in acht te nemen (bij dezen), en het aanpassen van ons logo.

 

Het pre-coronalogo van Motionmill:

 

Het tijdelijke Motionmill-logo:

 

Hoop en verantwoordelijkheid

De coronacrisis legt veel druk op jou, op ons, op iedereen – zowel financieel als mentaal. Dat er, ondanks deze vele kopzorgen, zoveel ondernemers zijn die moeite steken in de aanpassing van hun logo, getuigt van een hoopgevend verantwoordelijkheidsgevoel.

Het hele team van Motionmill hoopt dat wij je een beetje van onze verantwoordelijkheid kunnen overbrengen via de kleine dingen die wij doen. Allereerst bedoel ik daarmee ons gewijzigde logo, maar ook heb ik het over de verschillende kennisartikelen die wij over de afgelopen weken schreven. Het zijn blogs die jou, als ondernemer, kunnen helpen om deze ongewone tijden te doorstaan:

Nog honderden andere artikelen vind je hier.

Als wij je kunnen helpen door het delen van andere kennis, laat het mij weten. Motionmill doet wat het kan om jou de toekomst in te duwen, richting een werkelijkheid waarin het coronavirus nog slechts een nare herinnering is en niet meer dan dat.

#staysafe

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill