Leestijd 2 minuten

De Kathedraal, de Markt en jouw WordPress-website

Wij werken met WordPress. Het is een open source content management systeem (CMS). Maar wil dat nu eigenlijk zeggen, open source? En wat zijn de voordelen?

En bovenal: wat hebben in hemelsnaam de kathedraal en de markt met dit alles te maken?

Wat is open source software?

‘Open source, wat is dat nu eigenlijk?’

Het is een vraag die we geregeld krijgen. Van klanten, van omstaanders en van partners. Een terechte vraag met een niet zo eenvoudig antwoord. Want wanneer we vertellen dat we software gebruiken met een publieke broncode, dan zijn we meestal nog verder van huis.

Motionmill draait van dag één opensourceprojecten. Sinds het begin in 2002 zoeken we naar platformen die we vrijelijk kunnen aanpassen, waar een community achter schuilgaat en die gratis te gebruiken zijn.

Gratis?

Gratis.

 

WordPress is een verhaal van wereldverbeteraars

Jouw nu volgende vraag luidt ongetwijfeld: ‘Wie bouwt er nu iets om het dan weg te geven? Iedereen moet toch eten?’

Wij niet in het minst! Het open source softwareverhaal is geen verhaal van bedelaars en hippies. Wereldverbeteraars en mensen met een geloof in elkaar, dat wel.

Open source uitleggen is niet eenvoudig. Wij gebruiken graag verhalen om moeilijke zaken te duiden. Verhalen, metaforen, beeldspraak quoi. Eén van de beste verhalen die hier ooit over geschreven zijn is de parabel van de Kathedraal en de Markt.

 

Dit is wat open source betekent

De clue komt, kort door de bocht maar wel duidelijk, neer op het volgende:

Wanneer je iets maakt en daar veel mensen naar laat kijken en veel laat testen, kom je uiteindelijk met een beter product op de proppen. Als je mensen een gevoel van mede-verantwoordelijkheid geeft, zullen ze dat vaak nemen. Zo ontstaat de community. Iedereen in die community wordt beter van elkaar door elkaar te helpen.

Opensourcesoftware zoals WordPress komt op precies die manier tot stand.

 

Meer dan een softwareboer

Omdat er zoveel mensen betrokken zijn bij de ontwikkeling en doorontwikkeling van WordPress, kijken we niet raar op wanneer er op een half jaar enorm veel veranderd binnen het CMS. Dankzij de community worden er dagelijks verbeteringen en aanpassingen bedacht, zodat er op relatief korte termijn heel snel resultaat geboekt kan worden.

Open source is meer dan software, daar zijn we van overtuigd. En we willen dan ook graag meer voor jou betekenen dan louter een softwareboer.

Wij willen jouw bedrijf laten groeien zoals de community WordPress laat groeien. Ga jij het avontuur met ons aan?

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill