Velo kiest volop voor videomarketing

Motionmill staat al een hele tijd in voor de online marketing van Velo. Facebook ads, visuals voor social media post op instagram waren al een vaste waarde in hun marketing-mix, maar sinds vorig jaar trekt Velo volop de kaart van videomarketing. Beschouw het als een nieuwe take op en oud spreekwoord: een ‘bewegend’ beeld, zegt meer dan 1000 woorden.

Bepaalde boodschappen die Velo wil vertellen omtrent de voordelen en het correcte gebruik van hun deelfietsen, kun je gewoon niet vervatten in één beeld zonder er een hele lap tekst bij de plaatsen de toch niemand leest. Met de mobile first en scroll-on cultuur moet je onmiddellijk en gevat in het oog springen.

Motionmill portfolio Velo video marketing

Waarom video marketing een goed idee is?

De cijfers liegen er dan ook niet om: Video converteert als geen ander! Video (en dan hebben we het hier specifieker over facebook video’s) kan je merkbekendheid tot wel 67% verhogen. Maar er zijn nog een pak andere voordelen:

  • Facebook gebruikers bekijken rul 100 miljoen uur video per dag.
  • Het gros daarvan wordt op mobiel bekeken
  • Facebook video’s zijn zichtbaar in de Google zoekresultaten
  • Video wordt tot wel 10 keer meer ge-shared, becomentarreeid of embed dat foto’s, blog- of ander social media posts
  • Je kan gemakkelijk tekst en links toevoegen om gebruikers aan te sporen tot een actie

Aan de slag dus…

Facebook video’s kunnen je merkbekendheid tot wel 67% verhogen

Goede storytelling in actie

Zo gezegd zo gedaan… maar goede video marketing is meer dan zomaar snel even een reel posten met je smartphone. Om je video advertentie te doen slagen met je even goed nadenken over een aantal zaken.

  • Wie is je doelgroep?
  • Wat wil je bereiken?
  • Op welke kanalen zal de video ingezet worden?
  • Hoeveel seconden heb je om je boodschap over te brengen?

Met elke video die we maken, stellen we ons kort even deze vragen om dan vervolgens met ons videograaf een kort scenario op te zetten. Zo weten we perfect wat er geshoot moet worden en kunnen we snel resultaat leveren. Goede storytelling gecombineerd met de juiste copy en call-to-action leverden onder andere deze video’s op.

Lees hier meer over hoe wij een goede online video marketing actie strategisch aanpakken.

Videomarketing Hoe doen wij dat?

Check hier de video’s die we voor Velo Antwerpen maakten!

Velo… de handigste fiets van ’t Stad!
Meer video content kan je ontdekken op de facebook-pagina van Velo Antwerpen

Neem een kijkje!

Wil je meer weten of hoe we jou kunnen helpen met het opzetten en realiseren van een geslaagde video marketing campagne?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill