WordPress als intranet

WordPress leent zich perfect om een intranet mee op te bouwen. De basisvereisten van een intranet zijn, dat het veilig en gebruiksvriendelijk is. De bedoeling van een intranet is dat het intern blijft. Je deelt er bedrijfsinformatie, waarvan je niet wil dat zomaar iedereen meeleest. Je wil sommige mensen meer of minder toegang geven. Alle informatie moet altijd beschikbaar en snel vindbaar zijn. Praktische informatie zoals het menu van het bedrijfsrestaurant of de laatste nieuwtjes krijg je meteen op de startpagina. Alle handelingen zoals bestanden uploaden, delen, toegang tot business tools gebeuren via een handige interface. Gebruikers hoeven geen ingewikkelde admin-functies te leren.

Heb je een WordPress-website of denk je erover na om er een te nemen? Laat een intranet integreren. Optimaliseer je interne communicatie.

intranet dat beschikbaar is via je reguliere website?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: het kan. Wil je je intranet integreren in een aparte map of op een ander (sub)domein? Door een efficiënt beheer van gebruikers en toegangsrechten is dit perfect mogelijk via WordPress. Alleen ingelogde medewerkers met toegewezen rechten krijgen bepaalde pagina’s of mappen te zien.

Daarnaast kan je er ook voor opteren om je intranet helemaal lokaal te plaatsen. En eventueel zaken die je ook op je website wil delen, synchroniseren.

Een volledig en interactief intranet

Enkele voorbeelden van toepassingen:

  • Overzicht en contactgegevens bijhouden van medewerkers;
  • Informatie en procedures delen;
  • HR-formulieren delen;
  • Bestanden managen;
  • Agenda’s beheren;
  • Vergaderzalen boeken;
  • Vakantieaanvragen beheren;
  • Alerts uitsturen.

Kortom, je wil 1 centrale plek voor je medewerkers. Waar je snel en efficiënt inhoud en toegang beheert en je werknemers met 1 inlog alle tools en informatie beschikbaar hebben.

We passen dit uiteraard helemaal aan volgens de lay-out van je website of aan je huisstijl. Dit wordt dé vertrouwde plek om binnen je bedrijf informatie uit te wisselen en samen te werken.

Wat verder mogelijk is

Er zijn heel wat plug-ins beschikbaar voor WordPress die een website (en dus ook jouw intranet) zo omtoveren tot een projectmanagementtool, een sociaal netwerk, platform om documenten te beheren of time tracking tool. Dit is allemaal feilloos te integreren. We laten WordPress vlekkeloos communiceren met al jouw andere bedrijfssoftware. Dat kan met een link met andere applicaties zoals CRM-pakketten of ordermanagementsystemen. Maar ook door het online beschikbaar stellen van businesstools.

Een intranet op maat

Hoe je het ook wil, het kan. WordPress is een flexibel systeem dat door deskundige handen in geen tijd kan omgebouwd worden tot een krachtige businesstool. Een tool helemaal ontwikkeld rond jouw vereisten. We bekijken graag met je de mogelijkheden en functionaliteiten. En dan bouwen we je een handig en compleet intranet. Je bent alvast uitgenodigd op de koffie.

Zoek je advies?

Je hebt nood aan een strategie? Of aan een nieuwe website met een sterk design? Een partner voor je online communicatie? Of een partij die sterk is in storybranding? Die samen met jou je doelen uitzet en de tools in huis heeft om deze daadwerkelijk te bereiken? Die ervoor zorgt dat de juiste mensen je bedrijf vinden?

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill