Leestijd 2 minuten

Op deze manier kan je als bedrijf berichten van klanten beantwoorden via Google Mijn Bedrijf

Sinds kort kunnen je klanten via Google Mijn Bedrijf (ook bekend als Google My Business) berichten sturen naar jouw organisatie. Deze functie werd in december 2021 aangekondigd door Google, dus laten we eens kijken hoe jij deze berichten van je klanten beantwoordt.

Berichten beantwoorden Google Mijn Bedrijf

Nieuwe knop op je Google Mijn Bedrijf-profiel

Hoe kan je berichten beantwoorden via Google Mijn Bedrijf? Laten we beginnen bij het begin, bij de nieuwe knop elk profiel heeft gekregen.

Google heeft aan ieder profiel op Google Mijn Bedrijf een knop toegevoegd waarmee jouw (potentiële) klanten direct een bericht kunnen versturen.

 

Berichten beantwoorden Google Mijn Bedrijf

 

Superhandig voor jouw doelgroep én voor jou natuurlijk, want de drempel om in contact te treden met jouw bedrijf is nu lager dan ooit. Dit maakt het voor klanten eenvoudig om een vraag te stellen of een opmerking te geven. En jij als bedrijf kan vervolgens snel antwoord geven, wat de kans vergroot dat dit klantcontact tot een conversie leidt.

 

Hoe kan je berichten beantwoorden op Google Mijn Bedrijf?

Je kan op twee manieren berichten beantwoorden die je via Google Mijn Bedrijf van klanten hebt gekregen:

  1. Via de Google Maps-app. Je kan de berichten in de Google Maps-app beantwoorden door op Updates en daarna op Berichten te tikken.
  2. Op je desktopcomputer. Op je computer kan je berichten van klanten bekijken en erop reageren via je bedrijfsprofiel op Google Zoeken.

 

Berichten beantwoorden Google My Business

 

Zo mis je nooit berichten via Google Mijn Bedrijf

Wil je zeker zijn dat je nooit een nieuw bericht over het hoofd ziet? Dit zijn een paar tips die je hierbij helpen:

  • Zorg dat meldingen aanstaan in de instellingen zodat je nooit een bericht mist.
  • Beantwoord berichten snel om het vertrouwen onder klanten te vergroten en het gesprek gaande te houden.
  • Voeg andere medewerkers toe aan je bedrijfsprofiel, want zij kunnen helpen berichten te beantwoorden.

 

Haal meer uit je Google Mijn Bedrijf-profiel

Een goed gevuld Google Mijn Bedrijf-profiel zorgt ervoor dat jouw bedrijf beter vindbaar wordt via alle Google-gerelateerde kanalen. Als ondernemer is het dus een verstandige keuze om je profiel zo compleet mogelijk te maken:

  1. Vul je bedrijfsinformatie aan;
  2. Laat je klanten aan afspraak maken via Google;
  3. Houd je klanten up-to-date;
  4. Geef je doelpubliek een kijkje achter de schermen;
  5. Beantwoord alle reviews.

Hebben deze tips je nieuwsgierigheid geprikkeld? We hebben ze uitgebreid beschreven in het artikel 5 tips om meer uit Google Mijn Bedrijf te halen.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill