Leestijd 1 minuten

Waarom je als bedrijf ALTIJD de eigenaar van je eigen domeinnaam moet willen zijn

Slimme bedrijven en ondernemers registreren hun domeinnaam altijd op hun eigen naam en onder hun eigen domeinaccount.

Vertrouw niet op je webdesignbureau of je freelancer webdesigner om het domein voor je te registreren en te bezitten. Ik werk samen met veel bedrijven die, na gebruik te hebben gemaakt van andere bureaus, hun websites door ons willen laten herontwerpen en de relatie met hun vorige bureau willen beëindigen, maar dat niet gemakkelijk kunnen doen omdat het vorige bureau de eigenaar is van het domein.

Domeinnaam eigendom beheer registreren

We helpen dergelijke klanten altijd om hun eigen domeinaccount te registreren en het domein daarheen te verhuizen. Maar domeinoverdrachten zijn een gedoe dat moet worden vermeden. Je domeinnaam is je belangrijkste online bezit, dus je zou er volledige controle en eigendom over moeten hebben.

 

Wat is een domeinnaam?

Simpel gezegd is een domeinnaam (of gewoon ‘domein’) de naam van een website. Het is wat er na ‘@’ in een e-mailadres komt, of na ‘www.’ in een website-adres. Als iemand je vraagt ​​hoe ze je online kunnen vinden, vertel je hen meestal je domeinnaam. Voorbeelden van domeinnamen zijn motionmill.com en wporters.com.

Omdat domeinnamen zo’n belangrijke rol spelen in het online verkeer, is het eigendom hebben van een domeinnaam erg belangrijk voor ondernemers. Laten we eens kijken hoe je een domeinnaam in eigendom krijgt door registratie en hoe je hem vervolgens kan beheren.

 

Een domeinnaam in eigendom krijgen: registreren en beheren

Het is eenvoudig om je domein te registreren bij een domeinregistreerder zoals EuroDNS, Google Domains, Bluehost of GoDaddy, om er maar een paar te noemen. Koop het domein en verleng het om de paar jaar wanneer je domeinregistreerder je herinneringen stuurt, maar houd het geregistreerd in je eigen account. Wanneer je met een webdesigner samenwerkt om je website te bouwen, kan je deze eenvoudig toegang geven tot je domein zodat zij de nodige aanpassingen kunnen doen om de website online te zetten.

Wanneer je de eigenaar bent van je domeinaccount, kan je met elk webdesignbedrijf werken. Omdat je eigendom hebt van je domeinnaam, zal deze nooit overgedragen hoeven worden en ook nooit verloren gaan of verlopen.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill