Leestijd 3 minuten

Ook LinkedIn introduceert ‘dark mode’: wat is het en wat kan jouw bedrijf ermee?

Na Instagram en Facebook introduceert nu ook LinkedIn een donkere modus, vaak de dark mode genoemd.

De dark mode is een speciale functie voor het gebruik van je gsm als het donker is. Deze modus zorgt ervoor dat witte, scherpe vlakken donker worden gemaakt.

Wat zijn de voordelen van deze donkere modus en hoe kan je jouw LinkedIn-profiel erop voorbereiden?

LinkedIn

Wat is de ‘dark mode’ en wat zijn de voordelen ervan?

In de dark mode van LinkedIn worden witte vlakken op je mobiele telefoon vervangen door donkere vlakken. Deze functie geeft rust aan je ogen wanneer je je gsm in het donker gebruikt.

Bovendien verbruikt je telefoon minder batterijkracht als de donkere modus is ingeschakeld. De witte, felle kleuren worden omgezet een mix van grijze, zwarte en andere donkere kleuren, wat minder stroom vergt van je apparaat.

 

De donkere modus is geen nieuwe uitvinding

LinkedIn mag hun dark mode dan wel trots aangekondigd hebben deze week, maar ze zijn zeker niet de eerste website die deze nachtfunctie introduceert. Facebook en Instagram hebben al een tijdje een dergelijke modus.

 

Instagram dark mode

 

Op de Mac van Apple kan je al een donkere functie toepassen sinds 2018, en op Windows-computers kan het zelfs al sinds 2016.

Tot ongeveer 2019 was het echter niet mogelijk om de dark mode op je mobiele telefoon te gebruiken. Omdat veel Mac-gebruikers de donkere modus instelden, was het logisch dat Apple deze functie rond dat jaar ook uitbracht voor mobiele telefoons. In de update van iOS 13, die in september 2019 is gelanceerd, werd het mogelijk om je mobiele telefoon in dark mode te zetten.

Android kon natuurlijk niet achterblijven en integreerde een donkere modus op Android-telefoons via de Android 10-update.

 

‘Dark mode’ in LinkedIn

Deze week kondigde LinkedIn hun dark mode aan via een e-mail naar hun leden:

 

LinkedIn dark mode

 

De e-mail begint met het benadrukken waarom LinkedIn de donkere modus introduceert:

‘In een poging om toegankelijkheid en inclusiviteit op de voorgrond van onze productervaring te zetten, introduceren we een veelgevraagde functie voor LinkedIn: de dark mode.’

LinkedIn legt vervolgens uit dat de donkere modus de gebruiker in staat stelt om ofwel in LinkedIn te schakelen tussen licht en donker, ofwel de donkere modus als systeeminstelling over alle platformen in te stellen.

 

Controleer of je bedrijfslogo past in de donkere modus

In de e-mail roept LinkedIn bedrijven op om te controleren of hun logo’s wel goed passen in de donkere modus:

‘[De donkere modus] kan het van invloed zijn op hoe het huidige logo van uw organisatie op LinkedIn wordt weergegeven. We weten dat uw logo belangrijk is voor uw merkidentiteit, vooral als u advertenties weergeeft. Daarom raden we aan om uw logo tussen nu en eind oktober 2021 in de donkere modus te bekijken. Als u de optimale grootte voor uw logo wilt weten, klikt u hier.’

Als je de opgegeven hyperlink volgt, krijg je een overzicht te zien van de verschillende afbeeldingsspecificaties die LinkedIn hanteert.

 

‘Dark mode’ instellen op LinkedIn

Onder deze link legt LinkedIn uit hoe je de dark mode instelt op hun platform:

 

Overschakelen naar de donkere of lichte modus:

  1. Klik boven aan uw LinkedIn-homepagina op het pictogram Ik.
  2. Selecteer Instellingen en privacy in het keuzemenu.
  3. Klik onder Accountvoorkeuren aan de linkerkant op Weergeven.
  4. Klik in de sectie Weergave op Wijzigen naast Donkere modus.
  5. Hier kunt u kiezen uit:
    • Apparaatinstelling: Dit is standaard geselecteerd voor leden met de donkere modus ingeschakeld op hun apparaat.
    • Donkere modus: Om over te schakelen naar de donkere modus.
    • Lichtmodus: Om over te schakelen naar de lichtmodus.

Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

 

En verderop op de hulppagina geven ze nog enkele andere nuttige links:

 

 

Een goede stap

We leven in een wereld waarin toegankelijkheid voor iedereen, onder welke omstandigheid dan ook, belangrijk is. Daarom vind ik het een prima stap van LinkedIn dat ze de donkere modus hebben geïntroduceerd. Ik hoop dat veel grote websites zullen volgen!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill