Leestijd 3 minuten

Wil je pakkende titels in je blogs, nieuwsbrieven en advertenties? Gebruik deze 200 krachtwoorden!

Vorige maand viel er een bijzonder ongewoon bericht op mijn digitale deurmat: een uitgever van lesboeken voor het beroepsonderwijs vroeg mij of ze een blogartikel van mij integraal mochten opnemen in een van hun nieuwe publicaties.

Maar, jazeker mag dat!

Het ging om mijn artikel op Frankwatching genaamd 9 belangrijke adviezen voor het schrijven van supersterke blogtitels.

Deze vraag is voor mij het ultieme bewijs dat bloggen niet meer louter het terrein van hobbyisten is. Bloggen is een vak! Natuurlijk wist ik, als copywriter en storyteller, dit al. Maar nu kan ik eindelijk mijn ongelovige vrienden en familieleden met de feiten om de oren wapperen: mijn beroep wordt onderwezen aan een heel nieuwe generatie.

Tijd voor een opvolgartikel dus. Ik presenteer je 200 krachtwoorden waarmee jij je blogs, mailings en advertenties onweerstaanbaar kunt maken.

Krachtwoorden blogtitels, titels nieuwsbrieven, online advertenties

De kracht van krachtwoorden

Wil je pakkende titels schrijven voor je blogs, nieuwsbrieven en advertenties? Leer van een wijze man.

‘Gemiddeld genomen lezen vijf keer zoveel mensen een titel dan de rest van een tekst.’

Bovenstaande woorden zijn van David Ogilvy, de Britse advertentiegrootmeester. Hij benadrukt dat wanneer je een goede headline hebt geschreven, je het grootste werk al hebt gedaan voor het binnenhengelen van je lezer.

En hoe hengel je die lezer binnen? Door in te spelen op emotie. Over de invloed van taal op het succes van je merk heb ik al eens uitgebreid geschreven. Wat ik op deze plek nog wil zeggen, is dat krachtwoorden de ultieme emotionele trigger zijn. Ze raken de lezer op een onderbewust niveau en wekken zijn interesse.

Bingo, je titel heeft beet!

Op het einde van dit artikel vind je enkele voorbeeldtitels van blogs, nieuwsbrieven en advertenties waarin krachtwoorden verwerkt zijn.

 

200 krachtwoorden voor titels van blogs, nieuwsbrieven en advertenties

Laten we het grote moment niet langer uitstellen: dit zijn mijn 200 favoriete krachtwoorden waarmee je de titels voor je blogs, nieuwsbrieven en advertenties sterker maakt.

Krachtwoorden voor blogtitels

 

Voorbeelden van titels met krachtwoorden

Als voorbeelden van titels voor blogs, nieuwsbrieven en advertenties gebruik ik mijn eigen artikelen op Frankwatching. Van al mijn schrijfwerkjes op die site bevatten vele namelijk een krachtwoord:

Ook in veel van de nieuwsbrieftitels die ik voor ons communicatiebureau Motionmill schrijf zitten krachtwoorden:

  • Belgen worden steeds betere verkopers en dit is de reden: heb je het krachtwoord ‘betere’ gespot? Deze nieuwsbrief had een openingspercentage van 31,34, wat erg netjes is. Een openingsratio van 30% wordt als goed beschouwd.
  • Exclusief interview met schrijver Peter Perceval: ‘Robots kunnen niet creatief zijn’: het krachtwoord ‘exclusief’ geeft deze nieuwsbrieftitel een, tja… exclusief gevoel.

 

Hoe deze lijst is samengesteld

Krachtwoorden voor titels van blogs, nieuwsbrieven en advertenties kunnen om drie redenen in mijn lijst terecht gekomen zijn:

  1. Ik ben ze tegengekomen in blogtitels, advertenties of nieuwsbrieven waar ik zelf op geklikt heb. Ik ben een analyserende klikker: altijd als ik iets geopend heb, sta ik er even bij stil waarom ik het klikken niet kon weerstaan. Regelmatig moet ik concluderen dat een bepaald krachtwoord er de reden van is.
  2. Ik heb ze gebruikt in schrijfsels van mijn eigen hand en later in bijvoorbeeld Google Analytics gezien dat titels met bepaalde krachtwoorden veel geopend worden. Natuurlijk kan dat toeval zijn; misschien hebben die schrijfsels om andere redenen een hoge klikratio (bijvoorbeeld omdat het gewoon een toponderwerp behandelt). Maar ooit moet een mens een conclusie durven trekken, dus dat is wat ik doe.
  3. Mijn collega’s hebben ze geopperd. Ik heb hen gevraagd om een week lang bij te houden welke blogs, nieuwsbrieven en advertenties ze onweerstaanbaar vonden en te noteren welke krachtwoorden er in de titels stonden.

 

Krachtwoorden voor titels van blogs, nieuwsbrieven en advertenties

Schrijf jij ook regelmatig titels voor blogs, advertenties en nieuwsbrieven? Ik lees heel graag welke krachtwoorden jij graag in je tekst verwerkt. En ook: of ze effect hebben. Bemerk je dat je schrijfwerkjes met bepaalde krachtwoorden beter geopend worden dan met andere? Laat het me weten en wie weet gebruik ik je input voor een volgend artikel over bloggen!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill