Leestijd 3 minuten

Facebook-adverteerders opgelet: je advertenties zijn in gevaar!

Adverteert jouw bedrijf op Facebook? Blijf dan lezen, want ik ga je informatie geven die jouw bedrijf duizenden euro’s kan besparen. Nee, dat is geen goedkoop clickbait-trucje; dat is écht zo.

Kort samengevat komt het erop neer dat je meer voor je advertenties moet betalen wanneer veel mensen negatieve recensies over jouw bedrijf op Facebook plaatsen. Het kan zelfs gebeuren dat je helemaal niet meer op Facebook mag adverteren!

Natuurlijk zijn er meer ins en outs dan ik hierboven heb beschreven, dus laten we snel kijken hoe de vork in de spreekwoordelijke steel zit.

Facebook-advertenties

Hoe kunnen recensies mijn Facebook-advertenties beïnvloeden?

Wanneer een bedrijf veel negatieve recensies ontvangt op zijn Facebook-profiel, zullen de advertenties van dat bedrijf als van lagere kwaliteit beschouwd worden. Facebook gaat ervan uit dat het bedrijf niet doet wat het belooft en straft het daarvoor af.

Dat afstraffen gebeurt via twee verschillende beperkingen. In de eerste optie krijgen je advertenties een weergavebeperking: ze zullen een kleiner bereik hebben voor hetzelfde budget. Adverteren wordt dus een stuk duurder. Wanneer je echt een heel lage score hebt, kan dat ervoor zorgen dat je de toegang tot handel op Facebook-producten verliest. Je zal niet meer kunnen adverteren, geen producten kunnen taggen of gebruikmaken van de catalogus. Wanneer je als bedrijf deze zaken veel gebruikt, kan je dat veel geld kosten.

 

De score van Facebook

De feedback van jouw klanten heeft dus invloed op jouw advertentiemogelijkheden in Facebook. Je moet weten dat Facebook, om te kunnen bepalen of jouw Facebookpagina relevant is voor je doelgroep, jou een score geeft. Deze bestaat uit een puntensysteem van 0 tot 5. De score wordt continu bijgewerkt op basis van recente feedback.

Er is echter wel een verschil tussen pagina’s die meer dan een jaar bestaan en pagina’s die minder dan een jaar bestaan.

Pagina’s die meer dan een jaar bestaan:

  • Als de score van je pagina daalt naar tussen de 1 en de 2, wordt er een weergavebeperking opgelegd aan de advertenties van jouw pagina. Dit betekent dat je advertenties minder mensen bereiken voor hetzelfde budget. Je advertenties worden dus effectief duurder.
  • Als de score van je pagina daalt naar 1 of lager, heb je geen toestemming meer om te adverteren.

Pagina’s die minder dan een jaar bestaan:

  • Als de score van je pagina daalt naar 2 of lager, heb je geen toestemming meer om te adverteren.

 

Facebook-advertenties

Fotobron: Erik Mclean op Unsplash

 

Zit jouw Facebook-pagina in de gevarenzone?

Zit jouw pagina in de gevarenzone? Geen stress. Ik geef je enkele tips om reviews op social media te verzamelen én om met reviews om te gaan:

  • Vraag je klanten persoonlijk om een Facebook-review achter te laten. Als je een winkel hebt kan je dit bijvoorbeeld bij het afrekenen doen.
  • Voeg een leuk kaartje toe bij bestellingen waarop je klanten bedankt voor hun aankoop en vraagt naar een review.
  • Stel een automatische e-mail in die aankomt wanneer een klant de bestelling ontvangen heeft.
  • Houd rekening met timing! Een automatische mail sturen vlak na de bestelling heeft geen zin. Verstuur deze een aantal dagen later zodat de klant het product zeker al in huis heeft. Wacht ook weer niet té lang. Dan is het niet meer relevant.
  • Maak het achterlaten van een review zo makkelijk mogelijk voor een klant. Vraag niet gewoon om ergens een review achter te laten, maar bezorg hem ook een linkje.
  • Wees proactief door klanten op de hoogte te stellen wanneer je je niet aan beloften kan houden of wanneer een bestelling vertraging heeft. Zo zijn ze voorbereid wanneer er iets mis gaat en zijn ze minder snel geneigd om hun gal te spuwen in een slechte review.
  • Antwoord op al je reviews. Ook op de negatieve.

Kan jouw bedrijf wel wat hulp gebruiken bij het verzamelen van reviews of het inzetten van reviews voor je marketingstrategie? Stuur ons even een berichtje en dan plannen we een (digitale) kop koffie in! ☕️

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill