Leestijd 3 minuten

Opgelet: de iOS 14-update heeft invloed op jouw Facebook-advertenties

Opgelet, Facebook-adverteerders! De nieuwe iOS 14-update van Apple zal invloed hebben op jouw Facebook-advertenties. En die invloed kan negatief uitpakken. Maar niet wanhopen, je kan jezelf voorbereiden zodat de schade beperkt blijft.

iOS 14-update Facebook-advertenties

Waarom heeft de iOS 14-update zo’n invloed?

Apple wil garanderen dat alle apps in de App Store veilig en betrouwbaar zijn op vlak van privacy. Daarom worden enkele belangrijke privacygerelateerde zaken aangepast. Apple verbiedt vanaf nu het verzamelen en delen van een aantal gegevens op iOS 14-apparaten, tenzij mensen zich hiervoor aanmelden.

Waarom dit voor jou als Facebook-adverteerder negatief kan uitpakken? Wanneer er meer mensen zich afmelden voor het bijhouden van deze gegevens, zullen de mogelijkheden voor personalisatie en rapportages van Facebook-campagnes beperkt worden. Dat betekent dat er minder doelgericht geadverteerd kan worden. En dat betekent dat je als adverteerder minder geld verdient.

Volgens Facebook zal de update de volgende mogelijkheden beperken:

  • Op effectieve wijze advertenties weergeven aan mensen op basis van hun betrokkenheid bij je bedrijf.
  • Conversies van bepaalde klanten meten en hierover rapporteren.
  • Zorgen dat je advertenties met de juiste frequentie worden weergegeven aan de meest relevante doelgroepen.
  • Op nauwkeurige wijze appinstallaties toeschrijven aan mensen die iOS 14 en nieuwe versies gebruiken.
  • De kosten per actie in de loop der tijd voorspellen en optimaliseren en op efficiënte wijze budgetten toewijzen.

 

Toestemming vragen voor tracken

Binnenkort zal Facebook dus toestemming moeten vragen om zijn gebruikers te tracken op externe websites en applicaties. Momenteel wordt dit standaard gedaan zonder dat er toestemming voor gevraagd wordt. Facebook heeft deze informatie nodig om gepersonaliseerde advertenties aan zijn gebruikers te laten zien. Doordat Facebook nu expliciet toestemming moet vragen, zullen waarschijnlijk veel gebruikers dit weigeren. Dit zal natuurlijk een groot effect hebben op het adverteren via Facebook. 

Er wordt verwacht dat deze effecten vanaf begin 2021 zichtbaar zijn. Vanaf dan krijgen mensen een pop-up te zien met de vraag of ze toestemming geven om hen te volgen op externe sites en apps of niet. Aangezien het zo expliciet gevraagd zal worden, zullen veel mensen nee antwoorden. Er zijn ontelbaar veel Apple-gebruikers, dus deze wijziging zal de data van enorm veel Facebook-gebruikers beïnvloeden. Dat is natuurlijk nadelig voor veel adverteerders.

 

iOs 14-update Facebook-advertenties

Fotobron: Coffee Bean op Pixabay

 

Nog maar acht events per domein

De toestemming tot tracking is helaas niet het enige wat aangepast wordt. Ook zullen er vanaf dan nog maar acht events per domein getracked mogen worden. Wanneer jouw campagnes optimaliseren op events, zal dit dus zeker en vast gevolgen hebben. Er zullen prioriteiten gesteld moeten worden om de acht events per domein te bepalen.

Ook komen er wijzigingen in de toeschrijvingsperiodes voor het doorklikken. Doorklikken binnen een periode van 28 dagen, view-throughs binnen de 28 dagen en view-throughs binnen 7 dagen worden niet meer ondersteund voor actieve campagnes vanaf nu. Kijk dus zeker even jouw instellingen na.

Begint jouw hoofd te tollen door het zien van al deze veranderingen? Geen paniek. Ik heb ervaring met dit soort zaken. Ik kijk graag met je mee en help je met het smeden van een nieuwe aanpak.

Update 9 februari 2021: Facebook heeft inmiddels in hun Informatiecentrum een uitleg geplaatst over de stappen die je kunt nemen. Let op: je moet ingelogd zijn om dit te kunnen bekijken.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill