Heb jij jouw Google Mijn Bedrijf-vermelding al volledig ingevuld? Kies uit de volgende antwoorden:

  • Ja, ik heb dat gedaan. Hierop zeg ik: chapeau! Je bent vrij voor de rest van de dag. Trek een fles Chablis open en bingewatch het laatste seizoen van La Casa de Papel op Netflix. (Aanrader, echt waar!)
  • Nee, dat het ik niet gedaan. Daarop luidt mijn antwoord: jij hebt huiswerk voor vandaag. Te beginnen met het lezen van dit artikel, en daarop het uitvoeren van alle tips uit dit artikel.

Waarom een compleet ingevuld Google Mijn Bedrijf-profiel zo belangrijk is? Omdat het de online zichtbaarheid van jouw bedrijf immens verbetert.

Als je het bij het horen van al dit in Keulen hoort donderen, wees gerust; we starten bij het begin. En dat begin luidt: ‘Wat is Google Mijn Bedrijf?’.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een tool van Google waarmee je jouw bedrijf kan toevoegen aan de zoekresultaten van Google Search en aan Google Maps. Je geeft je bedrijfsinformatie in en voilà, je bent makkelijker online vindbaar. Gratis en voor niets.

Door enkel en alleen een vermelding aan te maken, kom je al een heel eind. Maar je profiel vervolledigen zorgt ervoor dat jouw zichtbaarheid sterk toeneemt. Lees dus rap verder, want we gaan jouw Google Mijn Bedrijf-vermelding naar een hoger niveau tillen.

Google Mijn Bedrijf online marketing

Groene check

Tip 1: Vul je bedrijfsinformatie aan

Het lijkt voor de hand liggend, maar het is echt wel belangrijk: vul je bedrijfsinformatie aan. Naast bedrijfscategorie, adres en openingsuren kan je nog veel meer toevoegen. Licht je services toe, duid aan op welke dagen je uitzonderlijk gesloten bent en geef wat meer uitleg over de missie en visie van je bedrijf. Zo zien potentiële klanten ineens wat voor een bedrijf je bent en of ze bij je terecht kunnen met hun vragen.

Groene check

Tip 2: Laat je klanten aan afspraak maken via Google

Werkt jouw bedrijf met afspraken? Voeg dan een afspraaklink  toe. Zo kunnen klanten ineens vanuit je vermelding in de zoekresultaten of vanuit Google Maps contact met je opnemen en een afspraak boeken.

Groene check

TIP 3: Houd je klanten up-to-date

Google Mijn Bedrijf heeft ook een berichtfunctie. Deze berichtfunctie heeft wel iets weg van een blogsectie op een bedrijfswebsite.

Met de berichtfunctie van Google Mijn Bedrijf kan je aanbiedingen, updates of een afspraak toevoegen aan je vermelding. Plaats je regelmatig artikels? Heb je vaak nieuwe collecties in je webshop? Dit zijn allemaal zaken waarvoor je deze functie kan gebruiken. Zo oogt je bedrijf niet alleen actief, je kan je klanten ook ineens doorsturen naar je website door een knop aan je update toe te voegen.

Groene check

Tip 4: Geef je doelpubliek een kijkje achter de schermen

Om je klanten via deze weg ook een kijkje achter de schermen te geven en de sfeer van je bedrijf te laten voelen, kan je foto’s of video’s toevoegen. Plaats professionele foto’s van je team en je kantoor. Zo zien ze de gezichten achter het bedrijf en het maakt het allemaal wat menselijker.

Groene check

Tip 5: Beantwoord alle reviews

Google laat toe dat mensen reviews achterlaten op je Google Mijn Bedrijf-vermelding. Antwoord hierop, zeker als ze negatief zijn. Zo zien klanten ook jouw kant van het verhaal. Blijf natuurlijk wel beleefd en vriendelijk als je antwoordt op negatieve commentaar. Krijg je positieve feedback? Proficiat, dat is natuurlijk leuk om te horen. Bedank de klant dan zeker voor zijn lovende woorden.

Reviews kunnen potentiële klanten helpen om te beslissen of ze met jouw bedrijf in zee gaan of niet. Het is dus zeker aangeraden om je klanten te vragen een review achter te laten.

Tot slot

Met deze 5 tips kan je dankzij Google Mijn Bedrijf je vindbaarheid verbeteren. Pas ze dus vooral toe. Heb je je huiswerk gedaan? Dan is het ook voor jou tijd voor een fijne versnapering.

Pik je ergens tips op voor Google Mijn Bedrijf die niet in deze lijst staan, of heb je een vraag over mijn lijstje, laat mij het weten.

Contacteer mij ook als je wilt babbelen over Netflix-series en goede wijnen.

Hey, wacht nog even!

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals deze lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

* Verplichte velden

Geschreven door
Motionmill Antwerpen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill