Social media vergen veel tijd, dat kan je beamen. Alles bedenken, maken en plaatsen kan uren in beslag nemen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar tools die het proces vergemakkelijken. Ik heb de drie beste voor jou geselecteerd:

✔️ Linkin.bio
✔️ Facebook Creator Studio
✔️ CoSchedule

Dankzij deze verbazingwekkend handige tools kan jij komend weekend ook een keer uitslapen.

✔️ Linkin.bio

Linkin.bio online marketing tool

Linkin.bio is niet zo maar een scheduling tool. Naast het plannen van posts en stories voor Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest, kan je ook een link toevoegen aan je foto’s en video’s op Instagram. Deze verzamelen zich op een unieke Linkin.bio-pagina die je in de bio van je Instagram-profiel plaatst. Zo vinden je volgers gemakkelijk de weg naar die specifieke blog of webpagina die jij vermeldde in je bericht.

Bezoek later.com/linkinbio >

✔️ Facebook Creator Studio

Facebook creator studio online marketing

In dit lijstje mag zeker de Creator Studio van Facebook niet ontbreken. Hiermee kan je makkelijk Facebook- en Instagram-berichten plannen op je bedrijfspagina’s. Het enige minpuntje: je kan je Instagram-foto’s en -video’s geen link geven zoals bij Linkin.bio. Maar je kan wel een carrousel van meerdere foto’s plannen, wat dan weer bij de gratis versie van Linkin.bio niet kan.

Ga naar business.facebook.com/creatorstudio >

✔️ Coschedule

Coschedule online marketing

Je social media plannen vanuit je WordPress-website? Ja, het kan. CoSchedule is een WordPress-plug-in, waardoor je gemakkelijk vanuit één bron alles kan plannen en posten. Deze tool is zeker een aanrader als je de socialmedia-account voor meerdere bedrijven beheert (zoals voor mij persoonlijk het geval is). Aan ieder bedrijf wijs je een kleur toe, zodat je in het totaaloverzicht snel ziet welke post voor welke account is.

CoSchedule heeft helaas ook een nadeel. Alle social media kunnen automatisch op het beste moment geplaatst worden, behalve Instagram. Bij dit social medium krijg je een notificatie op de CoSchedule-app wanneer je de post handmatig moet plaatsen.

Heel rap naar coschedule.com >

Welke kies jij?

We gebruiken bij Motionmill deze tools voor onszelf en voor onze klanten. Welke tool we voor wie gebruiken, wordt bepaald naargelang wat we willen bereiken of doen.

Elke tool heeft zijn voor- en nadelen en je kan best voor jezelf bepalen waar jouw organisatie het meeste baat bij heeft. Deze tools zijn er om je online marketing proces te vergemakkelijken, niet om ze complexer te maken. Heb je vragen over een van de tools, neem dan contact op.

Mocht ik niets van je horen, dan ga ik ervan uit dat je de tools hebt gebruikt en momenteel aan het genieten bent van een dagje uitslapen.

Welterusten.

Zaterdagochtend. Uitslapen? Niet wanneer je als ondernemer actief bent op social media. Je maakt een grote kop koffie en besteedt uren aan het maken van opvallende, interessante, adembenemende socialmediaberichten. Uitslapen is een luxe die alleen besteed is aan mensen die minder ambitieus zijn dan jij.

Social media vergen veel tijd, dat kan je beamen. Alles bedenken, maken en plaatsen kan uren in beslag nemen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar tools die het proces vergemakkelijken. Ik heb de drie beste voor jou geselecteerd:

✔️ Linkin.bio
✔️ Facebook Creator Studio
✔️ CoSchedule

Dankzij deze verbazingwekkend handige tools kan jij komend weekend ook een keer uitslapen.

✔️ Linkin.bio

Linkin.bio online marketing tool

Linkin.bio is niet zo maar een scheduling tool. Naast het plannen van posts en stories voor Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest, kan je ook een link toevoegen aan je foto’s en video’s op Instagram. Deze verzamelen zich op een unieke Linkin.bio-pagina die je in de bio van je Instagram-profiel plaatst. Zo vinden je volgers gemakkelijk de weg naar die specifieke blog of webpagina die jij vermeldde in je bericht.

Bezoek later.com/linkinbio >

✔️ Facebook Creator Studio

Facebook creator studio online marketing

In dit lijstje mag zeker de Creator Studio van Facebook niet ontbreken. Hiermee kan je makkelijk Facebook- en Instagram-berichten plannen op je bedrijfspagina’s. Het enige minpuntje: je kan je Instagram-foto’s en -video’s geen link geven zoals bij Linkin.bio. Maar je kan wel een carrousel van meerdere foto’s plannen, wat dan weer bij de gratis versie van Linkin.bio niet kan.

Ga naar business.facebook.com/creatorstudio >

✔️ Coschedule

Coschedule online marketing

Je social media plannen vanuit je WordPress-website? Ja, het kan. CoSchedule is een WordPress-plug-in, waardoor je gemakkelijk vanuit één bron alles kan plannen en posten. Deze tool is zeker een aanrader als je de socialmedia-account voor meerdere bedrijven beheert (zoals voor mij persoonlijk het geval is). Aan ieder bedrijf wijs je een kleur toe, zodat je in het totaaloverzicht snel ziet welke post voor welke account is.

CoSchedule heeft helaas ook een nadeel. Alle social media kunnen automatisch op het beste moment geplaatst worden, behalve Instagram. Bij dit social medium krijg je een notificatie op de CoSchedule-app wanneer je de post handmatig moet plaatsen.

Heel rap naar coschedule.com >

Welke kies jij?

We gebruiken bij Motionmill deze tools voor onszelf en voor onze klanten. Welke tool we voor wie gebruiken, wordt bepaald naargelang wat we willen bereiken of doen.

Elke tool heeft zijn voor- en nadelen en je kan best voor jezelf bepalen waar jouw organisatie het meeste baat bij heeft. Deze tools zijn er om je online marketing proces te vergemakkelijken, niet om ze complexer te maken. Heb je vragen over een van de tools, neem dan contact op.

Mocht ik niets van je horen, dan ga ik ervan uit dat je de tools hebt gebruikt en momenteel aan het genieten bent van een dagje uitslapen.

Welterusten.

Laat je tweewekelijks inspireren

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals deze lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

* Verplichte velden

Geschreven door
Motionmill Antwerpen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill