Leestijd 30 minuten

10 emotionele en briljante filmpjes waarvan je niet merkt dat ze reclame zijn

Reclame saai? No way, José! Ik kan je een meterslange lijst aanleveren met reclamefilmpjes die prikkelen, stimuleren en intrigeren.

Met de hand geschilderde muurreclames worden weliswaar al 50 jaar niet meer gemaakt, maar dat betekent niet dat er geen vakmanschap meer bestaat in de reclamewereld.

Emotionele reclamefilmpjes

Hier volgen mijn 10 favoriete emotionele en briljante filmpjes waarvan je (vaak) niet eens merkt dat het reclame is. (Niet voor het einde althans.)

 

1. Een dakloze weldoener

Doet deze reclame voor het Thaise camerabeveiligingsbedrijf Vizer CCTV je niet wenen? Raadpleeg een arts. Je bezit mogelijk geen hart.

 

2. Een eenzame kerst

Eén van mijn favoriete reclamespotjes ooit is de kerstvideo van de Duitse supermarktketen Edeka uit 2015. Zet de zakdoekjes alvast klaar.

 

3. Een leraar wordt geëerd

Turkish Airways eert een vlieginstructeur. En terwijl ze dat doen creëren ze een reclamefilm die vele malen effectiever is dan eender welk traditioneel reclamefilmpje.

 

4. Lover has no labels

Ik heb hier niets aan toe te voegen. 🙂

 

5. Groen in het ijs

In dit prachtige reclamefilmpje wordt pas in de laatste drie seconden onthuld van wie de boodschap afkomstig is. Desondanks (of misschien juist daarom) blijf je kijken. Knap gedaan.

 

6. Niets is zoals het lijkt

Een klas met Japanse schoolmeisjes heeft een geheim. Bij deze advertentie ga ik bij voorbaat een stukje informatie geven: de afzender is een fabrikant van make-up. Probeer tijdens het kijken van het filmpje te raden hoe het eindigt.

 

7. Zonder liefde is het slechts een feest

Nog een keer Edeka. Ze verdienen het om twee keer in deze lijst te staan.

 

8. Levensverf

Een autofabrikant die zich inzet voor de veiligheid van… fietsers? Inderdaad!

 

9. Ieder vuurwapen heeft een geschiedenis

Wij van Motionmill zouden nooit een reclamefilmpje voor wapengebruik in de schijnwerpers zetten. Voor een filmpje tegen wapengebruik maken we echter graag plaats.

 

10. Samen eten

De Nederlandse supermarkt Plus deed in 2017 een Edekaatje. Dit filmpje durft een andere kant van kerst te laten zien – een kerst waarin gescheiden ouders een rol spelen. Weer eens wat anders dan al die ‘perfecte’ gezinnen die je doorgaans in kerstreclames ziet! Een waardige afsluiter voor deze lijst.

 

Waarom deze lijst?

Inspelen op emoties is een van de meest succesvolle manieren om te adverteren. Het zorgt voor een connectie op een dieper niveau met je klant. Een dergelijke connectie kan niet behaald worden met een advertentie waarin je een promo communiceert.

De reclamefilmpjes in deze lijst zijn een vorm van branding, van merkcreatie. Ze overstijgen het niveau van pure marketing en vinden daarom een weg naar de harten van de kijkers.

Ik deel deze lijst met jou om je aan het denken te zetten. Hoe kan jij het hart van je klant winnen? Hoe zorg jij ervoor dat jouw promotiefilmpjes viraal gaan op het internet?

Als je de mogelijkheden voor brandinggerichte marketing eens wilt bespreken met een reclamebureau, neem dan contact op. Motionmill heeft ruim 15 jaar ervaring met branding, marketing, webdesign en storytelling.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill