De 9 beste Nederlandstalige online marketing podcasts

Gun je ogen een beetje rust, gebruik je oren!

Ik weet het: het lezen van blogs op deze site is mateloos interessant. Soms wil je echter je ogen sluiten en nieuwe kennis over online marketing via je oren binnen laten komen. Welnu, ik ga je op weg helpen.

Als fervent podcastluisteraar heb ik ettelijke online marketing podcasts aan een kritische beoordeling onderworpen. Ik heb daarbij gelet op:

  • De kwaliteit: hoe leerzaam is de podcast?
  • De kwantiteit: hoe vaak wordt er uitgezonden?

Ik presenteer je de 10 beste online marketing podcasts van dit moment.

 

Cro cafe logo

1. Cro.cafe

Ik citeer de hogeschoolleraar die mij 10 jaar geleden de volgende woorden inprentte:

Conversie-optimalisatie is een onmisbaar element van het verhogen van je omzet via online kanalen.

Ideaal materiaal voor een podcast, zou ik zeggen. Cro.cafe is een Nederlandse podcast waarin Guido Janssen, een psycholoog met een focus op e-commerce, tips geeft hoe je je conversie kan verbeteren. De podcast ontvangt regelmatig gasten uit de online wereld die hun kennis delen.

Naar de podcast >

 

2. CMOtalk

Nog een podcast van de Hollanders. Sorry hè. In CMOtalk praat Klaas Weima van het marketingbureau Energize met Nederlandse marketingdirecteuren over marketingthema’s. En dat doet hij goed.

Er verschijnt iedere maand een nieuwe podcast.

Beluister CMOtalk >

 

Online marketing podcasts - Computer Club

3. Computer Club

Goed, ik laat mij bij mijn keuze om Computer Club op plaats 3 te zetten een beetje leiden door hun logo. Word Art en diskettes, wie is er niet groot mee geworden?

Doch wat er werkelijk toe doet, zijn de podcasts van Computer Club. De Vlaamse heren Frederik De Bosschere en Thomas Smolders bespreken wekelijks nieuwe technologieën en innovaties. Ik weet het, hun materiaal gaat niet 100% over online marketing. Moeten we daarom treuren? Moeten we ze daarom uit deze lijst gooien?

Nee, dat moeten we niet.

Luister naar Computer Club >

 

Online marketing podcasts - Connect

4. Connect

Terug naar het hoge noorden. Connect is de podcast van het Rotterdamse online bureau Coopr. In hun podcast vertellen Jody Koehler en Jos Govaart over ontwikkelingen op het gebied van PR, commmunicatie en contentmarketing. Ze interviewen in iedere aflevering een andere gast die, op welke wijze dan ook, te maken heeft met marketing en communicatie.

Hopla, naar Connect >

 

Online marketing podcasts - SEO Podcast

5. SEO Podcast

Luister naar de SEO Podcast voor nuchtere, no-nonsens SEO-tips om je website beter vindbaar te maken.

Zo omschrijven ze hun eigen podcast op Soundcloud. En dat is een zeer welkom onderwerp voor marketeers én ondernemers. Met de almaar stijgende kosten van online adverteren wordt SEO belangrijker dan ooit. Tips en tricks over zoekmachine-optimalisatie zijn daarom zeer welkom!

Beluister SEO Podcast nu >

 

Online marketing podcasts - The Brief

6. The Brief

The Brief is een tweewekelijkse podcast over content, marketing en media. De host Mark Schoones en co-hosts Matthijs Tielman en Thomas Rosenkamp interviewen gasten uit de online wereld. Regelmatig schuiven personen uit grote bedrijven als AB InBev en Unilever aan. Erg leerzaam.

Ontdek The Brief >

 

Online marketing podcasts - Jelle Drijver

7. Jelle Drijver

Met zijn aangename stemgeluid weet Jelle Drijver mij altijd weer te boeien. Deze blog stond vroeger bekend als de Frankwatching Blog. Jelle is echter afgesplitst van Frankwatching en bespreekt nu zelfstandig allerlei thema’s rond online ondernemen. Hij heeft een grote variëteit aan onderwerpen; daar moet je van houden. (Ik hou ervan.)

Luister naar Jelle >

 

Online marketingpodcast

8. Onlinemarketing.nl

In hun podcast gaat onlinemarketing.nl in gesprek met marketeers. De onderwerpen zijn adverteren in social media, contentmarketing, affiliate marketing en tal van andere leerzame zaken.

Ga rap naar onlinemarketing.nl >

 

Copywriting marketing podcast

9. Punt aan de lijn

We zijn aan het einde van de lijst gekomen, maar sluiten hem wél af met een topper. De gloednieuwe podcast Punt aan de lijn gaat over copywriting en content marketing. Elke drie weken schuift Stijn Vandevoordt aan tafel met een straffe man of madam in een van die twee vakgebieden. Tijdens de gesprekken zoomen ze in op één bepaald aspect, zoals SEO, verbal branding en magazines maken.

Ontdek Punt aan de lijn >

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill