Contentinuïteit = content continuïteit

Bij Motionmill in Antwerpen werken we graag met metaforen. We laten de ingewikkelde termen achterwege en proberen met onze klanten in gesprek te gaan met verhalende taal.

In deze blog vertel ik je een metafoor over contentmarketing om nooit meer te vergeten.

De metafoor van de fruitmand

Volgende metafoor werd verteld om een klant te overtuigen van het nut van een onderhoudsvriendelijke WordPress-website én het daarbij aansluitende inhoudsonderhoud.

‘We arriveerden in het voor ons gereserveerde hotel ten zuiden van Samber en Maas. De receptie werd bevolkt door een vakbekwame juffrouw die ons enthousiast onthaalde en inschreef. De hele hal van het hotel was fris: proper gepoetst, geurig verfrist, netjes afgeborsteld. Als kers op de taart stond er op de balie een grote fruitmand met een berg plukverse appels. Toen we de sleutels ontvingen, kon ik niet weerstaan om zo’n heerlijke appel mee te nemen. Het perfecte ontvangst, deze studiereis kon al niet meer stuk.’

Een lichte verduidelijking was wel op z’n plaats: wat heeft een hotel nu in godsnaam met een fruitmand te maken? Of met een website?

De studiereis van een maand geleden had duidelijk vruchten afgeworpen. Twee moeizame projecten waren volledig herbekeken, omgeschakeld en tot een meer dan mooi einde gebracht in een minimum aan tijd. Tevredenheid troef!

Er werd beslist om ook het derde zware project aan dezelfde formule te onderwerpen én een generalistisch script te bedenken naar de toekomst toe. Aangezien ook onze weekwerkdagen beperkt zijn, trokken we nog een keer naar het idyllische hotel ten zuiden van Samber en Maas. We keken er echt naar uit: het was ons de vorige keer geweldig bevallen.

Bij aankomst werd het perfecte plaatje echter pijnlijk verknipt. De frisheid en netheid van het hotel was samen met ons vertrokken, zo leek het wel. Jammer, maar niet geheel onoverkomelijk, dachten we. Wanneer we aan de receptie komen, slaan enkele collega’s spontaan de hand voor mond en neus: een penetrante geur vult de neusgaten. De eens zo plukverse appels waren verworden tot een grijze brij die bevolkt werd door even ontelbare als ondefinieerbare krioelende wezens.

Kokhalzend werd studiereis nummer twee afgeblazen en ten kantore verdergezet…

 

Jouw website is een mand appels

Probeer de inhoud van jouw website voor te stellen als een mand verse appels. En denk dan eens aan de laatste keer dat er nieuwe appels werden ingelegd.

Op deze manier wordt eenieder met een beetje voorstellingsvermogen op de harde realiteit gewezen: inhoud vergaat. En daarom is het belangrijk dat er geregeld nieuwe dingen verschijnen. Jouw website moet leven en stralen. Vul jouw website (jouw fruitmand) met verse blogartikelen, portfolio-items en andere interessante content.

Laat jouw website plukvers zijn, elke dag weer. Je doet het snel en eenvoudig met WordPress.

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill