Leestijd 2 minuten

SEO: macht vraagt verantwoordelijkheid

SEO? Het laatste woord is er nog niet over gezegd. Vandaag vertel ik hoe SEO zich ontwikkeld heeft over de jaren. Bovendien nemen we een kijkje in de onfrisse keuken van onethische SEO-technieken.

Maar zoals je zal zien aan het einde: er is hoop.

SEO agency Antwerpen

SEO evolueert

Over SEO, search engine optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie, valt iedere maand een update te geven. Zo snel ontwikkelen de zaken zich. Vooral de veranderingen van technologie zijn de laatste tijd weer stevig aan de orde.

Waar het begin van het internet met metatags zwaaide, zijn deze nu zo dood als een koppel mussen op een hete zomerdag. Vandaag de dag gaat SEO veel verder dan het toevoegen van een paar goedgekozen woorden in de code van een pagina. Echte SEO volgt de richtlijnen van zoekmachines, werkt met een degelijke sitestructuur en zorgt ervoor dat de website geeft wat de bezoeker verwacht.

 

Door de bomen het bos niet meer zien

De groei van het internet van de laatste tien jaar heeft ervoor gezorgd dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Toen de zoekterm “London hotel” slechts tien pagina’s over Londense hotels opleverde, was het voor de bezoeker gemakkelijk om even alle pagina’s na te kijken op relevante informatie. Toen er plots een exponentiële groeigolf van websites op ons afkwam (“London Hotel” geeft in Google niet minder dan 1.330.000.000 resultaten) werd het onmogelijk om alles zelf te scannen.

En net voor dat scannen verwachten we nu de inspanning van zoekmachines. Zij kijken of een pagina geeft wat we zoeken en maken een lijst met de beste resultaten bovenaan. De beste resultaten? Nee. Wel de resultaten die het algoritme van de zoekmachine het beste voeden.

De macht van het web zit dus nog steeds bij mensen: wij bepalen wat een zoekmachine ziet, wij bepalen wanneer welke resultaten getoond mogen worden. Macht vraagt verantwoordelijkheid en daar moeten we ons van bewust zijn.

Er zullen altijd grapjurken bestaan die op een blauwe maandagavond een Googlebom in elkaar flansen. Ook het aantal bedrijven (bijvoorbeeld BMW) dat met black hat SEO probeert te scoren, zal niet van vandaag op morgen verminderen.

 

SEO-bureau Antwerpen

Fotobron: Caio op Pexels

 

Maar er is hoop

Wij bij Motionmill zijn blij om te merken dat we niet alleen staan in de queeste naar de heilige graal. Wanneer we zien dat meer en meer mensen rekening houden met zoekethiek op het internet, zien we de strijd weer eerlijk worden.

Wij zijn bereid om de macht die SEO met zich meebrengt waardig te dragen. Wij gaan maar wat graag verantwoordelijk om met het geven van informatie. Wij streven naar relevante informatie voor relevante zoekopdrachten.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill