Waarom ik de Action bewonder (maar eigenlijk ook niet)

 
Motionmill

 

Lees het artikel

 
Mijn vrouw en ik zijn al 21 jaar samen, maar nog altijd begrijp ik niets van haar. Haar liefde voor de Action bijvoorbeeld… wat moet ik daarvan denken?
 
Dit is hoe ik de Action zie: iemand huurt een karakterloos pand, steekt 50 euro in de inrichting, smijt het hok daarna vol met rommel die na twee keer gebruiken uit elkaar valt, neemt niet eens de moeite om de vloer te vegen, en voilà, je hebt een Action.
 
‘Maar ze hebben zulke leuke spulletjes,’ zegt mijn lieve wederhelft dan. ‘En het is zo voordelig allemaal.’
 
Tegenover dit onbegrip richting mijn vrouw staat dat zij niets snapt van mijn gedachten. Want hoezeer ik haar ook bekritiseer voor het feit dat ze gecharmeerd is door die kooploods, ik bewonder de marketeers en strategisten van Action enorm. Omdat ik zélf een bedrijfsstrategist ben, weet ik dat die ogenschijnlijke wanorde van hun zaak tot in detail is uitgedacht om het juiste imago te creëren. (True story!)
 
Dat ik er depri van wordt om er rond te wandelen, is een ander verhaal.
 
Waarom zou je je zaak er tiptop willen laten uitzien als dat ervoor zorgt dat mensen niet geloven dat je de laagste prijs hebt? Ik begrijp de Action. Ik begrijp alleen hun klanten niet.
 
???? De meerprijs van een wonderschoon esthetisch jasje is alleen de investering waard als je weet dat dit jouw gewenste imago versterkt.
 
Een praktijkvoorbeeld: regelmatig vragen ondernemers mij om een pixelperfecte webshop met een spectaculair design voor hen te maken.
 
‘Zo’n webshop gaat je een pak meer kosten dan een standaardontwerp,’ zeg ik dan.
 
‘Maar ik wil het!’ krijg ik dan doorgaans als antwoord. (Het zijn net kinderen.)
 
In zeker 50% van alle gevallen praat ik het idee vervolgens uit hun hoofd, ook al weet ik dat ik daarmee zélf minder inkomsten zal krijgen.
 
Waarom ik niet voor al mijn klanten een übermooie site wil maken? Omdat dat niet past bij hun product. Als jouw bedrijf Autobandendiscount heet, is het contraproductief om je webshop de uitstraling van Gucci of Dior te geven. Je hebt een simpele, toegankelijke shop nodig. Je klanten moeten direct weten: dáár zijn de autobanden goedkoop!
 
Een overweldigend mooie webshop is alléén de meerprijs waard wanneer je een gevoel van luxe of exclusiviteit wilt creëren.
 
 
Kijk kritisch naar je product en je doelgroep. Ben je een Action, een Gucci of iets ertussenin? Pas je online uitstraling daarop aan.
 
 
Met pixelperfecte groeten,
Mark Tollenaere 
 

Lees het artikel
WEBDESIGN
De 25 mooiste webshops ter wereld: de keuzes van een webdesigner
 
Inclusief 5x België en 7x Nederland!
 

Laat je inspireren

 


 
BRANDING
Deze 12 griezelige lettertypes voor Halloween geven jouw merk de ultieme horrorsfeer
 
Voeg deze maand wat horror toe aan je online media en drukwerk. Boehoehoe! [Dat is het geluid van een spook, red.]
 

Ontdek alle 12 fonts
 

Lees het artikel
ONLINE MARKETING
Vanaf 30 juni kan je geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken in Google Ads
 
Adverteerders, onderneem actie!
 

Lees wat je moet doen

Lees het artikel
3748 KEER GELEZEN
De 9 beste redenen om vandaag nog een blog te beginnen
 
Bloggende bedrijven geven minder geld uit aan advertenties. Onze storyteller Vincent vertelt op Frankwatching waarom dit zo is.
 

Dé 9 redenen om te bloggen

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Elementor en andere drag-and-drop pagebuilders kunnen je WordPress-website tergend langzaam maken.    LEES MEER »
 
❤️ Als je dit najaar vroeg begint te adverteren voor de feestdagen, kan je je doelgroep al bereiken tijdens de oriëntatiefase.    LEES MEER »
 
❤️ In 2015 spoorde warenhuisketen Bloomingdales in de kerstcatalogus hun klanten aan tot seksueel ongepaste handelingen.   LEES MEER »
 
❤️ Een moment stilte graag voor Microsoft Internet Explorer.   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2021 Motionmill
 

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill