Spiegeltje aan de wand, wie lijkt er op mijn klantenbestand?

Spiegeltje aan de wand, wie lijkt er op mijn klantenbestand?

 
Motionmill

 

 
Nu we de mondmaskers ook op het openbaar vervoer mogen achterwege laten en die hele pandemische nachtmerrie eindelijk een ver verleden lijkt, bedenk ik me dat ik mijn eigen hoofd echt net iets te vaak heb gezien de voorbije twee jaar.

Zo bedacht ik in een van de laatste meetings waarin ik werd gedropt samen met een dozijn andere arme zielen: ‘In elke Google Meet, Zoom of Microsoft Teams met te veel volk en een slechte agenda, zit ik toch een niet insignificant percentage van de tijd mezelf aan te gapen.‘

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’, een spreuk die ondertussen al 310 jaar oud is, heeft nog niets aan relevantie ingeboet. Die broertjes Grimm hadden mensenkennis en waren – laat ons even heel eerlijk zijn – heel erg goede storytellers.

Terwijl mijn gedachten afdwalen en ik mezelf in de ogen probeer te kijken, vraag ik me af wat mijn lookalike hiervan vindt. Mijn gedachten nemen een loopje met me en de Mark-op-het-scherm staart de oneindigheid in.

‘Van elke persoon die hier op de online vergadering aanwezig is, bestaan ongetwijfeld talloze doppelgängers’, mijmer ik.

Ja, echt. Van jou trouwens ook, beste nieuwsbrieflezer. En misschien weet je dat helemaal niet.

 
 

 
Ik bedoel natuurlijk niet dat er op de wereldbol letterlijke klonen rondlopen, maar wel dat iedereen in digitale lookalike audiences opgeslagen zit. En dat die gebruikt worden om advertenties in al je tijdslijnen en apps te duwen. Advertenties waar je wel eens een stuk beter op zou kunnen reageren, dan op de generische digitale ads.

Het is zeer waarschijnlijk dat jij bij die ene advertentie blijft hangen en denkt: ‘Oh, interessant’, omdat een marketeer jou in een lookalike audience of vergelijkbare doelgroep onderbracht.

Volledig gebaseerd op de kennis van de krachtige algoritmes, blijk jij dezelfde demografische kenmerken, interesses en gedragingen te vertonen als hun bestaande klanten. Of in ieder geval lijk je er heel hard op.
Slim! En helemaal niet moeilijk.

Wil je ook jouw ideale klanten en leads treffen op de sociale advertentiemarkt?
Lees dan ons artikel over hoe je efficiënter kan adverteren met lookalike audiences.
 

 

Lees het artikel
Efficiënter adverteren met lookalike audiences
 
Elk bedrijf heeft een ideale klant. Hoe vind je die perfecte profielen en target je hen met advertenties? Simpel: met lookalike audiences. Bekijk hoe je ze vindt met lookalike audiences
 

 
Zo krijgt die oneliner van Grimm een actuele update: ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie lijkt het meest op mijn klantenbestand?’
Mijn lookalike op het scherm grijnst. Ik grijns terug.

 

Met grimmige, euh, hartelijke groeten
Mark Tollenaere
 

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ (Volgens ons) werk je beter niet met een WordPress alternatief.    LEES MEER »
 
❤️ Wist jij dat klanten je berichten kunnen sturen via Google Mijn Bedrijf? Misschien heb je er al maanden liggen…    LEES MEER »
 
❤️ Reminder: vanaf 30 juni kan je geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken in Google Ads.   LEES MEER »
 
❤️ Opgelet: videomarketing groeit explosief! Dit zijn de statistieken   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2022 Motionmill
 

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill