Mark vindt gratis een raar beestje. En de Rex ook.

 
Motionmill

 

 
Sinds een week zijn we aan het ‘housesitten’. Of beter mogen we het huis van de buren bewonen tijdens de verbouwingen in het onze. Tof, zo een beetje een vakantiegevoel hebben en dat gewoon in een huis in uw straat. Dat huis komt wel met een bewoner: een viervoeter genaamd Rex. En die moet elke dag ook eens buitenkomen.
 
Op een van de wandelingen met de Rex besefte ik dat de deeleconomie echt mainstream wordt.
 
Bewijzen: dozen voor voordeuren met gratis spullen of kleine pop-up bibliotheekkastjes met boeken die niemand wil lezen. Ik juich dat toe. En – je kent mij al – dat doet mij ook al eens overpeinzen.
 
Laat ons eens een hypothetische test doen: zet een doos oude rommel voor je deur met een duidelijk bordje: ‘gratis mee te nemen’. Ik geef het je op een blaadje: weinig passanten kunnen weerstaan aan de drang om erin te snuisteren. Een betrekkelijk percentage van de snuisteraars zal ook iets meenemen.
 
Ik weet dat bijna zeker omdat ik heel vaak mensen hun ogen zie fonkelen wanneer ik het over ‘open source’ heb. En dat komt omdat er een misconceptie bestaat, namelijk: dat open source gratis is.
 
Voor wie niet goed weet wat open source is. Kort door de bocht: opensourcesoftware is software die vrij te gebruiken is en die je kan aanpassen naar eigen wil.
Ik zeg: kort door de bocht, want het is een beetje complexer dan dat. En net daarom schreef ik er een blog over, want ik wil af van die misvatting dat je voor open source niet zou moeten betalen.
 
Benieuwd? Dat blogartikel vind je hier:
 
 

Lees het artikel
Waarom open source niet (altijd)
gratis betekent
 
‘Als WordPress open source is, waarom is een WordPress-website dan niet gratis?’ is een vraag
die we vaak horen. Spoiler alert: NEE.

 
Open source is fantastisch. Waarom? Simpel. Eigenlijk is dat digitale deeleconomie: je kan gebruik maken van de vruchten van een wereldwijde samenwerking van programmeurs. Prachtig, hé.
 
Maar heb je ook nood aan een goede ondersteuning en applicaties die betrouwbaar en constant up-to-date zijn? Dan komen die met een prijskaartje.
Net dat maakt open source dus vrij (en betaalbaar), maar zelden volledig gratis.
 
‘Free as in free speech, not free as in free beer’, kunt ge ook wel stellen.
 
En dat is logisch want alles wat waarde heeft, komt met een prijs.
Zo zijn wij met vakantie in onze eigen straat. Met koffers moesten we niet sleuren, we weten al waar de goeie zaakjes zitten, maar ik betaal ook een prijs.
 
En die prijs is: de hond uitlaten. Gelukkig doen we dat goed, de Rex en ik.
Als ik laat hem snuffelen, dan laat hij mij mijmeren. Top team.

 
Goede groet!
Mark Tollenaere
 

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Een webshop migreren van Shopify naar WooCommerce? Het kan.     LEES MEER »
 
❤️ Jouw E-A-T-score: wat het is en waarom je het moet verbeteren.     LEES MEER »
 
❤️ De onverwachte nadelen van omnichannelmarketing.    LEES MEER »
 
❤️ WordPress vertalen? Snel en gemakkelijk met WPML!    LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2022 Motionmill
 

motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill