Mark is er geweest

 
Motionmill

 

 
Hallo
 
Deze nieuwsbrief werd niet geschreven want ik ben er niet. Was ik er wel geweest, dan had je hier opnieuw een fijn staaltje humor meegekregen en tips waar je zelf mee aan de slag kan. Helaas ben ik OoO (*wat dat betekent, ontdekte je in mijn mail op zaterdag 6/11. Wie die gemist heeft of wie mij mist, kan die hier raadplegen).
 
Dit is ongetwijfeld niet het eerste niet-op-kantoorbericht dat in jouw mailbox valt en mogelijk ben je zelf al hoopvol om jouw eigen out-of-officebericht te schrijven.
 
Wel… Verrassing! Hoewel ik er niet ben, geef ik tóch tips mee voor een goed, duidelijk en persoonlijk bericht dat op vriendelijke manier zegt: ‘Ik kan u niet helpen want ik ben er niet, dus laat mij met rust tot ik er wel weer ben.’
 
 • Start met de basis
  Geef kort en duidelijk mee dat je niet aan het werk bent en hoe lang je afwezigheid zal duren.
 
 • Zet je out of office al een paar dagen op voorhand aan.
  Zo weet jouw collega, klant of leverancier dat je er even niet bent en kan die daarop anticiperen. Op die manier krijg jij geen last minute taken op je bord en loop je niet het risico dat je tijdens de start van je verlof ‘om dringende redenen’ opgebeld wordt.
 
 • Vermijd klanten of leveranciers kwaad te maken met je bericht.
  Uw mail wordt niet gelezen of doorgestuurd.’ Eerlijk: dat is geen klantvriendelijk bericht. Geef een andere contactpersoon op die bij dringende zaken kan reageren. Zijn die er niet of of is het hele bedrijf collectief afwezig, vermeld dan duidelijk wanneer je de mail wél zal lezen en beantwoorden.
 
 • Vermijd ook je collega’s en medewerkers kwaad te maken met je bericht.
  Je wil na je terugkomst nog op goede voet staan met je team? Als je een contactpersoon vermeld in je ‘out of office’-bericht is het hoffelijk om je collega daarvan op de hoogte te brengen.
 
 • Humor is tof! (Maar overdrijf niet.)
  Als je met je bericht een glimlach tovert op het gezicht van de lezer, is de kans een stuk kleiner dat die heel erg baalt over je afwezigheid. Ga dus creatief aan de slag, maar houd er rekening mee dat echt iedereen jouw out of office in de bus kan krijgen. Ook potentiële klanten, je baas, je vrouw en je schoonmoeder.
 
Heb je zo hard nood aan vakantie dat je geen inspiratie meer hebt om een toffe out of office te schrijven? Geen paniek. Dankzij de Out of Office Generator van Hubspot maak je in geen tijd je eigen grappige afwezigheidsbericht met een minimum aan inspanning.
 
En wie al graag eens de literair toer opgaat, kan aan de slag met de Out of Office-poëzie van een aantal Belgische dichters.
 
Nog een allerlaatste tip? Maak je Out of Office niet te lang (lees: niet zo lang als deze mail).
 
Zonnige groeten en tot gauw
Mark Tollenaere
 
 

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Een onweerstaanbare merkidentiteit vind je met onze checklist.    LEES MEER »
 
❤️ Omnichannelmarketing heeft onverwachte nadelen.    LEES MEER »
 
❤️ Krachtige titels schrijven? Gebruik de 200 krachtwoorden.    LEES MEER »
 
❤️ Website problemen? Leeg eerst je cache!   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2022 Motionmill
 

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill