Man verdwaalt in Spaanse bergen, heeft geen spijt.

 
Motionmill

 

 
Het is ondertussen twee jaar geleden. Oud nieuws, zou men kunnen zeggen. Eind juli 2020 verdwaalde een Vlaams gezin in de Spaanse bergen en werd uiteindelijk uit een benarde positie gered door een team van reddingswerkers.

 

De man, vrouw en hun twee zonen hadden last van onderkoelingsverschijnselen en werden na een zoektocht van uren op opgepikt door een helikopter. Het nieuws verscheen in Belgische en Spaanse media.

 

Wat de mediaberichten niet vertelden, maar wat ik wel weet is dat deze man 0% spijt had van de wandeling. En dat gold ook voor de vrouw en de twee kinderen. Het gezin hangt namelijk een belangrijke levensvisie aan: ‘Ga je een uitdaging aan, dan weet je dat de kans bestaat dat die niet volgens plan verloopt.’

 

Waarom vertel ik jullie dit twee jaar na datum. En ook: hoe weet ik dat allemaal?

 

Omdat ik de man uit dat verhaal ben. De drie andere personen zijn mijn vrouw en twee van mijn drie kinderen. Wij keerden gezond en wel terug en de ervaring transformeerde tot een anekdote die al eens tijdens een dineetje wordt verteld.

 

Toch stond ik bij de tweede verjaardag van de noodlottige wandeling even stil bij dat moment, beseffend dat ik nog steeds geen spijt heb. Waarom?

 

Ik dacht er goed over na en het antwoord was simpel: ik heb geen spijt omdat niemand van ons spijt had. Ook al had deze wandeling een stuk slechter kunnen aflopen. We wisten allen op voorhand dat dit een hike zou zijn die bepaalde risico’s inhield. En met die kennis zijn we eraan begonnen.

 

Dus dat is mijn les uit dit avontuur: wanneer alle betrokkenen weten wat de gevolgen van een actie (kunnen) zijn, dan heb je minder snel spijt als het ergens onderweg anders loopt… of misloopt.

 

Wat frappant is, is dat ik twee weken voor de onfortuinlijke bergwandeling een kleine ‘parabel’ had geschreven. Over verkopen, maar ook over je gevoel volgen, over het platgetreden pad links laten liggen. Over mijn professionele hike, langs metaforische bergpassen en hoe ik uiteindelijk was geraakt waar ik nu ben.
 
Dus om deze bijzondere verjaardag te vieren, deel ik dat verhaal graag opnieuw: voor mensen die zelf een bedrijf willen beginnen; mensen met een idee, een droom, een missie.
 

Lees het artikel
‘Ik verkoop niet graag,’ zei de verkoper: een inspirerend verhaal voor jonge ondernemers
Ik ben nu inmiddels 55 jaar en al twintig jaar eigenaar van een communicatiebureau in Antwerpen. Ooit was ik echter jong en onervaren, maar wél vol ambities. 
 

 
Ik voeg er graag aan toe wat die nacht in de Spaanse bergen me heeft geleerd: start je een bedrijf of onderneming op, zorg ervoor dat iedereen de risico’s kent en accepteert dat dingen weleens anders kunnen lopen dan je had vooropgesteld.

 

En verder wens ik je veel succes, maar niet voor ik nog een aantal artikels deel die je kunnen helpen om je doelstellingen te bereiken.
 
Gegroet!
Mark Tollenaere
 

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Een omzetstijging van 32%? Een snelle mobiele website is een must.     LEES MEER »
 
❤️ Ontdek het verschil tussen Multichannel- en Omnichannelmarketing.     LEES MEER »
 
❤️ We schreven 6 tips voor het bouwen van websites voor kinderen.    LEES MEER »
 
❤️ Phishing herkennen: ken jij de SAFE-regel al?    LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2022 Motionmill
 

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill