Je klanten zijn als katten die wachten op een snoepje ????

 
Motionmill

 

Lees het artikel

 
Toen ons gezin jaren geleden een kat nam, zei mijn ambitieuze tienerdochter: ‘Ik ga hem trucjes leren! Zitten, liggen, rollen op commando, noem maar op!’
 
Aangezien mijn dochter een maand eerder nog stellig beweerde dat ze op een dag zal trouwen met die knappe gast uit de Twilight-films, nam ik haar ook nu niet serieus.
 
Had ik beter wel kunnen doen! Ze zocht op internet op hoe je met kattensnacks een poes kan conditioneren om dingen te doen. En écht waar, al na een week slaagde ze erin om het dier op commando te laten zitten of staan. Na een maand hoefde ze maar met haar vingers te knippen en de kat rolde op zijn rug!
 
Toen we kort daarop naar het circus gingen, zagen we hoe een geit op een teken van een trainer door hoepels sprong, over balanceerbalken liep en boog voor het publiek.
 
‘Als je mij een geit zou geven,’ zei mijn dochter na de show, ‘zou ik hem net zulke trucs kunnen leren.’
 
Ik geloofde haar! Ik had met eigen ogen gezien hoe ze de kat had geconditioneerd.
 
Deze week moest ik ineens weer denken aan mijn dochter als kattentrainer toen ik in gesprek was met Farah, de eigenares van een webshop voor schoonheidsproducten. Omringd door dozen vol mascara en handcrème vertelde ze mij in haar magazijn in Wilrijk haar grootste zorg voor de komende maanden.
 
Ze zei: ‘Black Friday en Cyber Monday komen er weer aan in november. En ja, het is tof dat consumenten dan helemaal zot worden van koopdrift, maar voor mij als kleine ondernemer is het een hel. Al mijn grote concurrenten strooien met enorme kortingen, wat voor mij als beginnende ondernemer niet te doen is. Ik verlies al mijn winstmarge, maar als ik niets doe, verdien ik ook geen cent.’
 
Ik dacht even na over haar verhaal en vertelde Farah vervolgens hoe mijn dochter ooit met kattensnoepjes onze poes had getraind om bepaalde dingen te doen, en hoe ze in het circus met gelijke methodes dieren africhten om kunstjes uit te voeren.
 
‘Consumenten zijn op een zelfde manier geconditioneerd,’ legde ik haar uit, ‘want ze beginnen pas te kopen als ze weten dat er hoge kortingen te halen zijn.’
 
Maar daar is iets tegen te doen, vertelde ik haar ook. Je moet je klanten alternatieve incentives geven. Je moet een snoepje voor hun neus houden dat net zo lekker is als een hoge korting. Maar waar jij als ondernemer meer mee verdient.
 
Speciaal voor Farah en voor alle andere ondernemers die liever niet met kortingen strooien, hebben we een lijst gemaakt met 10 manieren waarmee je méér kan verkopen zonder korting te geven.
 
Met deze tips maak jij Black Friday en Cyber Monday hopelijk wél winstgevend!
 
Met lucratieve groeten,
Mark Tollenaere 
 

Lees het artikel
ONLINE MARKETING
Zo verkoop je meer tijdens Black Friday en Cyber Monday ZONDER kortingen te geven
 
Voorproefje: tip 5 toont dat onverkochte voorraden toch nog nut hebben!
 

Lees alle 10 tips

 


 
WEBDESIGN
Mijn top 5 WordPress-websitetrends voor 2022
 
Over het gevaar van pagebuilders zoals Elementor, de kansen van e-commerce en het zien van niet-bestaande Ikea-kasten.
 

Ontdek de trends
 

Lees het artikel
ONLINE MARKETING
Hoe nieuwe privacyregels van Apple Mail jouw Sendinblue-campagnes beïnvloeden
 
Alweer zorgt een techniekreus ervoor dat jij je doelgroep moeilijker kan bereiken.
 

Wat zijn de gevolgen?

Lees het artikel
12.623 KEER GELEZEN
Pakkende titel? Gebruik deze 200 krachtige woorden
 
Bepaalde woorden zorgen ervoor dat jouw blogs en nieuwsbrieven vaker gelezen worden. Onze storyteller Vincent geeft op Frankwatching 200 concrete voorbeelden.
 

Van ‘gratis’ tot ‘selectief’

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Jungiaans gedachtegoed gaf marketeers een systeem waarmee je kan bepalen of jouw bedrijf een Nar, Minnaar of Leraar is.    LEES MEER »
 
❤️ Netflix en Burger King laten zien hoe je Reels, de nieuwe functie van Instagram, gebruikt.    LEES MEER »
 
❤️ Sinds vorig jaar heeft WooCommerce een app waarmee je vanaf je gsm producten kan toevoegen aan je webshop.   LEES MEER »
 
❤️ Soms vertellen salades hilarische grappen.   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2021 Motionmill
 

motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill