Foute palingdromen en goede 404-fouten

 
Motionmill

 

 
Een gerucht gaat de ronde dat ik deze week over paling droomde. Tja, soms maak ook ik wel eens een vergissing. 
 
Palingdroom, zei ik tijdens een interne Motionmill-meeting. Waar ik het eigenlijk over wou hebben waren palindromen, maar ik missprak me. Je weet wel, woorden die je zowel voor- als achteruit kan lezen. De letters blijven gewoon hetzelfde in de omgekeerde volgorde. Lepel, kok, negen… Of je zou voor een lang palindroom kunnen gaan zoals koortsmeetsysteemstrook. (Die heb ik moeten opzoeken.)

Maar waarom wou ik het toen hebben over palindromen? Je wist het misschien al, maar deze week zijn we een speciale datum tegengekomen: 22/02/2022. 22022022. Ja, ook een palindroom. En op sociale media was dit toen het onderwerp van de dag met “Happy #TwosDay!”

En dit deed me denken aan 404: een berucht nummer op het internet dat ook een palindroom is.

 
404-pagina’s, het is iets waar we in deze industrie goed over moeten nadenken. Je bent ze waarschijnlijk al eens tegenkomen. Je klinkt op een weblink of typt er zelf een uit, maar in plaats van uit te komen op de pagina die je verwachtte kom je dit tegen:
 
 

 
 
Een 404-fout is de naam die websitebouwers gegeven hebben aan de foutmelding die je te zien krijgt wanneer een gevraagde pagina op de website niet bestaat. Dit kan aan de site liggen, of misschien heb je een fout gemaakt toen je de URL schreef. Palingdroom typen in plaats van palindroom had daar dus ook een voorbeeld van kunnen zijn!
 
Als webbureau moeten wij dus altijd een 404-pagina voorzien om zulke fouten op te vangen. Het is dé belangrijkste pagina die we zo weinig mogelijk aan bezoekers willen laten zien. De meeste bezoekers verlaten je website wanneer ze een 404-fout te zien krijgen, en dat willen we niet. Met een goede 404-pagina kan je dit zo veel mogelijk voorkomen.
 
We schreven daar deze maand een heel interessant artikel over:
 

Lees het artikel
Oeps, foutje! Dit zijn de 17 beste voorbeelden van originele 404-pagina’s
 
De 404-pagina is een vangnet in je conversiepad en onderdeel van een perfecte gebruikerservaring. Bekijk 17 voorbeelden van goede 404-pagina’s.
 

 
Mijn verhaal over 404-pagina’s en palindromen heb ik die meeting niet meer proberen vertellen, want iedereen was afgeleid door mijn nieuwe passie voor paling. Maar als je een website hebt, vind ik het de moeite om eens na te denken over je 404-pagina.
 
Fouten maken doet iedereen, maar ik wil ze wel zo goed mogelijk opvangen. En als je denkt dat je nog hulp nodig hebt met jouw websiteproblemen kan je ons natuurlijk contacteren.

Een late Happy #TwosDay, ik droom dit weekend verder over paling.

  
Mark Tollenaere 
 
PS Als je nog meer leerzin voelt, hebben we ook deze keer splinternieuwe artikelen. Hieronder vind je ze.
 

Lees het artikel
Zo maak je snel GIF’s met Vimeo [onafhankelijke test + oordeel]
 
Kan het maken van GIFs sneller? Vimeo biedt nu een tool aan dat dit met een simpele klik op een knop mogelijk zou maken. We testen het voor je uit
 

Lees het artikel
Belgische ondernemers hebben post-coronastress en deze 10 tips kunnen helpen
 
De economische gevolgen van de coronacrisis hakken er mentaal zwaar in bij ondernemers. Deze 10 tips helpen je omgaan met de pandemie
 

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Tijd voor een minuut stilte: 3D-logo’s zijn aan het uitsterven.    LEES MEER »
 
❤️ Taalfoutenalarm! ‘Noemen’ en ‘heten’ zijn geen synoniemen.    LEES MEER »
 
❤️ Wil je accenten in websiteadressen gebruiken? Het kan voor moeilijkheden zorgen.   LEES MEER »
 
❤️ Een bijna-perfecte website is beter dan een perfecte.   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2022 Motionmill
 

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill