Een webshop op wieltjes? Moscow kan je helpen…

Een webshop op wieltjes? Moscow kan je helpen…

 
Motionmill

 

 
Als je voor het eerst een auto koopt, zou je dan kiezen voor een peperdure Rolls-Royce of een bescheiden Volkswagen?

Zelfs al heb je een groot budget, dan nog begin je beter met iets goedkoper. Zo zal het risico van een deukje je niet bankroet verklaren. Je wilt als onervaren weggebruiker toch geen wagen van 400.000 euro perte totale rijden?

 
Ik moest hier deze week aan denken toen ik met Karin, een Antwerpse ondernemer, sprak. Ze heeft een kledingstartup met een kleiner budget, dus ze moet slimme keuzes maken.
Mensen als Karin durven met twinkelende ogen groots te dromen. Ik wil hen daarom zo goed mogelijk helpen, zeker omdat ze vaak niet goed weten hoe ze hun website of webshop moeten aanpakken. En mocht het misgaan, dan wil ik de val zo zacht mogelijk maken.

Om die reden moet je niet vanaf dag één Amazon willen zijn. Wees eerst een Coolblue. Of beter nog: wees gewoon jezelf.

 
 

 
Begin niet te groot, maar zorg ervoor dat je basis goed is. Ga voor een MVP-methode. Bouw een minimum viable product. Test eerst een basisversie en pas als die vlot loopt breid je uit.
 
Beter klein beginnen dan je geld verbranden met iets waar geen klanten op afkomen.
Dit doet me denken aan een andere methode waar ik graag gebruik van maak, maar waarvan de naam tegenwoordig minder goed klinkt: de MoSCoW-methode. Hierbij stop je voor de ontwikkeling van je product de benodigdheden in een een rangorde van vier verschillende categorieen:
  • M: Must have
  • S: Should have
  • C: Could have
  • W: Won’t have (this time) 
 
Zo stel je voor je nieuwe product de juiste prioriteiten. Misschien iets waar een bepaalde Russische leider wat wijze lessen uit zou kunnen trekken?
 
Ik heb Karin, de startupeigenares, overigens zelfs gevraagd of ze al goedkopere alternatieven zoals Shopify had overwogen in plaats van onze services. Het klinkt raar: ik verkoop klanten kleinere websites waar ik minder mee zal verdienen. Ik heb het zelfs over alternatieven waar ik niets mee zou verdienen! Tja, ik vind het belangrijk dat ik in onze gesprekken de begeleiding geef die het best is voor de klant zelf.
 
Soms rijd je gewoon beter met een Volkswagen.

Mark Tollenaere

PS Ook deze keer zorgen we voor nieuw leesvoer. Deze artikelen zijn voor zowel startende ondernemers als ervaren zaakvoerders onder ons interessant.

 

Lees het artikel
Hoe migreer je je webshop van Shopify naar WooCommerce?
 
Ontdek de verschillende methodes voor het migreren van een webshop van Shopify naar WooCommerce. We bespreken ze hier.
 

Lees het artikel
Contentmarketing voor B2B-bedrijven: 7 noodzakelijke doelen en hoe je ze bereikt
 
Contentmarketing is een populaire vorm van online marketing. Ook jouw B2B-bedrijf kan veel profijt halen uit contentmarketing. Benieuwd hoe je het doet?. Bekijk de 7 noodzakelijke doelen.
 

Lees het artikel
15 extreem goede contactpagina’s die je op je eigen website zou willen hebben
 
De contactpagina is dé pagina waar op veel websites de conversie wordt bereikt. Daarom laten we zien hoe je je contactpagina uitmuntend kan maken. Ontdek 15 best practices én 15 voorbeelden

Lees het artikel
Wat is de beste grootte voor een foto op een WordPress-website?
 
Als je een foto op je WordPress-website plaatst, wil je dat deze mooi scherp is. Je kan echter niet simpelweg foto’s op je website zwieren Leer wat de beste grootte is.
 

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Ben jij een Facebook-adverteerder? Je kan écht duizenden euro’s besparen door te zorgen voor een profiel met een hoge score.    LEES MEER »
❤️ Opgelet: 1 op 12 mannen is kleurenblind. Je website aanpassen is dus geen overbodige luxe.    LEES MEER »
 
❤️ Het is tijd om minder Belgisch te zijn in je marketing.    LEES MEER »
 
❤️ Gebruikers weten niet (altijd) wat ze willen. Zo ga je hiermee om.    LEES MEER »
 
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2022 Motionmill
 

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill