PICS Belgium

PICS: een complexe ledenwebsite met een frisse nieuwe look

Samen met Motionmill lanceerde PICS Belgium in 2022 een nieuwe ledenwebsite in een fris kleedje. Hiervoor optimaliseerden we de lay-out van meerdere pagina’s om tot een betere leesbaarheid en conversie te komen. Ook qua usability waren er punten die we verbeterden. Daarom werd de site gebruiksvriendelijker gemaakt voor zowel beheerders als gebruikers. Benieuwd hoe we dit concreet deden? Je leest het hier.

Wat we voor PICS Belgium deden: Webdesign , API-koppeling

PICS bestaat in 2022 50 jaar en om een halve eeuw te vieren lanceerde we een nieuwe website in een fris kleedje.

Motionmill webbureau antwerpen - PICS redesign mockup

Er waren een aantal punten waarop de site verbeterd werd:

1. De look & feel was verouderd en text-heavy

De oude website bevatte zeer veel content wat de leesbaarheid niet altijd ten goede kwam. Motionmill herbeek daarom de layout van de verschillende pagina’s.

Naast de frisse nieuwe look optimaliseerde we de structuur  van de site voor een betere leesbaarheid en conversie. Ook de call to actions werden geoptimaliseerd en strategisch op de juiste plaatsten toegevoegd.

 

 

Portfolio Pics Belgium Motionmill-Learning Development homepagina vergelijking

2. We verbeterden de usability

Ook qua usability waren er een hele reeks verbeterpunten voor zowel de bezoeker als de beheerder van de website.

  • Het aanvragen van een lidmaatschap en het inschrijven op events was niet erg gebruiksvriendelijk.
  • Er kon niet online betaald worden.
  • Het beheer van de events, inschrijvingen en lidmaatschappen was complex en tijdrovend voor de beheerders van de website.

Onze oplossing: koppeling tussen lidmaatschappen en events

Motionmill zette al eerder met succes complexe ledenwebsites op voor onder andere het Vlaams pleitgenootschap.
Die ervaring kwam bij PICS goed van pas.

De site werd functioneel herwerkt:

  • Zodat bezoekers zich gemakkelijk kunnen inschrijven voor een lidmaatschap een online betalen.
  • Zodat de gebruiker een automatisch bericht krijgt om zijn/haar lidmaatschap te vernieuwen wanneer het lidmaatschap vervalt na een jaar (gemakkelijk voor de beheerder van de site op vlak van administratie).
  • Ten slotte zal een bezoeker zich als ingelogde gebruiker gemakkelijk en snel kunnen inschrijven voor events en kunnen genieten van bepaalde voordelen op basis van hun lidmaatschap.

 

Het beheer van de deze functionaliteit is ook veel gebruiksvriendelijker voor de beheerders van de site dankzij een slimme integratie van WordPress, Woocommerce en Tickera. Hiervoor ontwikkelde we onze eigen plug-in oplossing. Bij een checkout worden persoonsgegevens automatisch aangepast:

  • Contacten in Teamleader worden toegevoegd of geüpdatet met de nieuwe informatie.
  • Ook op de deelnemingsformulieren van Tickera passen we dit toe.
  • Wanneer iemand bedrijfsgegevens ingeeft wordt die persoon in Teamleader gekoppeld aan het bijhorende bedrijf.
  • We valideren de gegevens op basis van het ingegeven emailadres en BTW-nummer. Er wordt gecontroleerd of een e-mailadres of BTW-nummer al bestaat. Zo ja dan passen worden de aangepaste gegevens geüpdatet, zo nee dan voegen we de nieuwe gebruikers of bedrijven toe.

woocommerce en tickera als ticketing oplossing voor online tickets

Onze favoriete plug-in voor webshops die tickets verkopen is Tickera. Het is een solide plug-in waarmee je tal van zaken gemakkelijk kan implementeren. We gebruikten ze ook voor Wonderweekend. Voor PICS werden producten uit WooCommerce gekoppeld aan de deelnemingsformulieren voor evenementen. Hiervoor gebruikte we onze eigen Motionmill plug-in oplossing. Zo lossen we de complexheid en tijdrovendheid waar de beheerders van de website mee te kampen hadden op.

 

Teamleader is work management software waarmee je de verkoop, facturatie en organisatie van je bedrijf op 1 plek kan beheren. Via de plug-in die we ontwikkelde wordt Teamleader verbonden met Woocommerce. Ook worden personen en bedrijven automatisch toegevoegd aan je administratieve omgeving bij een bestelling.

Als ervaren webbureau in Antwerpen zoeken wij steeds de slimste oplossingen voor elke klant.

Hiervoor maken we gebruik met de meest efficiënte combinatie tussen eigen oplossingen die gebouwd worden vanuit onze eigen expertise, en bestaande plug-ins die het ook prima doen.

Om ervoor te zorgen dat de beheerders van PICS vlot hun ledenwebsite kunnen beheren implementeerde Hannelore een slimme combinatie van WordPress-functionaliteit, CSS en JavaScript!

Dankzij de expertise van Motionmill kunnen we dit soort eigen oplossingen aanbieden aan onze klanten. Ook interesse in deze oplossing? Dan kan je ons uiteraard contacteren.

 

Bezoek de nieuwe website van PICS

Nieuwsgierig? Of wil je misschien wel lid worden?

Bezoek picsbelgium.be

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, storytelling, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen? Wij helpen je.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill