360° marketing-parcours

Het afgelopen jaar werd Lamifil zowel online als offline in en nieuw kleedje gestoken.

Lamifil

Lamifil is al lang een trouwe klant bij Motionmill. We bouwden ook al de vorige versie van hun website. Toen deze producent van o.a. koper- en aluminiumdraad voor energiedistributie en spoorweg electrificatiesystemen vorig jaar bij ons aanklopte, wilden ze een stapje verder gaan. Er was niet alleen een opfrissing van de website nodig, we stapten met hen mee in een volledig 360° parcours. Tijdens dat jaar gingen we zeer grondig te werk om Lamifil zowel online als offline in en nieuw kleedje te steken.

Scope

 • analyse en bepalen algemeen concept rebranding
 • ontwerp nieuwe huisstijl
 • copywriting
 • roll-out van huisstijl over verschillende dragers (brochures, advertenties, beursmateriaal, …)
 • een nieuwe website
 • online marketing, SEO

Analyse & concept

Een uitgebreide opdracht zoals deze vraagt een goede voorbereiding en analyse. Samen met de klant onderwierpen we het merk Lamifil aan een grondige audit. We namen onder de loupe hoe er de afgelopen jaren rondom het merk Lamifil gecommuniceerd werd. Het doel van deze analyse was om een duidelijke focus voor de toekomst te bepalen en helder beeld te scheppen van de activiteiten van het bedrijf.

Enkele conclusies:

 • Een andere focus + nieuwe baseline
  We beslisten om de focus te verleggen van product-georiënteerd naar ‘service-driven’. Lamifil is al meer dan 85 jaar actief in de sector en beschikt over de nodige ervaring en knowhow om grote projecten feilloos uit te bouwen. Om deze kwaliteit te benadrukken werd de baseline veranderd naar “Experience through expertise and excellence”.
 • 3 segmenten met elk hun eigen identiteit
  Vroeger was er vaak verwarring omtrent de producten en markten waarin Lamifil actief is. Er werd beslist om 3 belangrijke segmenten aan te houden: hoogspanningsleidingen (conductors), bovenleidingen voor spoor- en tramverkeer (catenary wires) and kabels op maat voor specifieke toepassingen  (specialty wires). Elk segment kreeg zijn eigen visuele identiteit mee om de herkenbaarheid nog meer in de verf te zetten.

lamifil-brochure

Ontwerp nieuwe huisstijl

Eens de rode draad uitgezet was, gingen we grafisch aan de slag. Het oude logo en de primaire kleuren werden behouden, maar de corporate identity werd volledig opgefrist met een secundair kleurenpalet, nieuwe lettertypes, een set aan beelden voor de verschillende segmenten en markten. Deze grafische elementen vertaalden we naar alle mogelijke dragers.

Tegelijkertijd pakten we de copywriting aan, zodat de teksten van de brochures en website eenzelfde ‘tone of voice’ te geven. Uit de teksten moest blijken dat Lamifil voor elke toepassing een oplossing kan bieden door expertise en een nauwgezette werkwijze.

Motionmill ontwierp o.a:

 • 4 brochures (1 corporate + 1 voor elk van de segmenten)
 • Leaflets voor casestudies en newsletters
 • Advertenties
 • Visuals voor beuzen zoals Innotrans en Westnetz

Een nieuwe website

‘Last but not least’ namen we de website onder handen. Ook hier brachten de 3 segmenten duidelijker in beeld. Door het gebruik van WordPress custom post types en taxonomies werd elke stukje content gekoppeld aan het segment waartoe het behoort. Een nifty staaltje codeerwerk en vormgeven met CSS waardoor elk onderdeel automatisch de juiste header kleur krijgt en  er per segment een afzonderlijke footer met gerelateerde downloads en casestudies wordt opgeroepen.

Het doel was om te site er niet enkel mooi te doen uitzien, maar ook het onderhoud ervan te vergemakkelijken.

Enkele WordPress features die we speciaal voor de Lamifil website ontwikkelden;

 • WordPress op maat gemaakte headers en footers per segment met hun kleuren
 • een sectie voor downloads en contacts die gemakkelijk aan de verschillende segmenten gekoppeld kunnen worden
 • een coole javascript-based product-filter en overzichtelijke product-pages met optionele tabs

lamifil-site-1
lamifil-site-3

Seo, online zichtbaarheid in zoekmachines

Hoe gespecialiseerd de producten en oplossingen van Lamifil ook zijn, online zichtbaarheid is essentieel voor alle types bedrijven tegenwoordig. Je wil je tonen op het moment dat mensen op zoek zijn naar jouw producten.

Vooraleer we de website begonnen te bouwen hadden we al een uitgebreid keywordonderzoek gedaan. We identificeerden doelgroepen, stelden personae op en gingen na hoe en wat ze zoeken. Aan de hand hiervan tekenden we een sitestructuur uit, die de kapstok zou worden voor het ontwikkelen en ontwerpen van de website.

Het moment dat een nieuwe website live gaat, is altijd een cruciaal moment bij SEO. Als je niet oplet, verlies je alle rankings die je tot dan opbouwde met de oude website. Alle door Google geïndexeerde pagina’s werden in kaart gebracht in een sitemap en waar nodig geredirect naar de nieuwe pagina’s.

Klaar? Nee. Net als een website nooit ‘af’ is, is SEO een proces We blijven verder optimaliseren en het verkeer, posities in de zoekresultaten opvolgen. Waar we merken dat extra inhoud nodig is om te kunnen scoren voor bepaald zoektermen zullen we binnenkort ook extra pagina’s en inhoud voorzien.

Motionmill