Huisartsen Antwerpen Zuid

Twee websites van huisartsen die één worden

Huisartsen Antwerpen Zuid was eigenaar van twee websites, die van Wachtpost Zuid en HAAZ, en deze moesten samensmelten tot één duidelijke website. Naast een bron van informatie voor de klanten, wilden ze ook een afgesloten platform voor huisartsen. Op die manier zou alle informatie samen op één overzichtelijke plaats staan.

Onze missie was het om deze twee websites mooi samen te voegen en ze een vriendelijke uitstraling te geven. Klanten afschrikken met beelden van spuitjes was hier niet aan de orde. Alles kwam dus aan op goed doordacht webdesign.

Wat we voor Huisartsen Antwerpen Zuid deden: Branding , Webdesign

Wireframing

Buiten het samensmelten van de twee websites had Huisartsen Antwerpen Zuid weinig eisen. De informatie moest vooral vlug en eenvoudig terug te vinden zijn.

We konden daarom al snel beginnen met het maken van de wireframes. Een wireframe is een digitale schets van een website die grof de indeling en functionaliteiten van een site weergeeft. Zo krijgt de klant een eerste beeld van de user experience van de website. Het vormt de eerste stap in het creëren van een WordPress-webdesign.

Webdesign

Huisartsen Antwerpen Zuid gaven ons uitgebreide feedback over de wireframes, waarna we aan het grafisch ontwerp konden beginnen.

We kregen vrij spel qua design en daar waren we natuurlijk enthousiast over. Doordat we volledig ons eigen ding mochten doen, konden we onze creativiteit de vrij loop laten gaan. Dat stelde ons in staat om Huisartsen Antwerpen Zuid te verrassen en verbazen met het eindresultaat.

In de designfase spelen we met vormen, kleuren en lettertypes om zo een huisstijl aan te brengen in de wireframes. Het geeft een duidelijk beeld van de sfeer en uitstraling van de website en het bedrijf.

Responsiviteit

In deze digitale tijden moet een website responsive zijn. Een website die responsive is, past zich op natuurlijke wijze aan de resolutie van een klein smartphonescherm aan. Veel mensen zoeken informatie op, maken afspraken of beantwoorden mails op hun smartphone.

‘Dit project ging van een leien dakje en dat was fijn. Omdat de huisartsen volledig vertrouwden op mijn expertise als webdesigner, kon ik mijn hart en ziel in het ontwerp steken.’

Elien Casier
webdesigner

Het bouwen van de website

Voor het bouwen van de website voor huisartsenpost gebruikten we WordPress. Wij geloven in onze klanten en we willen dat ze zo veel mogelijk zelfstandig kunnen doen. Daarom werken we met dit gebruiksvriendelijke content management systeem. Het is voor klanten prettig dat ze op die manier kleine aanpassingen aan de site (een tekst of afbeelding veranderen) zelf kunnen doen.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Huisartsen Antwerpen Zuid!

huisartsenzuidantwerpen.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill