Huisartsen Antwerpen Zuid

Twee websites die één worden

Huisartsen Antwerpen Zuid was eigenaar van twee websites, die van Wachtpost Zuid en HAAZ, en deze moesten samensmelten tot één duidelijke website. Naast een bron van informatie voor de klanten, wilden ze ook een afgesloten platform voor huisartsen. Op die manier zou alle informatie samen op één overzichtelijke plaats staan.

Onze missie was het om deze twee websites mooi samen te voegen en ze een vriendelijke uitstraling te geven. Klanten afschrikken met beelden van spuitjes was hier niet aan de orde. Alles kwam dus aan op goed doordacht webdesign.

Wat we voor Huisartsen Antwerpen Zuid deden:

webdesign  Branding

Wireframing

Buiten het samensmelten van de twee websites had Huisartsen Antwerpen Zuid weinig eisen. De informatie moest vooral vlug en eenvoudig terug te vinden zijn.

We konden daarom al snel beginnen met het maken van de wireframes. Een wireframe is een digitale schets van een website die grof de indeling en functionaliteiten van een site weergeeft. Zo krijgt de klant een eerste beeld van de gebruiksvriendelijkheid van de website. Het vormt de eerste stap in het creëren van een WordPress-webdesign.

Huisartsen Antwerpen Zuid Wireframe Homepagina

Webdesign

Huisartsen Antwerpen Zuid gaven ons uitgebreide feedback over de wireframes, waarna we aan het grafisch ontwerp konden beginnen.

We kregen vrij spel qua design en daar waren we natuurlijk enthousiast over. Doordat we volledig ons eigen ding mochten doen, konden we onze creativiteit de vrij loop laten gaan. Dat stelde ons in staat om Huisartsen Antwerpen Zuid te verrassen en verbazen met het eindresultaat.

In de designfase spelen we met vormen, kleuren en lettertypes om zo meer leven te brengen in de wireframes. Het geeft een duidelijk beeld van de sfeer en uitstraling van de website en het bedrijf.

 

In deze digitale tijden moet een website responsive zijn. Een website die responsive is, past zich op natuurlijke wijze aan de resolutie van een klein smartphonescherm aan. Veel mensen zoeken informatie op, maken afspraken of beantwoorden mails op hun smartphone. Huisartsen Antwerpen Zuid had dus zeker en vast ook een website nodig die men op eender welk apparaat kan raadplegen.

Branding

Naast het design voor de nieuwe website met bijpassende huisstijl, maakten we ook een logo aan de hand van de huidige bestaande logo’s. Deze elementen van de branding konden op veel enthousiasme rekenen van de klant.

het bouwen van de website

Eens het ontwerp is goedgekeurd, kunnen we de website echt beginnen bouwen. Hiervoor gebruiken wij WordPress. We geloven in onze klanten en we willen dat ze zo veel mogelijk zelfstandig kunnen doen. Daarom werken we met dit gebruiksvriendelijke content management systeem. Het is voor klanten prettig dat ze op die manier kleine aanpassingen aan de site (een tekst of afbeelding veranderen) zelf kunnen doen.

Huisartsen Antwerpen Zuid website

Training

Voilà, de website is live. Nu is het de bedoeling dat Huisartsen Antwerpen Zuid zelf verder aan de slag gaan. Om ze hier een handje bij te helpen, gaven we hen een training over de ins en outs van de website. We voorzagen ook een handleiding, zodat ze later altijd op deze informatie kunnen terugvallen. (Al zullen wij ook gewoon altijd bereikbaar voor hen blijven wanneer ze hulp nodig hebben!)

Groene check

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op de website van Huisartsen Antwerpen Zuid:

HUISARTSENZUIDANTWERPEN.BE

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill