HETGEVOLG

HETGEVOLG kreeg een website die even uniek is als hun theater

Bij het sociaal geëngageerde theatergezelschap HETGEVOLG staan mensen centraal. We hebben het dan niet alleen over hun acteurs, maar ook over het publiek en hun donateurs. Toen de Turnhouters bij ons aanklopten voor het laten maken van een nieuwe website, was één ding direct duidelijk: dit online portaal moet een buitengewoon menselijk gezicht krijgen. Dus daar zorgen we voor.

Nieuwe website voor Turnhouts theater

HETGEVOLG kwam bij ons met de vraag om hun WordPress-website te herbouwen. De oude site was aan grondige make-over toe:

  • Grafisch ontwerp. Het grafisch ontwerp van de website oogde gedateerd. HETGEVOLG is een sociaal theatergezelschap dat, vanwege hun verbindende functie, in de 21ste eeuw meer dan ooit bestaansrecht heeft. Het was daarom spijtig dat hun oude website niet mee was met de tijd. Conclusie: onze webdesigners in Antwerpen mochten hun digitale schilderskwast over het ontwerp halen.
  • Functionaliteit. Op de oude website was het moeilijk om snel de juiste pagina te vinden. Jammer, want een slechte gebruikerservaring jaagt bezoekers weg en is nefast voor je conversie. Ons team nam dan ook graag de uitdaging aan om een praktische, intuïtieve website te maken.

Het resultaat van deze inspanningen mag er zijn: HETGEVOLG kreeg een gebruiksvriendelijke website met een uniek, eigentijds karakter.

Laat jij ook een website maken?

HETGEVOLG - WordPress website - Motionmill - webdesign Antwerpen 2

HETGEVOLG - WordPress website - Motionmill - webdesign Antwerpen 2

Mensen staan centraal, zowel online als offline

Bij binnenkomst op de homepage van hetgevolg.be valt één ding direct op: dit theatergezelschap heeft het menselijke aspect centraal staan. Dit is een theater met een groot hart.

En dat klopt: bij HETGEVOLG kunnen kwetsbare mensen de kracht van het theater ervaren zodat ze de kracht in zichzelf kunnen terugvinden. HETGEVOLG noemt deze acteurs hun Hartenspelers. En die spelen in Hartenproducties.

De homepage toont tientallen snapshots van de Hartenspelers. Elke foto is aanklikbaar en leidt je naar de corresponderende productiepagina. Bovendien is de website bij ieder nieuw bezoek anders: de foto’s worden willekeurig door WordPress gekozen uit een database met enorm veel foto’s. Onze developer maakte het mogelijk met een knap staaltje programmeerwerk in Javascript.

Hoe je ‘n goede website bouwt

HETGEVOLG - WordPress website - Motionmill - webdesign Antwerpen 5

HETGEVOLG - WordPress website - Motionmill - webdesign Antwerpen 6

Foto’s en video’s staan centraal

Op alle pagina’s van de website primeren prachtige foto’s en video’s. Om het dynamische karakter van de homepage door te trekken, integreerden we titels die meescrollen op de pagina. Dit geeft een strak, eenvoudig en toch dynamisch resultaat.

HETGEVOLG - WordPress ticketing module- Motionmill - webdesign Antwerpen 2

Ticketverkoop voor theater

Ook het systeem om tickets te verkopen werd eveneens grondig aangepakt. Door een slimme combinatie van plug-ins, custom post types en CSS-programmering integreerden we een evenementenmodule in de Hartenproducties. Deze match spaart de communicatieploeg een berg werk bij het online zetten van de voorstellingen.

HETGEVOLG - WordPress ticketing module- Motionmill - webdesign Antwerpen 2

Theatertickets kopen met minder stappen

In het ontwerpproces elimineerden we veel overbodige pagina’s, waardoor websitebezoekers minder hoeven te klikken tijdens het kopen van tickets. Het bestelproces van tickets is hiermee voor de bezoeker een pak gebruiksvriendelijker geworden.

Bezoek de nieuwe website van theatergezelschap HETGEVOLG

Nieuwsgierig? Of wil je misschien wel tickets bestellen of een Hartenspeler worden?

Bezoek hetgevolg.be

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, storytelling, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen? Wij helpen je.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill