HEEM Cohousing

Een website met autonome sub-sites voor cohousingbedrijf HEEM

HEEM Cohousing ontwikkelt collectieve woonplekken en maakt fijne ontmoetingen mogelijk. Ze herbestemmen bestaande panden en gronden tot doordachte cohousingprojecten. Per jaar komen er zo een aantal projecten op de markt die een heel traject doorlopen van ontwikkeling, tot aanbouw en verkoop. HEEM klopte aan bij Motionmill om een WordPress website te bouwen waarmee ze zelfstandig per project een sub-site kunnen opzetten en de relevante info, beelden en te verkopen units kunnen aanmaken.

Wat we voor HEEM Cohousing deden: Webdesign

 

Voor HEEM bouwden we een gebruikersvriendelijke multisite op basis van hun nieuwe huisstijl.

 

Motionmill webbureau antwerpen - HEEM multisite mockup

 

HEEM kwam bij Motionmill met deze vraag:

  • De site moest er helder en hedendaags uitzien op basis van hun nieuwe brandguide.
  • De site moest responsive zijn en er dus ook goed uitzien op een mobiel scherm.
  • HEEM wou via één enkele CMS hun hoofdsite alsook sub-sites voor hun verschillende cohousing projecten te beheren.
  • Het moest mogelijk zijn om gemakkelijk woonunits, plannen en prijzen toe te voegen aan de site, zodat de gebruiker vlot alle relevante informatie vindt en vragen kan stellen.
  • We zorgden voor duidelijke call to actions om geïnteresseerden vlot op de hoogte te houden over het verloop van een cohousing project.

 

Het resultaat?

Een functioneel en visueel gestroomlijnde website!

 

 

HEEM - meer dan alleen wonen - HEEM

Motionmill stak aardig wat werk in het uitwerken van wireframes en een functionele analyse om de bovenstaande spec-list duidelijk in kaart te brengen. Op die manier sloten we de verschillende componenten zo naadloos mogelijk op elkaar aan.

Eenvoudig beheer van meerdere websites

We zorgden ervoor dat Heem autonoom sub-sites kan opzetten wanneer er een nieuw cohousing project wordt opgezet. Via de WordPress interface maakt de klant zelf een subsite aan die gekoppeld wordt aan een subdomein.

Om het beheer van meerdere subsites waar te maken, maakten we gebruik van een functionaliteit die inbegrepen is bij elke WordPress installatie: de WordPress Multisite.

Hiermee kan je verschillende sites van 1 plek beheren en kan content eenvoudiger gedeeld worden tussen de subsites. Hierbij moet je echter rekening houden als websitebouwer met extra zaken bij de installatie, domainmapping, plug-ins, configuratie van de backend en meer. Als ervaren webbureau in Antwerpen heeft Motionmill de nodige expertise. Vragen of interesse? Dan kan je ons uiteraard contacteren.

Per site zorgden we voor een aantal zaken:

  • De look & feel kan worden aangepast aan de stijl van het project.
  • De woonunits van het project kunnen eenvoudig aangemaakt worden.
  • Aparte call to actions kunnen opgezet worden, gelinkt aan een specifieke lijst in de externe mailertool.

Interactieve map

Een knap staaltje JavaScript en PHP zorgt voor een betere usability. We zorgden ervoor dat elke woonunit die aan het project wordt toegevoegd automatisch in een lijst verschijnt en gekoppeld is aan een interactieve map.

We schreven een custom WordPress plug-in zodat de units door middel een shortcode in de interactieve map geïntegreerd konden worden. Wanneer de status van een unit verandert naar verkocht, verandert de inhoud van de popup automatisch. Zo is de info op de site altijd up-to-date met een minimale inspanning voor de beheerders van HEEM.

Helemaal HEEM

motionmill webbureau antwerpen - heem.be nieuwsletter call to action

Conversie is key

Via duidelijke call to actions kunnen bezoekers zich inschrijven op een nieuwsbrief (gekoppeld aan een externe mailertool) of het lastenboek downloaden.

motionmill webbureau website heem.be projecten

Slimme subdomeinen

Het beheren van de meerdere subsites werd eenvoudig gemaakt dankzij de kracht van een WordPress multisite. Bovendien zorgen we er voor dat nieuwe content ook dynamisch op de hoofdsite staat.

Motionmill webbureau antwerpen - heem.be nieuws

Content-drip

Zo kan HEEM gemakkelijk de nieuwsberichten van een sub-site laten doorstromen naar de hoofdsite. Zo weinig mogelijk werk met een maximaal resultaat. Daar houden we van!

Webdeveloper meets architect

Als webdevelopers zijn we het gewoon om fluid designs te maken en een ontwerp zoveel mogelijk af te stemmen op de interactie met verschillende devices en schermgroottes.

Een totaal andere benadering tegenover hoe de architecten van HEEM een bouwplan voor een van hun projecten uittekenen, waar alles tot op de millimeter perfect berekend is…

Motionmill stond dus voor een uitdaging om deze 2 haaks op elkaar staande designmethodes met elkaar te verenigen.

Om ervoor te zorgen dat de blokjes achter de beelden op de site procentueel met elkaar in verhouding waren, implementeerde Hannelore een slimme combinatie van WordPress-functionaliteit, CSS en JavaScript!

Motionmill webbureau antwerpen - architect 2

Bezoek de nieuwe website van HEEM CoHousing

Ben jij op zoek naar een nieuwe woonplek?

Bezoek heem.be

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, storytelling, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen? Wij helpen je.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill