ROI van een Google Ads-campagne berekenen

Aan de hand van een paar gegevens kan je inschatten welke ROI je uit een Google Ads-campagne kan halen. We hebben er een kleine berekeningstool voor gemaakt. De CPC of kost per klik en het aantal klikken per dag dat je mag verwachten voor jouw target regio vind je via keywordplanner van Google .

Je hebt er wel een Google Ads-account nodig. Google zal je vragen er gelijk een aan te maken en je eerste campagne te starten. Als je nog geen account hebt, dan helpen wij je graag er één aan te maken.

Stap 1 van 2

In te schatten met Google keywordtool. De gemiddelde kost per klik. Hoeveel 1 klik op je advertentie gemiddeld zal kosten.
In te schatten met Google keywordtool. Hoeveel klikken kan je verwachten?
Hoeveel van elke 100 bezoekers wordt een lead? Dit hangt af van verschillende factoren zoals de landingspagina, de keywords, de sector. Via AdWords kan dit wel nauwkeurig gemeten worden eens de campagne loopt
Hoeveel van elke 100 leads zullen tot een aankoop leiden
 

De resultaten op basis van bovenstaande gegevens

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill