Maak je website veiliger met een HTTPS-upgrade

Een HTTPS-upgrade via een SSL-certificaat is wettelijk verplicht voor alle websites die gegevens verzamelen, bijvoorbeeld via een contactformulier of via een webshop.

HTTP is het communicatieprotocol waarmee internetpagina’s opgeroepen worden. De “S” die hieraan toegevoegd wordt staat voor “SECURE”. En die zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens van je bezoekers beschermd worden. We installeren een SSL-certificaat op je site en zorgen voor deze beveiliging. Dit versterkt ook het vertrouwen van je klanten in de veiligheid en betrouwbaarheid van je website.

Bescherming door middel van HTTPS

De bescherming door middel van HTTPS bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. De datastroom die je opwekt als surfer wordt versleuteld. Het wordt met andere woorden moeilijk voor hackers om bij te houden waar en wat je precies bezocht hebt. Denk bijvoorbeeld aan je browsergeschiedenis. De integriteit van jouw website wordt gewaarborgd.
  2. HTTPS zorgt voor verificatie. Je bent zeker dat de site die je bezoekt de site is die je wilde bezoeken en geen kopie die er erg op lijkt en misschien snode plannen heeft met je gegevens. Als je het zo bekijkt, wil je als gebruiker liefst enkel nog via een beveiligde site surfen.

“Not secure”

Vanaf oktober 2017 geeft Google Chrome de melding ‘not secure’ voor elke onbeveiligde HTTP-website. Deze boodschap zorgt ervoor dat jouw websitebezoekers minder geneigd zullen zijn om door te klikken naar jouw website, aangezien ze het idee krijgen dat jouw website niet veilig is in gebruik.

Waarom is HTTPS ook voor jou belangrijk?

Google zet in op veiligheid. In hun missie om surfers de best mogelijk zoekresultaten voor te schotelen hebben ze nu ook veiligheid als een hoofdfactor opgenomen.

En daarin zitten voor jou als eigenaar van een website drie cruciale elementen:

  1. Ranking: een site die gebruikt maakt van HTTPS zal een betere positie krijgen in de zoekresultaten.
  2. Alleen beveiligde data worden uitgewisseld via Google Analytics. Daardoor zorgt een HTTPS-upgrade voor beter statistisch inzicht over het gebruik van je website.
  3. Snelheid: Dankzij HTTPS zal je website driemaal sneller geladen worden dan een HTTP-website.

De overgang naar HTTPS is sinds 25 mei 2018 met de invoer van de GDPR/AVG verplicht.

Is jouw website nog niet voorzien van HTTPS? Voor 120€ / jaar  voorzien we je site van een degelijk veiligheidscertificaat.

Klaar om je site veilig te maken met een HTTPS-upgrade?

We installeren een SSL-certificaat dat je website veilig maakt. Hierdoor zien je klanten “HTTPS” in de URL, wat een visuele indicatie is van een beveiligde verbinding. Zo weten je klanten dat hun gebruikersgegevens beschermd zijn.

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill