HTTPS-upgrade

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. HTTP is het communicatieprotocol waarmee internetpagina’s opgeroepen worden. De “S” die hieraan toegevoegd wordt staat voor “SECURE”. En die zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens van je bezoekers beschermd worden.

De bescherming door middel van HTTPS bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. De datastroom die je opwekt als surfer wordt versleuteld. Het wordt met andere woorden zeer moeilijk voor hackers om bij te houden waar en wat je precies bezocht hebt. Denk bijvoorbeeld aan je browsergeschiedenis.
  Gegevens die je achterlaat kunnen niet meer zomaar gewijzigd worden. Hiervan blijft een spoor bestaan. De integriteit wordt gewaarborgd.
 2. Verificatie. Je bent zeker dat de site die je bezoekt de site is die je wilde bezoeken en geen kopie die er erg op lijkt en misschien snode plannen heeft met je gegevens.
  Als je het zo bekijkt, wil je als gebruiker liefst enkel nog via een beveiligde site surfen.

Vanaf oktober 2017 geeft Google Chrome de ‘not secure’ boodschap mee voor elke HTTP-website. Deze boodschap zorgt ervoor dat jouw websitebezoekers minder geneigd zullen zijn om door te klikken naar jouw website, aangezien ze het idee krijgen dat jouw website niet veilig is in gebruik.

Het marktaandeel van Chrome is momenteel ongeveer 60%.

Waarom is HTTPS ook voor jou belangrijk?

Google zet in op veiligheid. In hun missie om surfers de best mogelijk zoekresultaten voor te schotelen hebben ze nu ook veiligheid als een hoofdfactor opgenomen.

En daarin zitten voor jou als eigenaar van een website twee cruciale elementen:

 1. Ranking: een site die gebruikt maakt van HTTPS zal een betere positie krijgen in de zoekresultaten.
 2. Onbeveiligde data wordt niet uitgewisseld via Google Analytics. Daardoor heb je minder goed inzicht over het gebruik van je website in de statistieken.
 3. Snelheid: Dankzij HTTPS zal je website driemaal sneller geladen worden dan een HTTP-website.

Standaard biedt Motionmill vanaf nu geen onbeveiligde site meer aan.

Daarnaast is de overgang naar HTTPS vanaf 25 mei 2018 met de invoer van GDPR verplicht.

Is jouw website nog niet voorzien van HTTPS? Voor 120€ / jaar  voorzien we je site van een degelijk veiligheidscertificaat.

Klaar om je site veilig te maken? meld je aan

  • kostprijs: 120 euro / jaar excl btw
 • Zijn er speciale zaken die we moeten weten ? bepaalde setting, gebruik je een intranet, … Laat het ons weten.
  • kostprijs: 120 euro / jaar excl btw

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill