Leestijd 5 minuten

Gepersonaliseerde producten verkopen op je website? Het kan.

De hedendaagse consument vraagt meer dan ooit om personalisatie. Gelukkig is het dankzij moderne weboplossingen nu eenvoudiger om aan deze vraag te voldoen. Heb je een webshop of overweeg je er een te starten? Door gepersonaliseerde producten aan te bieden, kun je je onderscheiden van de concurrentie. Met Zakeke realiseer je het binnen zowat elk e-commerce systeem.

Gepersonaliseerde producten verkopen op je website Motionmill business solutions

Door gepersonaliseerde producten te verkopen steek je boven de competitie uit

Personalisatie is niet zomaar een trend, het is een must voor bedrijven die willen opvallen. In een wereld waar concurrentie hevig is, vormt het verkopen van unieke gepersonaliseerde producten een krachtig voordeel. Juist in tijden van economische onzekerheid zijn klanten kieskeuriger met hun uitgaven. Bovendien verwachten potentiële klanten steeds meer van merken; persoonlijke ervaringen die aansluiten bij hun wensen. Personalisatie biedt dan dé oplossing. De cijfers zijn duidelijk:

71% procent van de shoppers wil dat bedrijven een persoonlijke ervaring bieden. En 76% is gefrustreerd wanneer dit niet gebeurt

60% van de shoppers zegt dat ze terugkerende kopers zullen worden na een gepersonaliseerde winkelervaring

Merken die personalisatie aanbieden, melden een daling van 40% in het aantal geretourneerde producten.

Het verbaast ons niet, want door producten af te stemmen op individuele voorkeuren, creëer je een emotionele band met je klanten. Merken die deze extra moeite doen, trekken daar dus klanten mee aan. Ook jij kunt zulke klanten tevreden stellen en zo hun loyaliteit winnen. Met de huidige technologieën zoals 3D-printen en AI, is het produceren van gepersonaliseerde producten eenvoudiger dan ooit. En ook online hoeft het niet moeilijk te zijn: we leggen uit welke software je kunt gebruiken om dit mogelijk te maken op jouw webshop.

 

Zakeke: onze favoriete tool voor het verkopen van gepersonaliseerde producten

Er zijn meer tools om gepersonaliseerde producten te verkopen, maar Zakeke is onze topfavoriet. Het werkt gewoon super intuïtief, zowel voor jou als beheerder als voor je klanten.

Met Zakeke kun je zowat elk gepersonaliseerd product dat je je maar kunt voorstellen aanbieden. Het stelt klanten in staat hun eigen unieke producten te ontwerpen op jouw site. Ze kiezen kleuren, materialen en kunnen zelfs persoonlijke teksten of afbeeldingen toevoegen. Direct zien ze het resultaat in een visueel aantrekkelijke vorm. Dit alles gebeurt via een gebruiksvriendelijke interface, waarmee iedereen gemakkelijk zijn droomproduct kan samenstellen.

 

Zakeke gif

 

Hier zijn nog enkele topvoordelen van Zakeke:

  • Geavanceerde productaanpassing: Zakeke biedt uitgebreide mogelijkheden voor productaanpassing die de gebruikerservaring verbeteren. Klanten kunnen niet alleen kleuren, materialen, en teksten aanpassen, maar ook gebruik maken van geavanceerde 3D-configuraties en augmented reality (AR) om producten in hun eigen ruimte te bekijken.Dit verhoogt ook de kans op aankopen, want je klanten krijgen een beter beeld van hoe het gepersonaliseerde product eruit zal zien.
  • Naadloze integratie en ondersteuning: Zakeke werkt vlekkeloos samen met populaire e-commerce platforms zoals Shopify en WooCommerce. Dit maakt het gemakkelijk voor winkels om het te implementeren zonder intensieve technische ondersteuning. Bovendien biedt Zakeke uitstekende klantondersteuning en trainingsopties om bedrijven te helpen bij de optimalisatie van hun gebruik van het platform.
  • Geen diepgaande technische kennis nodig: Eenmaal geïntegreerd, synchroniseert Zakeke automatisch met je productcatalogus en zorgt dat ontwerpen productieklaar zijn. Dit verhoogt de efficiëntie en verkort de tijd van bestelling tot levering. Dat zijn allemaal zaken die essentieel zijn voor het behouden van klanttevredenheid in een markt waar de verwachtingen hoog zijn.
  • Kostenbesparing en flexibele prijzen: Zakeke is toegankelijk voor bedrijven van alle groottes door een prijsstructuur die geen vaste kosten vereist. In plaats daarvan kost het je een klein percentage van je verkocht product. Dit maakt Zakeke een kosteneffectieve oplossing, waarmee ook kleinere ondernemingen de voordelen van productpersonalisatie kunnen benutten,

Zakeke is dus een krachtig platform als je gepersonaliseerde producten wilt verkopen op je website. Je biedt er een aantrekkelijke, interactieve klantbeleving mee aan je klanten, zonder dat je bestaande webshop omgegooid wordt.

 

Hulp nodig? Wij zorgen voor een soepele integratie van Zakeke in jouw systeem

Een van de grootste voordelen van Zakeke is de naadloze integratie met bestaande e-commerce systemen. Je kunt snel er gepersonaliseerde projecten mee aanbieden, zonder je workflow te veranderen. Maar voor de initiële setup moet je wel een aantal belangrijke stappen uitvoeren, die zullen afhangen van je webshop platform. Ook eventuele CSS-aanpassingen kunnen nodig zijn om alles mooi te doen doorkomen op je website. Zit je ergens vast? Zie dit niet als een een onoverkomelijke hindernis. Ons team bezit experts die gespecialiseerd zijn in de integratie van Zakeke, ongeacht het platform. Onze service omvat de technische implementatie en begeleiding, zodat je snel op weg bent met het systeem. We zorgen voor een optimale inrichting van de productconfigurator en adviseren je over de best practices om je verkoop van gepersonaliseerde producten te maximaliseren.

Door Zakeke te integreren, speel je in op de groeiende vraag naar gepersonaliseerde producten. Met onze hulp wordt Zakeke perfect afgestemd op jouw behoeften en die van je klanten. In een mum van tijd zul je gepersonaliseerde producten verkopen op jouw webshop. Let’s talk!

Boek een kennismakingsgesprek

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill