Leestijd 2 minuten

De 7 favoriete Google Chrome-extensies van een marketeer

Als marketeer spendeer meer tijd op Google dan aan de eettafel met mijn partner. Om mijn tijd op die zoekmachine efficiënt te benutten, ben ik een fervent gebruiker van Google Chrome-extensies. Ze besparen een zee van tijd en maken zo het leven een zwoegende online marketeer als ik een stuk makkelijker.

Ik heb mijn favoriete Google Chrome-extensies op een rijtje gezet. Bij iedere genoemde extensie vind je een screenshot, zodat je direct ziet hoe de extensie op jouw scherm is als je hem gebruikt. Hopelijk maken extensies ook jouw werkproces een beetje vlotter!

Beste Google Chrome-extensies

1. Nimbus Capture

Vroeger zat ik vaak de klungelen met het maken van screenshots en die bij te snijden. Door Nimbus Capture is dit verleden tijd. In het menu kan je makkelijk kiezen welk soort printscreen je wil maken: volledig scherm, deel selecteren, scrollen,…. Je hoeft achteraf je printscreens dus niet meer bij te snijden. Ook kan je eenvoudig screencasts maken via deze tool. Je moet gewoon kiezen of je enkel het tabblad of het volledige scherm wilt filmen en voilà, je kan beginnen. Je kan zelfs je stem mee opnemen om uitleg te geven bij het filmpje. Ideaal wanneer je iets wilt uitleggen en tegelijk laten zien aan klanten of collega’s.

 

Google Chrome-extensie Nimbus Capture

Download Nimbus Capture

 

2. ColorPick Eyedropper

Aan de hand van de Colorpick Eyedropper tool kan je in no time kleurcodes bepalen. Dit is handig wanneer ik bijvoorbeeld de grafisch designer moet briefen. Wanneer een nieuwe klant geen huisstijlgids heeft en niet weet uit welke kleurcodes zijn logo bestaat, kunnen we het snel even zelf checken. Ook wanneer je ergens een mooie kleur tegenkomt, kan je meteen even kijken welke dit is.

 

Google Chrome-extensie Colorpick Eyedropper

Download Colorpick Eyedropper

 

3. Similar Web

De Chrome-extensie Similar Web is superhandig wanneer je inzicht wilt krijgen in de statistieken van andere websites. Wanneer je bijvoorbeeld een voorstel moet maken voor potentiële klanten, heb je vaak nog geen inzicht in Google Analytics. Hiervoor is deze extensie een goed alternatief. De data is natuurlijk niet even uitgebreid dan Google Analytics, maar iets is beter dan niets. Toch?

 

Google Chrome-extensie SimilarWeb

Download Similar Web

 

4. Facebook Pixel Helper

Marketeers die vaak met Facebook-advertenties werken zullen deze tool ongetwijfeld kennen. Met de Facebook Pixel Helper kan je zoeken naar conversie- of Facebook-pixels. De tool geeft je realtime informatie over de implementatie ervan. Je kan hiermee makkelijk checken of een pixel goed geïmplementeerd is. Als er problemen zijn, kan je dat hier ook zien. Wanneer je ingelogd bent op Facebook, zal je via de Pixel Helper nog meer informatie te zien krijgen over je eigen pixels.

 

Google Chrome-extensie Pixel Helper

Download Pixel Helper

 

5. Google Tag Assistant

Via de Google Tag Assistant kan je checken welke Google-tags er op een website staan, zoals bijvoorbeeld Google Analytics, Google Tag Manager of de Floodlight tag. De Google Tag Assistant helpt je te controleren of de tags correct geïnstalleerd zijn. Je kan van eender welke website zien welke tags erop staan, of er fouten inzitten en welke verbeteringen mogelijk zijn.

 

Google Chrome-extensie Google Tag Assistant

Download Google Tag Assistant

 

6. WhatRuns

Met WhatRuns kan je eenvoudig ontdekken wat er allemaal op een website staat. De tool geeft enorm veel informatie. Je kan kijken welk framework gebruikt wordt, welke Analytics-tools, plug-ins, widgets, fonts, et cetera erop staan. Dit is welkome informatie wanneer je meer inzicht in de opbouw van een bepaalde website wilt krijgen.

 

Google Chrome-extensie Whatruns

Download WhatRuns

 

7. What Font

Ook What Font is een extensie die ik vaak gebruik wanneer ik de designer moet briefen en de klant geen duidelijke huisstijlgids heeft. Je kan in enkele seconden nagaan welke lettertypes gebruikt worden op een site, in een logo of in een document.

 

Google Chrome-extensie What Font

Download What Font

 

Ken jij nog andere nuttige Google Chrome-extensies die ondernemers, marketeers of websitebouwers moeten kennen? Stuur mij een berichtje en ik voeg hem aan deze lijst toe!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill