Leestijd 3 minuten

Help! Waar zijn al mijn nieuwsbriefcontacten naartoe? 20 tips om de lijst aan te vullen!

Je mailinglijst wordt elk jaar kleiner en kleiner, het lijkt dat je mailcontacten door je vingers glijden. Hoe ga je om met dit alarmerende probleem? Hoe vul je die mailinglijst verdorie weer aan met adressen van mensen die daadwerkelijk van jou willen horen?

E-mail is een veelgebruikte tool in de marketing. Bedrijven gebruiken e-mailmarketing om nieuws en updates te communiceren, om content te delen, enzovoort.

In dit artikel deel ik 20 tips om jouw mailinglijst terug aan te vullen met mailcontacten. Laat de lijst maar fijn dik worden!

Meer e-mailcontacten voor nieuwsbrief

Tip 1: Zorg ervoor dat de content top is

Het is belangrijk om opvallende en unieke content te delen via mailings. Als dit niet het geval is zullen jouw subscribers afhaken en zullen jouw berichten minder doorgestuurd of gedeeld worden. Niemand vindt het leuk om elke zaterdag opnieuw die saaie mailberichten te openen en verwijderen.

 

Tip 2: Segmentatie

Probeer jouw contacten op te splitsen in verschillende groepen. Op die manier kan je jouw content beter laten afstemmen op de verschillende segmenten en krijgt de lezer meer gerichte content te zien. Je kan hiervoor gebruik maken van e-mailworkflows (een vorm van automatische e-mailmarketing) zoals thema-gerelateerde workflows (de lezer krijgt mails over dat specifieke thema), of welkomberichten voor nieuwe subscribers.

 

Tip 3: Maak een blog

Als je een website hebt kan je beter een blog voorzien. Interessante blogartikelen die passen bij jouw doelgroep en bedrijf zijn een goede reden om zich te willen inschrijven.

Wil je het bewijs dat dit werkt? Kijk naar de blog die je nu leest. Onze blogs zijn een van de hoofdredenen waarom mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Motionmill.

 

Meer contacten voor mailings

Fotobron: NeONBRAND op Unsplash

 

Tip 4: Deelknop

Plaats een duidelijke deelknop onder elk artikel of elke vorm van content. Dit maakt het gemakkelijk voor de (potentiële) klant om content te delen en hij of zij zal dan ook meer geneigd zijn om dit te doen.

 

Tip 5: Contentupgrades

Contentupgrades zijn een uitstekende manier om jouw blogartikelen en content meer waarde te geven. Enkele voorbeelden zijn een downloadbaar PDF-bestand van een artikel, een checklist, een magazine, enzovoort. Dit geeft de lezer een extra reden om zich in te schrijven.

 

Tip 6: Nieuwsbriefknop

Maak het mensen makkelijk om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Plaats bijvoorbeeld een knop onder elk artikel die de lezer de mogelijkheid geeft om zich in te schrijven. Op plaats de knop in je menu bovenaan, zodat de inschrijfoptie op iedere pagina in beeld is. Dit is belangrijk, want als iemand jouw artikel volledig heeft gelezen, betekent dit dat die persoon geïnteresseerd is. De kans is dan groot dat hij of zij op de hoogte wil worden gehouden van de nieuwste artikels.

 

Tip 7: Scrollbox

Zoals hierboven vermeld, kan je ervan uitgaan dat een bezoeker in jouw boodschap geïnteresseerd is wanneer hij of zij het artikel leest. Op dit moment zal de persoon meer geneigd zijn om zijn of haar e-mailadres te delen. Buiten de nieuwsbriefknop kan je gebruik maken van een scrollbox die te zien is tijdens het lezen van het artikel. Deze komt tevoorschijn naast de scrollbalk en belemmert dus niet de leeservaring van de lezer.

Let er wel op dat dergelijke features een website langzamer maken. Je zal de afweging moeten maken.

 

Tip 8: Floating bar

Een floating bar heeft een beetje dezelfde functie als een scrollbox maar staat op een andere plaats. Je kan deze boven- of onderaan jouw pagina laten verschijnen. Laat duidelijk weten waarom het interessant is voor de persoon om in te schrijven. Motionmill zegt bijvoorbeeld: ‘Als je je inschrijft, ontvang je iedere twee weken een nieuwsbrief met tips om jouw bedrijf te laten groeien.’ Een goede reden, nietwaar?

 

E-mailmarketingbureau Antwerpen

Fotobron: Slyzyy op Pexels

 

Tip 9: Exit pop-up

Wanneer de bezoeker jouw pagina wilt verlaten, kan je ervoor kiezen een pop-up te laten verschijnen. Dit kan je gebruiken om de persoon eraan te herinneren zich in te schrijven voor de nieuwsbrief, of voor iets anders als dat nog niet gedaan is.

 

Tip 10: Gated content

Een andere manier om jouw contactenlijst te vergroten is door de niet-subscribers ‘jaloers’ te maken. Met e-mail-only-aanbiedingen kan je zogenaamde gated content promoten, een vorm van content die enkel te zien is als je een subscriber bent. Deel interessante voordelen, of extra’s zoals case studies.

 

Tip 11: Giveaways en cadeaus

Organiseer een giveaway met interessante prijzen die passen bij jouw doelgroep. Met deze methode verleid je de persoon zich in te schrijven omdat hij of zij kans maakt op een prijs. Voorbeelden van cadeaus die je kan weggeven zijn kortingsbonnen, een gratis tool, een fysiek voorwerp met een hoge (gevoels)waarde, enzovoort.

 

E-mailcontacten krijgen voor nieuwsbrief

Fotobron: Kim Stiver op Pexels

 

Tip 12: Landingspagina

Maak een pagina aan voor enkel de nieuwsbrief of een campagne, zonder andere afleidingen. Die pagina is enkel gefocust op de inschrijving van de bezoeker. Met een call-to-action op jouw sociale media, bijvoorbeeld in de Instagram-bio, kan je mensen redigeren naar die pagina.

 

Tip 13: Online survey

Met een online survey kan je feedback vragen en mailcontacten verzamelen. Vraag jouw klanten bijvoorbeeld een kleine enquête in te vullen over jouw diensten. Je kan onder andere gebruik maken van SurveyMonkey.

 

Tip 14: Quiz

Een quiz is een leuke en creatieve manier om een klant te motiveren zijn e-mailadres te delen. Als jouw doelgroep uit ondernemers bestaat, kan je bijvoorbeeld een quiz maken over ‘wat is jouw schrijfstijl?’. Na het deelnemen aan de quiz en het ingeven van een e-mailadres kan de persoon  zijn resultaten downloaden of ontvangen via mail.

 

E-mailmarketing Antwerpen

Fotobron: NeONBRAND op Unsplash

 

Tip 15: Sign-upknop Facebook

Op Facebook kan je bovenaan jouw pagina of bedrijfsprofiel een knop toevoegen (net zoals ‘volgen’ of ‘contacteer’). Hier kan je een sign-up-knop toevoegen zodat de klant zich makkelijk en snel kan inschrijven.

 

Tip 16: Een kort inschrijvingsformulier

Dit is heel belangrijk. Als jouw inschrijvingsformulier te lang of complex is, zullen veel mensen afhaken. Vraag niet teveel details.

 

Tip 17: Inschrijven met sociale media

Waarschijnlijk ben je deze manier van inschrijven zelf al tegengekomen. In plaats van je in te schrijven met je e-mailadres, kan je bijvoorbeeld inschrijven met jouw Facebook-profiel. Met deze manier van inschrijven verliest de klant minder tijd door zijn of haar gegevens handmatig te moeten invullen en krijg jij toch nog toegang tot het e-mailadres.

 

E-mailmarketingbureau Antwerpen

Fotobron: Greg Bulla op Unsplash

 

Tip 18: LinkedIn-contacten

Op LinkedIn kan je al de e-mailadressen van jouw contacten exporteren. Je kan ze natuurlijk niet zomaar nieuwsbrieven sturen (dat staat de AVG/GDPR niet toe), maar je kan hen wel vragen of ze geïnteresseerd zijn om op de hoogte gehouden te worden door zich in te schrijven.

 

Tip 19: Partner

Je kan een deal maken met partners om vermeld te worden op hun website of nieuwsbrief. Of je kan samen content creëren, zoals webinars. Zo vergroot je jouw bereik via andere kanalen en word je geïntroduceerd aan nieuwe potentiële contacten.

 

Tip 20: Vraag het meermaals

Vraag de bezoeker meermaals, op een gevarieerde manier, op jouw verschillende kanalen en pagina’s om zijn of haar e-mailadres te delen met jouw bedrijf. Soms krijg je als bezoeker op een website in het begin al een pop-up te zien om zich in te schrijven voor een korting of op een nieuwsbrief, maar op dat moment ben je er nog niet klaar voor omdat je het bedrijf en product nog niet kent. Op het einde van je websitebezoek ben je geïnteresseerd maar al vergeten dat je je kan inschrijven. Daarom is het goed om gebruik te maken van verschillende soorten meldingen om de persoon hieraan te herinneren. Vergeet niet dat je bereid moet zijn iets te geven aan de bezoeker. De persoon zal pas interesse tonen om zijn of haar gegevens te delen als er iets inzit voor hem of haar.

Hopelijk heb ik je met deze uitleg meer inzicht gegeven over de tools die kunnen helpen om de e-maillijst van je bedrijf of organisatie aan te dikken.

Voor bijkomende vragen kan je altijd bij ons terecht.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill