Leestijd minuten

Food Poetry: zo inspirerend kan online video zijn

Alles vertelt een verhaal.

De namen die we horen en zien op straat getuigen van een onveranderlijk verleden en een onbekende toekomst. De geschiedenis van de stad is geschreven in neon, in verval, in opbouw en in gezichten.

Food-Poetry-Jennifer-Schleber-en-Joey-Puglisi

Er is een kind op een parkbank met een snee in de knie, en uit de ogen van het kind blijkt de onvrede met zijn verhaal. (Voor even toch; straks is hij alles vergeten, want daar komt mama met ijs en pleisters.)

Verderop raast een dwaas in een auto die niet past in deze stad; hij wil zijn verhaal schrijven in snelheid, maar hij weet nog niet dat de snelheid ooit de punt zal zijn van zijn geschiedenis.

En achter de muren, hoog en dik, dringt de stad niet door. Daar spreken stemmen die we niet kennen talloze kleine verhalen die nooit opgeschreven gaan worden, en die we niet zullen doorvertellen:

een man speelt gitaar, en de gitaar is licht ontstemd;

een vrouw wiegt een kat op schoot en denkt aan nog ongeschreven boeken;

rijst kookt ondertussen op het vuur, klaar om kortstondig een hoofdstuk te zijn en de grotere geschiedenis te voeden.

Alles vertelt een verhaal. Zelfs als je het niet altijd hoort.

 

Food Poetry: poëzie en eten versmelten

Dat alles een verhaalt vertelt, weet de in Antwerpen wonende fotograaf, schilder en dichter Joey Puglisi als geen ander. Deze Amerikaan (zijn gezicht lijkt uit klei geboetseerd) ziet de poëzie in details. Hij hoort de stem van ieder voorwerp, iedere handeling, iedere lach en traan.

 

Joey Puglisi

Joey Puglisi

 

Daarom schrijft hij, daarom filmt hij, daarom neemt hij de kwast en het verfpalet ter hand.

Voor Empty the Fridge, de kookblog van Motionmill-designer Jennifer Schleber, schiep hij een tweetal video’s waarin hij gesproken gedichten op vloeiende wijze liet samengaan met videobeelden van de kookkunsten van Jennifer.

Storytelling met een camera en een stem. Omdat kleine verhalen niet altijd achter muren en deuren moeten blijven.

 

 

Je hoeft echter niet de creatieve geeft van Joey Puglisi te hebben om verborgen verhalen bloot te leggen. Ook jij kan dat. Met video. Met copywriting. Met gebaren, ogen en een glimlach.

Neem jouw merk, schudt het uit, kijk welke karakteriserende woorden eruit vallen. Vang ze op in een mandje en meng ze kwistig in jouw communicatie.

Alles vertelt een verhaal.

Welk verhaal vertel jij?

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill