Leestijd 4 minuten

Webshopeigenaren, dit zijn de nieuwe eisen voor verzendkosten in Google Merchant Center

Google weet ons als marketeers en jou als ondernemer goed bezig te houden. Helaas niet altijd met iets leuks.

Er is belangrijk nieuws voor eigenaren van webshops die Google Merchant Center gebruiken om hun Shopping-advertenties weer te geven.

Google Merchant Center

Dit is wat Google rondstuurde:

Hallo,

We willen u eraan herinneren dat u binnenkort verplicht bent informatie over verzendkosten te vermelden bij alle producten die België, Canada, Ierland, Oostenrijk of Polen als land van verkoop hebben. Deze informatie hebben we nodig om in Shopping-advertenties de volledige kosten van een artikel te kunnen weergeven.

Vanaf 31 juli 2019 voeren we beoordelingen op artikel- en accountniveau uit voor accounts die België, Canada, Ierland, Oostenrijk of Polen als land van verkoop hebben. Accounts zonder verzendkosten kunnen worden afgekeurd. Producten die aan deze accounts gekoppeld zijn, leveren fouten op en komen niet in aanmerking voor weergave in Shopping-advertenties.
Bij een recente controle van de producten in uw Google Merchant Center is vastgesteld dat u momenteel geen informatie over verzendkosten vermeldt voor een aantal van uw producten in BE. Als u wilt dat wij de betreffende producten blijven weergeven, moet u de verzendkosten erbij vermelden. U kunt standaard verzendgegevens voor alle producten in uw account opgeven op de pagina Verzending van uw Google Merchant Center-account (aanbevolen). U kunt ook op artikelniveau verzendgegevens opgeven door het kenmerk ‘shipping’ [verzending] in uw feed te gebruiken. Meer informatie over verzendinstellingen en hoe u deze configureert. U kunt de producten waarop deze wijzigingen betrekking hebben, bekijken op de pagina ‘Diagnostische gegevens’ van uw Google Merchant Center-account.

Bedankt voor uw deelname aan het programma voor Shopping-advertenties.

Met vriendelijke groet,
Team Google Merchant Center

Nu is het natuurlijk de vraag hoe we hiermee om moeten gaan. Motionmill vertelt het jou.

 

Dit is waar het op neerkomt

Vanaf 31 juli 2019 moeten retailers met als land van verkoop Oostenrijk, België, Canada, Ierland of Polen nauwkeurige verzendtarieven ingeven voor hun productfeeds in Google Merchant Center.

Tarieven kunnen worden toegepast met behulp van de algemene verzendinstellingen op accountniveau in Merchant Center of rechtstreeks in de feed worden verzonden met behulp van het kenmerk ‘shipping‘.

In de aankondiging benadrukte Google hoe belangrijk het is om de nieuwe richtlijnen te volgen, omdat producten of accounts mogelijk worden afgekeurd of opgeschort.

 

Waarom de verandering?

Google werkt zijn productfeedspecificaties en -beleid minstens één keer per jaar (vaak meerdere keren) bij in een poging om zowel winkeliers als winkeliers beter te ondersteunen.

Verbeteringen zoals deze zijn in het belang van de consument, aangezien Google ervoor wil zorgen dat de zoekervaring zowel accuraat als klantvriendelijk is.

Nauwkeurige verzendkosten zorgen ervoor dat kopers de volledige kosten van het kopen van producten begrijpen wanneer ze Shopping-advertenties op Google gebruiken.

Dit komt dus helemaal niet als een verrassing, en het komt zowel winkelend publiek als handelaren ten goede.

Het weergeven van nauwkeurige kosten in advertenties die precies (of bijna precies) tonen wat de shopper tijdens het uitchecken kan verwachten, zorgt voor een gevoel van vertrouwen tussen de twee partijen.

 

Wat moet je als webshopeigenaar doen?

Dat ligt er een beetje aan wat voor webshop je hebt: welk systeem houdt het draaiende, hoeveel producten zitten erin?

Als het je meezit, kun je het probleem oplossen via de manier die Google suggereert:

U kunt standaard verzendgegevens voor alle producten in uw account opgeven op de pagina Verzending van uw Google Merchant Center-account (aanbevolen). U kunt ook op artikelniveau verzendgegevens opgeven door het kenmerk ‘shipping’ [verzending] in uw feed te gebruiken.

Google geeft verdere uitleg over deze methodes op de pagina over verzendinstellingen en hoe je deze configureert.

 

Maatwerk nodig? Wij helpen!

Deze manier van handelen gaat echter niet voor iedere webshop op. In sommige gevallen (wanneer je veel verschillende tariefvariabelen hebt die over duizenden producten van toepassing zijn), is er maatwerk vereist.

Ik zou niets liever willen dan ook voor die situaties een handleiding schrijven, maar dat gaat helaas niet. Wat ik je aanraad, is om contact met ons op te nemen. Wij zijn reeds voor meerdere klanten bezig om dit probleem op te lossen en we doen het ook met plezier voor jou.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill