Leestijd 2 minuten

Jouw contentstrategie maakt hét verschil op het web

Het world wide web draait om content: the web is content and content is the web. Content wordt gedeeld, aangepast, verwijderd, toegevoegd, geëvalueerd en bekritiseerd. Meer nog, iedereen kan content publiceren en bekritiseren. Het internet is in no time uitgegroeid tot een onophoudelijke, dynamische stroom van informatie waarbinnen iedereen publisher of editor is.

Contentstrategie maken

Er is meer nodig dan alleen content maken

Hoe zorg je ervoor dat net jouw website wordt opgevist uit de overload aan informatie? Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten net jouw website bezoeken?

Interessante content is uiteraard essentieel om prospects aan te trekken via het web, maar het is niet (meer) genoeg. Naast getalenteerde copywriters die kwalitatieve content aanleveren, heb je nood aan een goed kader of sterke contentstrategie. Samen zijn ze essentieel voor het uitbouwen van de marketingstrategie van je bedrijf. Bovendien barst het internet van content die steeds in verandering is, keer op keer up-to-date wordt gebracht. Als je de competitie met je concurrenten wil aangaan, moet je onophoudelijk content aanleveren én vragen beantwoorden of reageren op comments van potentiële klanten of geïnteresseerden. Kwantiteit, interactie en kwaliteit zijn essentiële vereisten om je content te doen aanslaan op het internet.

Als copywriter moet je niet enkel beschikken over een sterke pen; je wordt ook verwacht aan research te doen en in te spelen om de laatste economische, culturele en politieke ontwikkelingen. Op een doeltreffende manier content aanleveren voor het internet lijkt tegenwoordig dus best een moeilijke opdracht. Daarnaast vraagt dit alles om goed tijdsmanagement, want investeren in een online strategie vraagt nu eenmaal heel wat van je tijd.

Een goed verhaal

Net daarom is het uitdenken van een sterke contentstrategie noodzakelijk om zowel het publiceren van content als het kiezen van topics in goede banen te leiden en zo het overzicht te behouden.

Contentstrategie plant niet enkel de creatie en publicatie van content, maar bepaalt ook welke content wordt gepubliceerd én waarom. Bestaande content wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd.
Rachel Lovinger verwoordt het in haar artikel Content Strategy: the Philosophy of Data als volgt:

‘The main goal of content strategy is to use words and data to create unambiguous content that supports meaningful, interactive experiences. We have to be experts in all aspects of communication in order to do this effectively.’

Het is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend dat je als zogenaamde contentstrateeg een specialist bent in alle aspecten van communicatie, maar je kan je algemene contentstrategie indelen in verschillende domeinen of disciplines met telkens één verantwoordelijke, waardoor je een contentteam creëert dat instaat voor volgende disciplines: editorial strategy, web writing, metadata strategy, SEO, content management strategy, en content channel distribution strategy.

Wil je aan de slag met je content en kan je hulp gebruiken van een schrijftool? Ontdek een lijst aan schrijftools in het artikel Writing Tools: 60 Formidable Tools & Resources to Improve Your Writing.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill