WordPress

WordPress is een software die is ontworpen voor iedereen, met de nadruk op toegankelijkheid, prestaties, beveiliging en gebruiksgemak. Wij zijn van mening dat geweldige software moet werken met een minimale installatie, zodat u zich kunt concentreren op het vrijelijk delen van uw verhaal, product of diensten. De basis WordPress-software is eenvoudig en voorspelbaar, zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Het biedt ook krachtige functies voor groei en succes.

Wij geloven in het democratiseren van publiceren en de vrijheden die bij open source horen. Dit idee wordt ondersteund door een grote gemeenschap van mensen die meewerken aan en bijdragen aan dit project. De WordPress-community is gastvrij en inclusief. De passie van onze bijdragers drijft het succes van WordPress, dat op zijn beurt u helpt uw ​​doelen te bereiken.

WordPress-bijdragers werken over de hele wereld en hebben talloze uren besteed aan het bouwen van een tool die publiceren democratiseert. WordPress is open source software die zowel gratis als onbetaalbaar is.

Ons verhaal

WordPress begon in 2003 toen Mike Little en Matt Mullenweg een fork van b2/cafelog creëerden. De behoefte aan een elegant, goed ontworpen persoonlijk publicatiesysteem was toen al duidelijk. Tegenwoordig is WordPress gebouwd op PHP en MySQL en gelicentieerd onder de GPLv2. Het is ook het favoriete platform voor meer dan 42% van alle sites op internet.

Het open source-project van WordPress is in de loop van de tijd progressief geëvolueerd – ondersteund door bekwame, enthousiaste ontwikkelaars, ontwerpers, wetenschappers, bloggers en meer. WordPress biedt iedereen de mogelijkheid om te creëren en te delen, van handgemaakte persoonlijke anekdotes tot wereldveranderende bewegingen. Mensen met een beperkte technische ervaring kunnen het “uit de doos” gebruiken en meer technisch onderlegde mensen kunnen het op opmerkelijke manieren aanpassen.

Bill of Rights

WordPress is gelicentieerd onder de General Public License (GPLv2 of hoger) die vier kernvrijheden biedt. Beschouw dit als de WordPress Bill of Rights:

Motionmill webdesign