Hoger in Google: zo zorg je ervoor

In de basis komt het erop neer dat je twee opties hebt als je hoger in de zoekresultaten van Google wilt verschijnen:

  • Search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd;
  • Search engine advertising (SEA), ook wel zoekmachineadverteren genoemd.

Welke van de twee opties je kiest, hangt af van wat je wilt bereiken. In de praktijk komt het er echter op neer dat een combo van SEO en SEA de beste resultaten oplevert. We gaan er dieper op in.

 

SEO of zoekmachineoptimalisatie

Dat is: Je website optimaliseren om hoger te scoren in de organische zoekresultaten. Houd rekening met het volgende:

  • SEO is een langetermijnproject. Het duurt een tijdje voor je inspanningen zichtbaar zijn. Anderzijds blijven de effecten ook langer merkbaar.
  • Technische en inhoudelijke aanpassingen van je website zijn nodig. “Content is king”. En deze inhoud moet op een juiste en zo vlot mogelijke manier getoond worden aan zoekmachines én gebruikers. User experience maakt ook deel uit van de optimalisatie; dit zal uiteindelijk ook andere online marketingactiviteiten (waaronder SEA) ten goede komen.
  • De organische resultaten worden nog steeds vaker aangeklikt dan de betaalde resultaten. Zeker door mensen die op zoek zijn naar informatie. Dit is dus de gelegenheid om klanten vroeg in het beslissingsproces aan te spreken.

 

SEA of zoekmachineadverteren

Dat is: Advertenties tonen door geld te bieden op bepaalde zoekwoorden. Dat gebeurt via Google Ads, het vroegere AdWords. Houd rekening met het volgende:

  • SEA is snel en flexibel. Je kan een campagne starten, pauzeren of aanpassen wanneer je wil. Je wijzigingen zijn meteen zichtbaar.
  • Je hebt grote controle over het budget. Je stelt een maximum dagbudget in en biedt per zoekwoord. Je betaalt enkel als iemand effectief op je advertentie klikt.
  • SEA vergt constant optimaliseren. Je moet biedingen bijstellen, zoekwoorden uitsluiten en advertenties aanpassen naargelang de resultaten. Je zal je campagnes steeds verder bijschaven.
  • Op de Google Ads-advertenties wordt iets minder geklikt dan op de organische resultaten. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen die al verder in het het aankoopproces zitten, sneller op een advertentie klikken. Dit is de kans om hen met een gerichte advertentie, aanbod of promotie naar jouw website te halen.

Zoek je advies?

Je hebt nood aan een strategie? Of aan een nieuwe website met een sterk design? Een partner voor je online communicatie? Of een partij die sterk is in storybranding? Die samen met jou je doelen uitzet en de tools in huis heeft om deze daadwerkelijk te bereiken? Die ervoor zorgt dat de juiste mensen je bedrijf vinden?

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill