fbpx

Vincent Alblas

Digital content marketeer

Vincent is een Nederlandse Belg (of Belgische Nederlander?) met een passie voor taal en een fascinatie voor marketing. Als contentmarketeer is hij altijd in de weer met woorden.

Schrijft Vincent niet voor zijn klanten aan beide zijden van de grens, dan theoretiseert hij over de zin en onzin van marketing. Hij graaft graag iets verder in de materie dan zijn collega-marketeers, waarna hij zijn ideeën met plezier deelt op Frankwatching en in de blog van Motionmill.

Vincent Alblas

Lees hier de blogberichten van

Vincent

E-mail marketing trends

E-mailmarketing in 2021 deel 1: Het Covid-effect

Sendinblue publiceerde vorige maand een fantastisch Engelstalig artikel over de e-mailmarketingtrends voor 2021. Wij namen het op ons om de wereld een Nederlandstalige editie te schenken.
Content hergebruiken tips

Echt waar, het is oké om oude content te hergebruiken

Stel dat jij al jarenlang content creëert. Je kan je dan afvragen: 'Is het oké om al die honderden blogartikelen te hergebruiken?' Waarop mijn antwoord stellig luidt: ja, dat is helemaal oké.
UX optimalisatie Antwerpen

UX les 3: de gebruikerservaring is belangrijker is dan het ontwerp

Wat zijn de UI en UX? En waarom ben ik van mening dat de UX belangrijker is dan de UI? En belangrijker nog: waarom is de kans groot dat jouw website een slechte UX heeft?
Voordelen adverteren Google Ads

De 5 grote voordelen van adverteren in Google

5 voordelen van Google Ads. Niets meer en niets minder.
Beste websites gratis stockfoto's

10 beste websites waar je gratis stockfoto’s kan downloaden

Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden. Ik geef je (in willekeurige volgorde) de 10 beste websites voor gratis stockfoto's.
Motionmill team

(B)logboek 2020

Ik vroeg mijn collega's wat voor hen de belangrijkste online ontwikkelingen van 2020 waren. De antwoorden verrasten mij, als ik eerlijk ben.
Google Ads updates

Belangrijk nieuws voor Google-adverteerders die geen geld over de balk willen gooien

Adverteer je in Google Ads? Er zijn recente ontwikkelingen waarmee je rekening moet houden. Doe je dat niet, dan is er de kans dat je geld over de balk smijt.
Nederlandse woorden die anders zijn in Vlaanderen

Verklarende woordenlijst voor Belgische ondernemers die Nederland willen veroveren (en andersom)

Sinds wanneer valt tien uur in de voormiddag?! Tja, sinds ik naar België ben verhuisd dus. Om jou dit te besparen, heb ik deze lijst gemaakt.
Vergelijking Mailchimp en Sendinblue e-mailmarketing

MailChimp vs Sendinblue: welk mailingprogramma is beter?

Vandaag vergelijk ik voor jou twee grote spelers op vlak van e-mailmarketing. Ik beantwoord daarbij de veelgestelde vraag: wat is beter, Mailchimp of Sendinblue?
Wat staat er in een goede footer

UX Design les 2: geef je website een goede footer

UX-design les 1 ging over het belang van goede knoppen op je website; les 2 zal gaan over de footer.
Webshop laten bouwen Antwerpen

Waarom ik niet van webshops hou, maar jou toch aanmoedig een webshop te laten bouwen

Als privépersoon heb ik niets met webshops, maar tijdens mijn werk bouw ik ze. Ik ben als een auto-ontwerper die zelf altijd de trein neemt.
Fatale fouten van bedrijven

Onmisbare marketinglessen die ik leerde van de fatale fouten van bedrijven

Gerald Ratner kon begin jaren ’90 beschreven worden met één woord: succesvol. Maar op 23 april 1991 veranderde dit binnen het tijdsbestek van enkele minuten. Waarom? Ratner maakte op een evenement ten overstaan van 6000 mensen een paar slecht gekozen grapjes.
Storytelling agency Antwerpen

3 redenen waarom storytelling een prioriteit moet zijn voor jouw bedrijf

Mijn uitgangspunt van iedere marketinginspanning die ik doe is storytelling. Ik geef je mijn drie redenen om storytelling te omarmen.
Tips om te bloggen als bedrijf

Een blog over blogs en bloggen (met 9 praktische tips)

Een bedrijfsblog is een van de meest kostenefficiënte en makkelijke manieren om een bedrijf te promoten. Als het goed wordt gedaan, kan het verkeer naar je website leiden, je omzet verhogen en je als autoriteit in jouw branche vestigen.
Marketingbureau Antwerpen

Marketingfouten die ik gemaakt heb waarvan JIJ kan leren

Niemand is zonder fouten, ook vakmensen niet. In mijn carrière als marketeer heb ik fouten gemaakt, dat geef ik zonder blikken of blozen toe. Lees en leer. Vandaag ben ik een open boek.

Stel Vincent al je vragen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.