Wat is jouw asperge?

 
Motionmill

 

Lees de nieuwste artikels

 
Jaren geleden, ik denk in 2009, keken mijn vrouw en ik samen met ons 7-jarige nichtje Nora naar The Big Bang Theory. De ster van deze hilarische show over vier geniale maar sociaal onhandige jonge wetenschappers is het personage Sheldon.
 
Sheldon is een briljante theoretisch natuurkundige die gedrag vertoont dat doet denken aan het Syndroom van Asperger. Dingen moeten op zijn eigen rechtlijnige manier: niemand mag op zijn plek op de zetel zitten, elke donderdag wordt er pizza gegeten, regels zijn er om tot de letter gevolgd te worden.
 
‘Wat is asperge?’ vroeg Nora op schattige wijze toen ze ons erover hoorde praten.
 
‘Asperger, niet asperge,’ corrigeerde ik haar. En ik dacht: hoe leg je een pervasieve ontwikkelingsstoornis uit aan een kind?
 
Mijn vrouw waagde een poging: ‘Iemand met Asperger gedraagt hij zich vaak een beetje anders. Hij vindt het lastig om met mensen te praten, weet heel veel over één onderwerp en gebruikt moeilijke woorden die anderen niet begrijpen.’
 
Nora dacht hier even over na en zei toen: ‘Dus oom Mark heeft ook asperge?’
 
Ik lachte verrast en zei: ‘Natuurlijk niet. Waarom zou ik asperge hebben?’ Onbewust begon ik haar foute benaming over te nemen.
 
‘Omdat je altijd over internet praat en niemand je dan begrijpt,’ luidde het stellige antwoord van mijn nichtje. En ze vervolgde: ‘En jij hebt ook een asperge, tante Lies, want jij praat altijd over doktersdingen en ook dat begrijpt niemand.’ (Mijn vrouw is arts.)
 
Door haar verkeerde interpretatie van het Syndroom van Asperger creëerde die lieve Nora onbedoeld een nieuw begrip in onze familie: ‘asperge’ als aanduiding voor iemands passie, voor datgene waar iemand dolgraag over nadenkt en praat.
 
Ook bij mijn collega’s van Motionmill bemerk ik dat ieder zo zijn asperge heeft: Jennifers ogen beginnen te fonkelen als ze praat over webdesign, Dirk houdt zijn klep niet over online veiligheid, volgens Vincent moet iedere komma perfect staan, Alexanders brein is vergroeid met Google Ads, Hannelore denkt in binaire getallen, Elien ademt codetaal.
 
Misschien heeft in jouw bedrijf ook elke collega zijn ding. En weet je wat? Het is goed dat iedereen zijn eigen asperge heeft.
 
Van asperges worden bedrijven beter. Dankzij asperges worden oplossingen bedacht voor complexe problemen. Koester je asperge.
 
Mocht je ooit hulp nodig hebben op het vlak van online ondernemen, dan delen mijn collega’s en ik graag onze asperges met je in een persoonlijk gesprek.
 
Tot die tijd wens ik je veel lees- en leerplezier.
 
Met inspirerende groenten,
Mark Tollenaere
 

 


 
WEBDESIGN
Wanneer mag een webdesigner zich een WordPress-specialist noemen?
 
Het is tijd om ons eigen beroep eens kritisch onder de loep te nemen.
 

Ontdek de 7 disciplines
 

Lees het artikel
STORYTELLING
De 9 beste redenen om vandaag nog een blog te beginnen
 
Bloggen is top voor je vindbaarheid in Google. Maar wist je dat er nog 8 goede redenen zijn om te bloggen?
 

9x waarom bloggen goed is

Lees het artikel
WEBDESIGN
UX Design les 4: gebruikers weten niet (altijd) wat ze willen
 
Dit is waarom je voorzichtig moet omgaan met de mening van gebruikers bij het bepalen van je user experience.
 

Lees hoe het wél moet

Lees het artikel
ONLINE MARKETING
Wijs klanten op de SAFE-regel, zodat ze weten dat je nieuwsbrief geen phishing is
 
Neem de nobele taak op je om je klanten te informeren over phishing. Het is heel makkelijk.
 

Alles over de SAFE-regel

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ Auteur en regisseur Peter Perceval is er zeker van dat artificiële intelligentie nooit het werk van creatievelingen zal overnemen, vertelde hij ons begin dit jaar in een exclusief interview.    LEES MEER »
 
❤️ Alleen mensen die een onderwerp écht beheersen kunnen het in simpele taal uitleggen aan leken.    LEES MEER »
 
❤️ Een goede feedmanager vinden voor webshops is een uitdaging waarin sommige mensen graag hun tanden zetten.   LEES MEER »
 
❤️ Taal = identiteit, en deus is Latijn voor god.   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2021 Motionmill
 

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill