‘Het kost een oog uit mijn hoofd,’ sprak de Italiaanse olijfboer 👀

Eén van mijn meest dierbare kennissen is een goedhartige Italiaanse olijfboer met de welluidende naam Carlo Emanuele Frazzini. Deze prachtige man van 54 heeft de huid van een zongerijpte tomaat en een hart van extra vergine olijfolie.

 
Motionmill

 

 
‘Het kost een oog uit mijn hoofd,’ sprak de Italiaanse olijfboer
 

 
Eén van mijn meest dierbare kennissen is een goedhartige Italiaanse olijfboer met de welluidende naam Carlo Emanuele Frazzini. Deze prachtige man van 54 heeft de huid van een zongerijpte tomaat 🍅 en een hart van extra vergine olijfolie. ❤️
 
Het was tijdens een vakantie twee jaar geleden dat mijn gezin het vakantiehuisje in zijn boomgaard huurde en we Carlo leerden kennen.
 
‘Proef dit,’ zei Carlo. Hij had ons uitgenodigd op zijn veranda voor een proeverij in de avondzon. Voor ons stonden kleine bekertjes met gele vloeistof. Carlo legde uit: ‘Vandaag gaan jullie leren wat goede olijfolie is.’
 
De oliën die Carlo perste uit olijven van zijn eigen gaard bleken van een hemelse kwaliteit te zijn. Zo puur en intens! Dit hadden mijn vrouw en ik nog nooit geproefd. 👌
 
‘Vertel mij alsjeblieft dat we een paar liter kunnen kopen,’ riep ik verrukt uit.
 
Dat kon gelukkig; Carlo overhandigde mij een blikken bus van vijf liter. Tot mijn verrassing ontdekte ik echter dat Carlo de olie alleen in zijn dorp verkocht via een paar kleine buurtwinkels.
 
‘Je zou dit online moeten verkopen aan mensen in Milaan, Berlijn en Antwerpen,’ raadde ik hem aan. ‘Men zou grof geld betalen.’ 💶💰
 
Carlo Emanuele Frazzini haalde zijn schouders op en zei: ‘Ik verdien genoeg met de lokale verkoop.’ Hij voegde toe dat hij al eens heeft overwogen om via internet te verkopen, maar hij meende dat het laten bouwen van een webshop te duur is. Hij gebruikte een fascinerend Italiaans gezegde: ‘Un negozio online costa un occhio della testa.
 
Dat vertaalt zich als: ‘Een webshop kost een oog uit mijn hoofd.’
 
👉 Maar is een webshop inderdaad per definitie duur om te laten maken? Kost het inderdaad een oog uit je hoofd? 👀
 
Omdat een webshop tijdens de coronacrisis belangrijker is dan ooit, heb ik een interactieve checklist voor het laten maken van een webshop gemaakt.
 
Dankzij deze checklist ontdek je welke 29 variabelen de prijs van een webshop bepalen. Bovendien kan je met de lijst razendsnel een offerte ontvangen:
 
 
Het nut van een degelijke checklist werd vorige week aan mij bewezen. Ik had per e-mail aan Carlo gevraagd of zijn gezin hard getroffen was door de coronacrisis.
 
Hij antwoordde: ‘Lief dat je het vraagt, Mark. Mijn gezin is gezond, godzijdank. Maar mijn handel bleek niet echt toekomstbestendig. De lokale verkoop is ingestort. Een webshop zou ervoor gezorgd hebben dat ik aan een ruimere markt kon blijven verkopen.’
 
👉 Mijn vraag aan jou is: wanneer maak jij je bedrijf future proof? Neem je nu de stap of wacht je tot de toekomst jouw bedrijf heeft ingehaald?
 
Take care,
Mark Tollenaere
 

 
Vrijblijvend en gratis. Vanzelfsprekend.
 

Vuoi più conoscenza?

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 
 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 
 
© 2020 Motionmill
 

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill